Her leter politiet etter Per Oscarsson i brannruinene

Huset er helt nedbrent. Kan være umulig å finne spor etter mennesker.

Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 10:45 i dag begynte politiet med den tekniske undersøkelsen av restene etter huset der den svenske skuespilleren Per Oscarsson (83) og kona Kia Östling (63) bodde.

Letingen er nå avsluttet.

Huset brant ned natt til nyttårsaften. Det antas at både Oscarsson og kona var i huset da brannen startet, og at de nå er omkommet.

Kriminalteknikere leter nå etter håndfaste bevis på at de to virkelig befant seg i huset.

- Blir som kremering Letearbeidet i ruinene måtte avbrytes i går kveld på grunn av varme. Huset er nå brent ned, men det ryker og gløder fortsatt fra restene, skriver Expressen.

Ifølge teknikerne er det vanskelig å fastslå en brannårsak. Det også uklart om teknikerne vil være i stand til å finne ut om det har vært mennesker til stede i huset.

- Det er ikke sikkert. Når det er en så stor brann som dette, blir det som ved en kremering. Men vi håper å finne noe, sier Göran Larsson ved politiet i Lidköping til Aftonbladet.

Både politi og slektninger har forgjeves forsøkt å komme i kontakt med både Oscarsson og kona.

Pekte ut soveplassen Oscarssons hus ligger i landlige strøk utenfor Skara. Naboene la ikke merke til brannen natt til i går. og det var først da en av Oscarssons døtre kom på besøk at den ble oppdaget.

<strong>SAVNET:</strong> Per Oscarsson og kona Kia Östling (t.h.) er savnet, og antas døde. Her er de med datteren Pernilla i Skara i 1994. Foto: Stella Pictures
SAVNET: Per Oscarsson og kona Kia Östling (t.h.) er savnet, og antas døde. Her er de med datteren Pernilla i Skara i 1994. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tidligere i dag har en slektning vært til stede på branntomta og pekt ut hvor på soverommet sengene til Oscarsson og Östling sto. Vedkommende mener de to var i huset da det brant ned, skriver Expressen.

Parets bil står nedsnødd utenfor huset, og bærer preg av ikke å ha blitt brukt på ei stund. Slektninger sier de ikke hadde planer for nyttårsaften.

Lang karriere Ifølge IMDB debuterte Oscarsson allerede i 1944, og har siden spilt i en lang rekke filmer. En av hans mest bejublede roller er hovedrollen i filmatiseringen av Knut Hamsuns bok «Sult» i 1966.

Oscarsson har spilt mot flere kjente norske skuespillere, deriblant Liv Ullmann, Lise Fjeldstad og Helge Jordal.

Han spilte også i Vibeke Løkkebergs film «Hud» fra 1986.

<strong>LANG KARRIERE:</strong> Per Oscarsson har en lang karriere, og har spilt mot en rekke kjente norske skuespillere. Her er han med Liv Ullmann i København i april 1970, etter innspillingen av psycho-thrilleren «Salem» Foto: Aage Storløkken / Aktuell / Scanpix
LANG KARRIERE: Per Oscarsson har en lang karriere, og har spilt mot en rekke kjente norske skuespillere. Her er han med Liv Ullmann i København i april 1970, etter innspillingen av psycho-thrilleren «Salem» Foto: Aage Storløkken / Aktuell / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer