Annonsørinnhold

Aller

Annonsørinnhold:

Slik kan du senke lånerenten

Ønsker du å senke lånerenten din, enten på et boliglån eller et forbrukslån, finnes det visse tiltak du kan gjøre selv. Med en lavere rente på lånet kan du betale ned mer hver måned og bli gjeldfri raskere. I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan senke lånerenten på et eksisterende lån, samt komme med noen tips til hva du bør gjøre før du søker lån.

Senk lånerenten din gjennom å bruke en finansagent. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, totalt: 140256
Senk lånerenten din gjennom å bruke en finansagent. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, totalt: 140256 Vis mer

Hele denne artikkelen er annonsørinnhold:

De fleste tilbyr en lavere rente enn den de reklamerer for

Visste du at de fleste banker har mulighet til å tilby en lavere rente enn den de reklamerer for? For deg som kunde betyr det at du kan forhandle med banken om en lavere lånerente.

Alle banker ønsker å holde på eksisterende kunder og tilbyr stort sett alltid fordeler til deg som har vært kunde lenge.

Her gjelder det å undersøke lånemarkedet og finne ut av hva bankene faktisk tilbyr. Får du for eksempel et bedre lånetilbud et annet sted, men ønsker å fortsette som totalkunde i banken du har i dag, kan du forhandle med banken din på bakgrunn av det nye tilbudet.

Veiledende priser

Undersøk gjerne Finansportalen.no for å få en oversikt over markedet. Dette er en avdeling under Forbrukerrådet og en nøytral og gratis tjeneste som lar deg sammenligne forbrukslån, kredittkort og boliglån fra flere banker.

Ettersom prisene er veiledende, kan du ofte forhandle deg til en lavere rente enn den som står oppgitt.

Skal du undersøke lånemarkedet, uten å faktisk søke, er det viktig å huske på at priseksempler er veiledende og kan variere fra det du faktisk får tilbud om. Banken foretar alltid en individuell vurdering av lånesøknaden.

Sørg for at banken har oppdatert informasjon om deg

Banken har ikke alltid oppdatert informasjon om deg og din økonomiske situasjon. Har du allerede et lån i banken, og det begynner å bli en stund siden det ble innvilget? Da kan du spare mye på å refinansiere gjelden eller forhandle lånetilbudet på nytt.

Banken baserer nemlig lånet ditt på bakgrunn av din økonomiske situasjon, i det øyeblikket du søker. Har det gått noen år, og du for eksempel har gått opp i lønn, endret sivilstatus eller boligen din har steget i verdi, kan du forhandle renten på ny.

Mange banker benytter seg av roboter når du søker elektronisk, og du kan derfor få en lavere lånerente ved å kontakte banken selv.

Det samme gjelder når du skal søke nytt lån. Da vil banken basere søknaden på fjorårets opplysninger, i tillegg til de du har oppgitt i søknaden. Har du gått opp i lønn i løpet av året, og samtidig betalt ut gammel gjeld, kan du kontakte banken direkte for å gi opplysninger om dette.

Les mer om refinansiering av lån.

Benytt deg av en låneformidlingstjeneste

En låneformidlingstjeneste kan hjelpe deg med å sammenligne lån fra flere banker og långivere med én søknad. Axo Finans er en finansaget som sammenligner lån hos flere banker samtidig på dine vegne, slik at du får det beste tilbudet.

Å søke lån på denne måten kan også hjelpe deg til å senke lånerenten, da alle samarbeidspartnerne til låneformidleren konkurrerer om den samme lånesøknaden.

Tjenesten til Axo Finans er uforpliktende og kostnadsfri, og hjelper deg med å finne det beste lånetilbudet for deg - fra flere banker og långivere samtidig.

Lånerenten er individuell og presenteres sammen med lånetilbudet. Nominell rente fra 7,90% til 19,90%. Eff. rente 15,9%, 100.000 o/5 år, kostnad: 40.256, totalt: 140256.

Andre nyttige artikler:

Forbrukslån

Beste forbrukslån

Billig forbrukslån

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer