Annonsørinnhold

Reise i desember:

5 storbyer som garantert får deg i julestemning

Førjulstid, storby og juleshopping hører sammen. Det er på tide å komme i julestemning. Her er fem byer i Europa som gir den ultimate juleopplevelsen.

Juleshopping i London byr på maks julestemning! Foto: NTB Scanpix
Juleshopping i London byr på maks julestemning! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Riga

En østersjøisk perle og perfekt weekend-by, det er Riga. Her er det flotteste og mest populære området gamlebyen, hvor brosteinsgatene forvinner inn i smale smug som ender opp ved et vakkert torg eller en kirke. Det sies at verdens første pynta juletre stammer fra Riga og det er en arv som byen har forvaltet godt. Her både vises og lukter det jul overalt. Det er i de eldste bydelene du finner de beste stedene for å komme i julestemning. Her finner du gamlebyens julemarked som er et himmelsk sted for matelskere. Du kan prøvesmake hjemmelaget pølse, surkål, spise helstekt gris, røkt kjøtt og fisk. I tillegg finnes latvisk gløgg og forskjellige bakverk.

Flybilletter til Riga her

Hotell i Riga her

London

London er alltid verdt et besøk og spesielt i julen. Shopping i verdensklasse med butikker og varehus som prøver å overgå hverandre med fantastiske juledekorasjoner. Hvorfor ikke sjekke ut avdeligen med julepynt på Harrods og kanskje finner du noe du kan kjøpe med hjem? Leketøysbutikken Hamleys er en favoritt for hele familien og faktisk noe å besøke selv uten barn, kanskje bare for å titte eller handle julegaver til egne eller andres barn.

Juletre på Waterloo Place i London. Foto: NTB Scanpix
Juletre på Waterloo Place i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Julen er barnas høytid og det merkes ikke minst i London. Den store shoppinggaten i Oxford Street har en mektig julebelysning men kan være overfylt med folk så du kan ikke ha det travelt når du rusler rundt. I steden kan det være en ide å ta en avstikker til Soho og Carnaby Street hvor juledekorasjonene bruker å være blandt byens beste. I Hyde Park arrangeres det hvert år et klassisk julemarked med et stort utvalg juleboder, skøytebane og fornøyelsespark. Her er det også forskjellige typer show og barna kan møte julenissen i Santa Land.

Flybilletter til London her

Hotell i London her

Wien

Den østerrikske hovedstaden er en av Europas vakreste og den er ekstra flott i julen. Østerrikerne tar julefeiringen på alvor. Hvert torg er fylt med treboder med varer som hører julen til. Kjøp en kopp glüwein og rusle rundt blant boder som selger håndverksproduketer og mat og nyt alle lysene og juletrærne. Wien har alltid hatt et sterkt kulturelt preg. Utallige musikere har jobbet her og de store konsertsalene er meget annerkjente. Få med deg en julekonsert som spiller musikk av Mozart, Bach og Schubert når du er her.

Rusle rundt og se byens arkitektur, de praktfulle kirker og museer. Du kan ikke unngå å få med deg hvilken stormakt Østerrike en gang var og uansett hvor du går, kan du se historiens preg i byen. Det i seg selv er en mektig opplevelse. Parken rundt rådhuset forvandles til et eventyrland for barna når julen nærmer seg. Rundt trærne henger store karameller, stjerner og hjerter. For de aller minste er det en mini-jernbane og ponni hester å ri på. De litt større barna kan la kreativiteten blomstre i juleverkstedet.

Julestemning i Wien. Foto: NTB Scanpix
Julestemning i Wien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flybilletter til Wien her

Hotell i Wien her

Berlin

Tyskland er kjent for julemarkeder og har tradisjoner langt tilbake i tid. Berlin er magisk når det nærmer seg jul og de mange julemarkedene skaper en herlig atmosfære og julestemning. Gjør unna juleshoppingen med stil, få med deg spektakulære lysshow, matboder, live julemusikk og julepynt som glitrer over alt.

Alexanderplatz er selve sentrum for julegleden da flere av de største markedene er plassert her. Berlin er vel verdt et førjulsbesøk og med så mange markeder og arrangementer skal det vanskelig gjøres å ikke finne noe som faller i smak. Byen er et shoppingeldorado, har et bra utvalg gode restauranter, spennende historie, fin arkitektur og mange severdigheter.

Flybilletter til Berlin her

Hotell i Berlin her

Praha

Denne middelalderperlen midt i Europa har lenge vært en favoritt blant nordmenn. Det er lett å forstå hvorfor. Praha er så utrolig vakker med alle de flotte bygningene, kirkene og broene som krysser Vltava. I julen blir den tsjekkiske hovedstaden enda finere. Det kan være en god ide å unngå de aller største turistattraksjonene i denne perioden. Men det er et must å rusle rundt i byen og se hvor du havner til slutt.

Karlsbroen i Praha dekket av snø. Foto: NTB Scanpix
Karlsbroen i Praha dekket av snø. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nyt en tsjekkisk øl innimellom slagene og spis noen gode pølser med surkål. Smak den tsjekkiske kake Trdelnik som spises varm. En deig som tilberedes rundt en pinne og varmes opp og toppes med en blanding av valnøtter og sukker. Ikke gå glipp av julemarkedet ved slottet og det ved St.Vitus katedral. Det er to storslagne bygninger som du må passe på å besøke når du er der. Ved Havels marked er det en romantisk skøytebane som på kvelden lyses opp av vakre lamper men det er også et tradisjonelt marked med håndverk, dagligvarer og suvenirer.

Flybilletter til Praha her

Hotell i Praha her

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer