Annonsørinnhold

Thailand:

Dette er Thailands ukjente paradisøy

Glem selgere på stranda, blinkende neonlys og trafikkerte gater. Her er øya for deg som vil ha total avkobling under ferien. Styr båten mot Koh Hai på din nesta Thailands-reise.

Dette er øya for deg som vil ha total avkobling under ferien. Foto: Restplass.no
Dette er øya for deg som vil ha total avkobling under ferien. Foto: Restplass.no Vis mer

At nordmenn liker Thailand er ingen hemmelighet. Uansett om du bare vil ligge i en solstol og slappe av eller oppleve snorkling i verdensklasse kan vi anbefale en tur ut til den lille øya Koh Hai. Den ligger en kort båttur fra ferieparadiset Koh Lanta og er perfekt for deg som vil unngå selgere, nattklubber og store folkemengder og bare slappe av på de hvite strendene. Få en avkoblende massasje på stranden eller les en bok. Skulle det være fullbooket akkurat når du er på besøk så ligger de to øyene Koh Mook og Koh Rock som hvistnok er like fantastiske kun en liten båttur unna.

Dette er Thailands ukjente paradisøy

Svøm 80 meter i mørket

For deg som vil kombinere noen dager på paradisøya med shopping, restauranter og folkeliv så går det båtreiser fra Koh Lanta ut til øya – ta en tur og hver der over natten eller bli med på en arrangert snorkle-tur. På snorkle-turene inngår nesten alltid et besøk til Emerald Cave som ligger rett utenfor øya Koh Mook. Her svømmer man gjennom en 80 meter lang mørk grotte for å komme til en fantastisk lagune. Men det gjelder å være på vakt. Når tidevannet kommer fylles grotten igjen og du blir stengt inne i lagunen. Du kan allikevel ikke regne med å være alene om å besøke Emerald Cave – hit reiser mengder av turister hver dag.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL THAILAND
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Unn deg en rimelig massasje

Det finnes mange ulike resorter og bungalower på øya. Uansett om du vil bo i en enkel bungalow eller egen privat liten villa finnes det alltid en overnatting som passer deg. Alle hotell har sine egne restauranter men det går an å finne både bedre og billigere mat på den lokale strandrestauranten rett utenfor Fantasy Resort. På stranden finner du også flere steder som tilbyr massasje til nesten like lave priser som på de større øyene eller på fastlandet.

Fem tips på paradisøya Koh Hai:

  • Teste den lokale strandrestauranten rett utenfor Fantasy Resort. Her kan du nyte fantastisk thaimat til betydelig lavere priser enn på hotellene.
  • Lei av øl, brus og vann? På Coco Cottage kan du nyte en svalende oreo milkshake, perfekt for deg som har blitt litt lei av de thailandske smakene.
  • Ta en båttur til Emerald Cave. Det finnes organiserte reiser men det er helt greit å leie en lokal fisker med longtail båt på stranden for noen hundrelapper. De fleste båteierne kjenner til grotten og har utstyr som flytevest og lommelykt med seg i båtene.
  • Lei en privat villa på Fantasy Resort. For deg som reiser med hele familien eller bare er lei av å leve bungalow-liv finnes det to hovedbygninger med flere soverom og oppholdsrom. På Fantasy Resort finns også et svømmebasseng. Noe som kan være behagelig når tidevannet gjør det problematisk å bade i sjøen og man slipper å ha sand mellom tærne.
  • Slutt på bøkene? På Coco Cottage kan man låne bøker på flere ulike språk. Her finner du et stort utvalg av bøker som er donerte av andre besøkende på øya. Perfekt for deg som ikke ønsker å drasse med deg haugevis av litteratur hjemmefra.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer