Annonsørinnhold

Karibien:

Guide til solen: Fem karibiske perler

Vestindia leverer kritthvite sandstrender og turkis vann, men de ulike paradisene er ganske forskjellige. Her er en guide med de beste severdighetene på fem karibiske destinasjoner – fra pyramider til verdens beste kaffe!

KARIBISKE-PERLER: Vi sier ja takk til alle 5! Foto: NTB Scanpix
KARIBISKE-PERLER: Vi sier ja takk til alle 5! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Guide til solen: Fem karibiske perler

Jamaica

Øya kombinerer en særpreget kultur med strender som, i følge mange, er blant de flotteste i Karibia. Når sulten kommer krypende kan du nyte jamaicanske matretter som ackee & saltfish eller rice & peas. Men det finnes mye å oppleve når du blir lei av slaraffenlivet. Gå ikke glipp av Dunn´s River Fallas, et 200 meter høyt fossefall i etasjer. Prøvesmak øyas verdensberømte kaffe. På Jamaica vokser den berømte Blue Mountain-bønnen, og vi anbefaler at du tar en tur opp i åsene og nyter en kopp på en kaffeplantasje. Du kan også spane etter krokodiller, mate kolibrier på Rocklands Bird Sanctuary eller sveømme med delfiner i Dolphin´s Cove. Når du er lei av å farte rundt kan du slå i hjel en dag i nasjonalparken Mystic Mountain.

Guide til solen: Fem karibiske perler

Cuba

Med sin unike arkitektur, klassiske biler og sydende uteliv er Havanna et drømmereisemål for mange. Hovedstaden har strender, men om du vil oppleve et virkelig karibisk paradis så er det Varadero vi anbefaler. Strandbyen ligger på Hicacos-halvøya, cirka 14 mil øst for Havanna. Med mer enn 20 kilometer kritthvite strender, lokker badebyen over en million besøkende hvert år. Her finnes utmerkede muligheter for dykking, seiling og dyphavsfiske. Du har også nærhet til byene Matanzas og Cárdenas, Zapata-halvøya og San Miguel de los Baños. På den nordøstre delen av halvøya ligger et naturreservat med urørte skoger og uutforskede strender.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL KARIBIEN
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Guide til solen: Fem karibiske perler

Mexico

På Yucatánhalvøyas østkyst forener Cancún et intensivt natteliv med avslappende strender, som Playa Tortugas og Playa Delfines. Omtrent 19 mil sydvest for Cancún finner du Chichén Itzá. Bestig pyramidene i den arkeologiske byen som er utpekt til et av verdens syv nye underverker.

Andre populære destinasjober i Mexico er kvinnenes øy, Isla Mujeres, eller Cozumel. Palancar Beach er en av Cozumels mest klassiske strender. Her leier du kajakk, jetski, dykker eller tester fiskelykken. Barnevennlige Paradise Beach på øyas vestkyst passer de fleste, og når du er lei av stranden kan du ta et jeep-eventyr ut i naturen. Se ville krokodiller eller snorkle på det beskyttede korallrevet med sertifisert guide. Rusle rundt blant mayaruinene i San Gervasio og avslutt dagen med tequila-smaking.

Guide til solen: Fem karibiske perler

Aruba

Øya er overstrødd med vakre strender og kasinoer, men Aruba har mer å tilby! Hovedstaden Oranjestad har vokst fram rundt Fort Zoutman, bygget i 1796. Her har du et stort butikkutvalg, blant annet flere gullsmeder og smykkeforretninger – samt et stort utvalg restauranter. En av øyas mest populære severdigheter finner du på øyas mest grove kystområde. Der har vulkansk stein dannet et naturlig basseng.Flyt rundt i det rolige bassenget mens de brusende bølgene slår inn mot klippene på utsiden. Reisen igjennom villmarken i firhjulstrekker er et eventyr i seg selv. Øya tilbyr dessuten utmerket dykking, blant annet i et skipsvrak fra 2. verdenskrig.

DE BILLIGSTE 5-STJERNERS PAKKEREISENE TIL KARIBIEN
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Guide til solen: Fem karibiske perler

Den dominikanske republikk

En avslappet perle som har et bredt spekter av aktiviteter for de som vil kombinere stranden med noe annet. Her finnes hvalsafari, jungelturer med zipline, dyphavsfiske og snorkling. Men det finnes også en hel del kultur og hiatorie på øya. Blant annet har de en steinkatedral, Catedral Primada de América, som ble bygget på 1500-tallet (den første steinen ble lagt av Diego Columbus, sønnen til den store utforskeren).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer