Annonsørinnhold

SMÅGODT: Fredagstacoen i flere nye varianter - da kan den nytes hver eneste dag.
SMÅGODT: Fredagstacoen i flere nye varianter - da kan den nytes hver eneste dag.Vis mer

Tre veier til litt lettere fredagstaco!

Alternative oppskrifter med kylling, scampi og frukt.

Enkelt, familievennlig og raskt å lage - det er en grunn til at fredagstaco er blitt et norsk begrep.

Likevel finnes det utallige måter å variere rettene på, som gjør tacoen til hverdagsmat så vel som festmat.

Disse tre variantene uten rødt kjøtt er for de som kanskje liker det litt lettere - uten at det går ut over den gode smaken!

Kyllingtaco i Stand’N Stuff™ Tortillas

Raskt og enkelt: Disse fajitaene er lette å holde og blir spist opp på et blunk!

Slik gjør du

Varm opp halvparten av oljen i en stor stekepanne og stek kyllingfiletene i 5–10 minutter til de er gjennomstekte.

Rør inn løk og paprika og la det steke i 5 minutter, til grønnsakene er passe møre. Rør inn kryddermiksen og stek i ett minutt til.

I mellomtiden varmer du opp tortillaene etter pakkens instruksjoner.

Fyll tortillaene med blandingen av kylling, løk og paprika. Dryss over koriander. Klem litt lime på toppen, om ønskelig. Tips: Salat, hakkede tomater og litt revet ost passer kjempegodt til denne retten.

Kyllingtaco i Stand’N Stuff™ Tortillas.
Kyllingtaco i Stand’N Stuff™ Tortillas. Vis mer

Stand’N Stuff™ Taco med reker og slaw

Sterke og krydrede reker med deilig sprø limeslaw, en skikkelig godbit!

Slik gjør du

Legg scampien i krydderblandingen i en mellomstor bolle og bland godt sammen. Varm oljen i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek scampiene, i to omganger, i 3–4 minutter eller til de er klare. Tilsett halvparten av korianderen og bland sammen.

I mellomtiden blander du kål, agurk, resten av korianderen og limesaften i en mellomstor bolle for å lage en slaw.

Fyll tortillaene med slaw, de grillede rekene og klem lime over.

Tips:

Tilsett raspet gulrot og chili til slawen for ekstra fyldighet og kryddersmak!

Erstatt reker med kyllingbryst og stek som ovenfor, til kyllingen er gjennomstekt.

Stand’N Stuff™ Taco med reker og slaw.
Stand’N Stuff™ Taco med reker og slaw. Vis mer

Mini Stand’N Stuff™ Taco med frukt

Sprø «tortillabåter» fylt med frisk frukt, yoghurt og søt honning passer til sommer eller grillfesten.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 ºC (180 ºC for varmluft). Pensle litt smeltet smør på innsiden av tortillaene. Legg dem på et usmurt bakepapir. Stek i 4–5 minutter eller til kanten på tortillaene er lett brunet. La dem avkjøles.

Fyll hver tortilla med jordbær, blåbær og mangoskiver. Ha en skje med yoghurt på toppen og litt honning. Dekorer med en mintstilk, hvis du skal servere med en gang.

Tips:

Du kan steke tortillaene en dag i forveien og oppbevare dem i en lufttett beholder. Fyll like før servering.

Ha litt blandet krydder eller kanel i det smeltede smøret for en varmende og søt kryddersmak.

Mini Stand’N Stuff™ Taco med frukt.
Mini Stand’N Stuff™ Taco med frukt. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.