Søstrene kjørte 2000 mil - gikk ned nesten 60 kilo

- Vi har støttet hverandre hele veien.

SUPERSØSTRE: Carolina og Catherine Aune Moe har jobbet med Grete Roede-kurs, trening og kosthold sammen. Det har gitt resultater.
SUPERSØSTRE: Carolina og Catherine Aune Moe har jobbet med Grete Roede-kurs, trening og kosthold sammen. Det har gitt resultater. Vis mer

Hver uke i to år satte Carolina (25) og Catherine (22) Aune Moe seg i bilen fra huset i Flatanger og kjørte mot Levanger.

Det er 13 mil og nesten to timer hver vei, nok kjøring til å hindre mange av oss i å gjøre noe som helst. Men veien til Levanger var veien til hjelpen de to søstrene hadde bestemt seg for at de trengte.

De skulle endre på livet sitt, og de skulle gjøre det sammen.

- Det var Carolina som plutselig kom med forslaget, sier Catherine.

- Jeg hadde lenge sett at vekten var et problem for meg i hverdagen. Jeg hadde mangel på selvtillit, var i dårlig form og hadde en lat hverdag. Vi hadde tidligere prøvd å gå ned i vekt med ulike treningsprogram, og hadde et forsøk på å spise sunt, men det ga ikke resultater, forteller hun.

Carolina kom med forslaget en varm dag for snart tre år siden:

- Vi hadde lenge vært misfornøyd med vekten og hvor store vi var, men klarte aldri helt å slanke oss. Jeg hadde lest om Grete Roede, og foreslo dette til min søster da vi lå ved en elv med bikini og hadde badet. Da vi skjønte at pappa ville hjelpe oss, meldte vi oss på med en gang.

Balansegang

Målet har vært det samme for dem begge, å gå ned i vekt - å gå ned de kiloene som trengtes til de selv var fornøyd med seg selv. Til selvtilliten var tilbake.

JOBBER VIDERE: Carolina og Catherine.
JOBBER VIDERE: Carolina og Catherine. Vis mer

- Men det å endre livsstil er ikke gjort over natten, så for å nå målet har det vært nødvendig med delmål, hvor det å lære om mat og måltidsrytme har vært vesentlig. I tillegg har det vært nødvendig for vår del å finne en balansegang mellom kos og «alvor», siden vi faktisk skal leve slik resten av livet. Et for stramt skjema for min del hadde nok vart kun en periode, men ved å finne den balansegangen, har det blitt til den nye livsstilen, sier Catherine.

- Vi valgte Grete Roede-kurs fordi det var vanlig mat som inngikk i slankingen. Jeg kunne fremdeles spise normal mat, som jeg selv hadde glede av. «Det er en slankemetode som faktisk funker», hørte jeg fra folk som tidligere hadde gått på Grete Roede-kurs - samtidig som man kan leve som normalt og spise normalt, sier 22-åringen.

Fristelser

Søstrene fra Flatanger i Nord-Trøndelag startet sammen på Grete Roede-kurs i 2015.

De har gått over 10 kurs, og har hele tiden vært bevisst på å bruke lang tid på å gå ned i vekt. Samlet har supersøstrene gått ned 58 kilo.

- Målet vårt har alltid vært et tall på vekta. Men underveis har trening kommet inn, og forskjellige treningsmål, sier Carolina, som også innrømmer at det har vært flere utfordringer underveis.

- Begge har måttet hentet seg inn. Man skeier skikkelig ut med maten en dag, og skjønner at neste dag må man hente seg inn igjen. Vi har heller latt det ta litt lengre tid, enn å være alt for strenge med hverandre. Det er eneste måten for oss å holde det gående videre, sier hun.

- Man møter fristelser overalt, noe som selvfølgelig kan bli utfordrende, spesielt om blodsukkeret er lavt. Men med tiden ble det enklere å stå imot disse fristelsene, fordi tankegangen om fristelsene endret seg, forteller Carolina.

Huske hvorfor man begynte

Sammen fant de et lurt triks i perioder der det var vanskelig å holde fokus:.

- I slike situasjoner er det gull verdt å ha gamle bilder å se på, ta frem målebåndet og finne tilbake til hvorfor man begynte, sier de to, som heller ikke undervurderer hvor stor fordel det har vært å være sammen om dette prosjektet.

- Vi har støttet hverandre hele veien, delt kunnskap, «pusha» hverandre når ting har stått stille. I situasjoner hvor den ene av oss kanskje har hatt lyst på noe godt, har den andre stoppet det. Støtten vi har delt har vært hjelpsom hele veien, forteller Catherine.

- Det er absolutt en fordel å ha en søster som kan gi beskjed om jeg holder på å gå i feil retning igjen, sier Carolina.

- Hele familien har vært en stor oppmuntring for meg, at de har forståelse for at jeg ikke alltid kan stoppe på bensinstasjoner og kjøpe pølser, og heller har knekkebrød og smøreost i veska. Slike småting er det fantastisk at folk har forståelse for. Og min beste venninne har alltid forstått meg og oppmuntret meg. At hun alltid kommenterer «så fin du har blitt!» er gøy, sier hun.

Søstrene valgte å ta et ekstra standard-kurs etter sommeren, for å ta av de absolutt siste kiloene før trivselsvekt. Når det er ferdig om noen uker, begynner de på Hold Vekten-kurs.

Da begynner den virkelige jobben. Dette skal de holde med på så lenge de må, helt til de føler det går av seg selv. Den nye livsstilen som er etablert skal holdes livet ut.

- Vår kursleder, Tone Haugan, har gitt mye kunnskap, inspirasjon og motivasjon for å nå målet. Hun har vært en viktig støttespiller hele veien, sier Catherine.

- Det viktigste jeg har fått ut av dette har handlet om selvtillit og selvbilde, i tillegg til et mye lettere liv med mye mer energi i hverdagen. Det beste komplimentet jeg har fått, er fra min venninne som en gang sa at jeg ser helt fantastisk ut, og at den jobben jeg har gjort er imponerende, sier Catherine.

- Jeg tror faktisk at det beste var i sommer da jeg var på joggetur, og en faktisk plystret på meg! Det har aldri skjedd før, ler Carolina.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.