Annonsørinnhold

Reise:

Dette er blitt et av nordmenns favorittreisemål

Røm fra høstvær og jobbstress. Den hete vulkanøya Tenerife er mer enn bare hotellkompleks og turistfeller.

Soloppgang i Puerto de Santiago på Tenerife Foto: NTB Scanpix
Soloppgang i Puerto de Santiago på Tenerife Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utenfor den afrikanske kysten ligger den spanske vulkanske øya Tenerife som er en feriefavoritt og er en destinasjon hele året rundt. Takket være varme luftstrømmer er det et varmt og behagelig klima. Temperaturen faller nesten aldri under 18 grader og om sommeren er snitt temperaturen rundt 27 grader. Selvfølgelig finnes det turistområder med store hotellkompleks og strender fullpakket med turister. Men dette er ikke representativt for øya. Her finnes det en natur som vil overraske deg – det ene øyeblikket ser det ut som du har kommet til månen og så plutselig kommer du til et frodig grønt landskap. Her er byene fra 1500-tallet og koselige kystbyer hvor du kan kjøpe fisk fra de lokale fiskerne.

DAGENS BILLIGSTE PAKKEREISER TIL TENERIFE
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

En fin måte å utforske øya når du blir lei av å ligge ved bassenget er ved å leie en bil og hvor du vil oppdage mer av øya slik at du kommer hjem med mange gode minner og opplevelser. Etter et besøk på denne øya forstår du virkelig hvorfor Tenerife har blitt et favorittreisemål.

Flybilletter til Tenerife her…

Hotell på Tenerife her…

Fargerike hus og palmetrær i gatene i Puerto de la Cruz på Tenerife. Foto: NTB Scanpix
Fargerike hus og palmetrær i gatene i Puerto de la Cruz på Tenerife. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Strendene

Playa de Las Teresitas ligger nord for Santa Cruz ved Anagabar-fjellene og kjennetegnes ved sin gule sand. I 1975 ble sand transportert fra Sahara for å dekke den 1,4 kilometer lange stranden, noe som gir stranden den karakteristiske farge. Dette er lokalbefolkningenes favorittstrand og det er ikke så mye turister her. I helgene kan det være en ekstra mange folk blant palmene som vaier i havbrisen. Her er det godt tilrettelagt med barer, solsenger, dusjer og badevakter. Stranden er tilknyttet den lille landsbyen San Andres som er kjent for de vakre husene i pastellfarger som klatrer opp langs fjellsiden.

Om du er en vannsport-entusiast og liker alt fra kitesurfing til vindsurfing så skal du reise til stranden El Médano. Den er ranket som en av verdens beste strender for vindsurfing. Selve stranden i seg selv er liten men forutsetningene for bra surfing er fantastisk. Hit reiser man ikke for å ligge på stranden og slappe av sammen med familien men for å leke med bølgende og kjenne adrenalinet pumpe.

I byen Puerto de la Cruz finner du det heftige og kule kunstige badet Lago Martiánez. Det er ikke et klassisk basseng men er flere bassenger bygget blant klipper og fylt med sjøvann. Lago Martiánez er designet av den kanariske kunstneren Cesar Manrique og ligger på en odde i byen, rett ved vannet. Bassengene ble bygget på 70-tallet og er verdt et besøk for å la seg inspirere av arkitekturen.

Flybilletter til Tenerife her…

Hotell på Tenerife her…

Playa Jardin i Puerto de la Cruz, Tenerife. Foto: NTB Scanpix
Playa Jardin i Puerto de la Cruz, Tenerife. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Severdighetene

På Tenerife er faktisk Spanias høyeste topp – vulkanen Teide som måler 3718 meter over havet. Det er også den tredje største vulkanen i verden. Du kan enten gå eller komme deg opp med taubane. Å gå helt opp til toppen krever autorisasjon som er enkel å ordne via internett før du kommer dit og må uansett ordnes i forkant ellers vil ikke vaktene slippe deg forbi. På vulkanen er luften tynn og utsikten er fantastisk. Ta med kikkert for å få mest mulig ut av opplevelsen.

Fjell vokser ut av Nasjonalparken Parque Nacional de las Cañadas del Teide som er et stort vulkansk krater. Her brer et lyst månelandskap seg utover som en gang var flytende lava. Vulkanen sover men det er mulig at den vil få nye utbrudd en gang i fremtiden. En kuriositet er at vulkanen en gang i tiden var en hellig plass for øyas urbefolkning, guanchene som trodde at vulkanen var porten til helvete.

Flybilletter til Tenerife her…

Hotell på Tenerife her…

Maten

I og med at Tenerife er en øy er det naturlig at en stor del av maten er fisk og skalldyr. Det er også noen innenlandske spesialiteter som kanin og Ron Miel – en honning rom som er vel verdt å teste. Øya er faktisk den eneste kanariske øya som har en Michelin-stjerne restaurant. Den japanske restauranten Kazan i Santa Cruz har en stjerne. Stedet har en litt høyere prisklasse men det er fortsatt relativt rimelig og maten er fantastisk.

I den lille landsbyen Los Abrigos er det en rekke gode fiskerestauranter, inkludert Restaurante Los Abrigos og Mirador. Her er fisken nyfanget og vanligvis kan du velge hvilken fisk du vil spise ved å peke på den. I landsbyen San Andres nær stranden Playa de Las Teresistas ligger Cofradia de Pescadores som er en fiskerestaurant hvor fisken leveres fra lokale fiskere og smaker fantastisk. Utmerket avslutning etter en dag på stranden.

Gå ikke glipp av…

Øyas hovedstad, Santa Cruz har klart å beholde den originale kanariske sjarmen selv om det er mye turister der. Byen minner litt om de større byene på fastlandet og er en by som lever. Området La Noria er sentrum for byens underholdning og fornøyelser. Her ligger barer og restauranter vegg i vegg og det er ikke uvanlig å møte lokale salsa grupper som øver i gatene. Kjøp et glass lokal vin og sett deg ned og nyt det glitrende folkelivet. Den tidligere hovedstaden ble kalt La Laguna og har vokst mer eller mindre sammen med Santa Cruz. Det er en universitetsby som faktisk er på UNESCOs verdensarvliste. Det er små, koselige smug og hus fra 1500-tallet samt de klassiske kanariske husene fra 1700-tallet inspirert av andalusisk arkitektur. Her har du også mulighet til å bade, så ta med badedrakten når du drar hit.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer