<strong>GÅR TIL ABC NEWS:</strong> Christiane Amanpour. Foto: AP Photo/Carlo Allegri/Scanpix
GÅR TIL ABC NEWS: Christiane Amanpour. Foto: AP Photo/Carlo Allegri/Scanpix Vis mer

CNNs toppkorrespondent blir ABC News-anker

Christiane Amanpour slutter etter 27 år i kanalen.

Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Jeg er glad for å kunne fortelle at Christiane Amanpour vil komme til ABC News som ny anker for «This Week». Som en høyt respektert journalist over hele verden tar hun med seg masse erfaring og kunnskap, sier ABC News-sjef David Westin i en uttalelse.

Christiane Amanpour forlater CNN som deres internasjoanle sjefskorrespondent og har ledet sitt eget utenriksprogram Amanpour på CNN International. Hun har jobbet for CNN i 27 år.

- Jeg er begeistret for å bli med i den fantastiske gjengen i ABC News. Å bli bedt om å lede «This Week» er en stor og sjelden ære og jeg ser fram til å diskutere de store innenriks- og utenrikssakene, sier Amanpour i en uttalelse.

Stjernereporteren har jobbet som internasjonal korrespondent i 18 år, og har dekket store hendelser som Irak, Afghanistan, Gaza, Iran, Israel, Pakistan, Somalia, Rwanda, Balkan og USA.

CNN-sjef Jim Walton skryter av Amanpours arbeid, og sier hun har vært blant de som har gitt CNN ekstra autoritet.

- Jeg forlater CNN med stor respekt, kjærlighet og beundring for selskapet og alle som jobber der. CNN har vært familien min for de siste 27 åra og jeg er takknemlig og stolt for alt vi har oppnådd, sier Amanpour.

Hvor stor lønnsøkning hun mest trolig får er ukjent...

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer