Annonsørinnhold

Syden:

Dette er strandløvenes paradis

Med sine over 150 langstrakte, kritthvite strender kalles kanariøya Fuerteventura ofte Europas svar på Karibia. Her ligger alt til rette for en rolig ferie, omgitt av turkisfarget hav og vakker natur.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fuerteventura er den nest største av Kanariøyene, men det er langt færre turister som finner veien hit enn til de andre øyene. Her finnes det noe for alle, men først og fremst for deg som vil slappe av fra hektiske hverdager i vakre omgivelser. Det er langt mellom støyende diskoteker og store handlesentre, men til gjengjeld venter milelange strender, lokale delikatesser og genuin, spansk atmosfære. Det krystallklare vannet er perfekt for deg som liker å snorkle eller dykke, og den behagelige vinden gir fine muligheter for kiting og surfing, spesielt på østsiden av øya.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL FUERTEVENTURA
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Det er enkelt å komme seg rundt med leiebil, og at øya er den flateste av alle Kanariøyene passer bra hvis dere heller foretrekker å utforske øya fra sykkelsetet. Det er også fergeforbindelse både til Las Palmas og Lanzarote hvis dere vil oppleve mer i løpet av ferien.

Corralejo

Den lille fiskelandsbyen Corralejo ligger i nord, og har en herlig, spansk atmosfære. Her går livet i et rolig, behagelig tempo. Fuerteventura har over 150 strender, og noen av de vakreste ligger utenfor Corralejo. En av dem er Parque Natural de Corralejo. Sanden er kritthvit og det er godt med plass for både små og store strandløver. Den sørligste delen av stranden er den roligste, og passer best for barnefamilier.

Corralejo Beach i fuerteventura. Foto: NTB Scanpix
Corralejo Beach i fuerteventura. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den lille havnen i Corralejos fins det flere koselige og gode restauranter. På Fuerteventura serveres det mye fisk, men det er også en del geitekjøtt. Kjøp med deg den lokale geitosten, Majorero-ost med hjem. Utelivet i Carralejo består for det meste av barer for alle smaker, alt fra jazz til rockebarer.

Jandia

På sydspissen av Fuerteventura ligger Jandia, en moderne ferieby med mange hotell med god standard. Her finner du Fuerteventuras lengste, og mange mener også flotteste, strand – langgrunne Playa Sotavento som er en del av den tre mil lange strandstrekningen mellom Playa Barca og Morro Jable. Enkelte steder er den opp til 100 meter bred. Dette er også et av Kanariøyenes beste steder for å lære seg brettseiling, på grunn av de varierte forholdene som passer alle ferdighetsnivåer. I august hvert år er det verdensmesterskap i windsurfing her.

Palmer og turkist vann i Jandia på sydspissen av Fuerteventura. Foto: NTB Scanpix
Palmer og turkist vann i Jandia på sydspissen av Fuerteventura. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jandia har for øvrig et godt utvalg av restauranter, butikker og puber. Når du blir lei av sol og badeliv kan dere legge ut på en topptur til øyas høyeste fjell. Rett i nærheten finner du nemlig Pico de la Zarza, 807 meter over havet. Fra toppen har du fantastisk utsikt over havet. I den vestre enden av Jandia ligger Morro Jable, en koselig, kanarisk fiskerlandsby og med en havn som anløpes av fergen til Gran Canaria

Caleta de Fuste

Caleta de Fuste er en perfekt ferieby for barnefamilier, og andre som vil ha en rolig og avslappende ferie. Bystranden er langgrunn og en lang mur skjermer mot vinden. Innenfor småbåthavna er sjøen blikkstille, perfekt for dere som reiser med små barn og vil unngå store bølger. Utvalget av restauranter og uteserveringer er stort, og det tilbys mange ulike vannsportaktiviteter. Havet utenfor Caleta de Fuste er kjent for delfiner og skilpadder.

Oversiktsbilde over Caltea de Fuste. Foto: NTB Scanpix
Oversiktsbilde over Caltea de Fuste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Caleta de Fuste liger nær flyplassen og flytrafikken kan virke forstyrrende Vær oppmerksom på at det ofte brukes ulike navn om Caleta de Fuste: El Castillo, Caleta, og Costa Caleta.

Costa Calma

Costa Calma ligger på den sørlige delen av Fuerteventura, og har alt du trenger for en ferieuke eller to. Navnet betyr «Den rolige kysten», så dette er Fuerteventuras beste reisemål for deg som elsker sol og bad i rolige og avslappende omgivelser. Her finnes det et godt utvalg hoteller, både for dere som reiser med og uten barn. Den to kilometer lange Costa Calma-stranden finkornet og gylden. I den nordlige enden ligger det to familiestrender, mens det helt i sør er perfekte forhold for å surfe, spesielt når det blåser. Utelivet er nedtonet, og kveldene brukes til å nyte gode måltider på noen av de lokale restaurantene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer