Runes datter viste fram hundrevis av bilder på mobilen. Ikke ett av dem var av pappa

- Jeg skal aldri opp til der jeg var.

FRISKERE OG RASKERE: Rune Halland nyter å kunne være med på fjellturer og opp bakker uten å slite. Foto: Privat
FRISKERE OG RASKERE: Rune Halland nyter å kunne være med på fjellturer og opp bakker uten å slite. Foto: Privat Vis mer

- Dagen jeg virkelig skjønte jeg måtte ta tak i tingene, var jeg på kino med min datter, sier Rune Halland (53).

Under reklamen viste datteren fram bildene hun hadde på mobiltelefonen sin. Det var hundrevis av dem. Ingen av dem var av pappa.

- Jeg likte ikke å se meg selv på bilder, så jeg tok bildene i stedet for å være med på feriebilder, sier Halland.

Enorm forskjell

Da var det på tide å ta tak.

Etter 30 år i byggebransjen med usunne lunsjer, og kanskje bare to måltider om dagen, ble kontrasten stor med en ny hverdag på Grete Roede-kurs og seks måltider om dagen.

- Det var en enorm forskjell. Og med det kom energi. Gleden over å kunne mestre fjellturer og lange, tunge bakker var fantastisk for meg, sier 53-åringen fra Nestun.

Rune Halland måtte rett og slett lære seg å spise grønnsaker - det hadde han aldri gjort før. Nå er det hver dag, i store mengder. Rådet hans er klart:

Alle mottakere er med i trekningen av pulsklokken Polar M200. Trekningen gjøres én gang pr kvartal.

- Hvis du lurer på om du skal ta tak i livsstilen, ikke vent og utsett det som jeg gjorde. Hopp i det. Grete Roede-kursene er mer enn snakk om mat og kalorier. Jeg har møtt fantastiske mennesker som er i samme situasjon. Det blir som en klubbkveld, sier Rune Halland.

En ikke så liten bonus: Komplimentene som har fulgt i ettertid.

- Det jeg husker best må være da jeg tok bybanen til byen, og en dame kjente meg igjen fra TV-reklamene til Grete Roede og spurte om jeg ville bli med henne hjem og snakke om Roede-metoden. Men jeg er ikke lett på tråden, sier Halland og ler.

Dyktige kursledere

For 53-åringen har andre, viktige kvinner i livet sitt.

- Min kone Eva har vært flink til å støtte meg, hun byttet for eksempel det meste av pålegg med lettere pålegg, og sørger for at det alltid er masse grønnsaker og frukt i huset. Og kursleder Charlotte Hagen følger opp til de grader, hun sender melding mellom kursene og alt mulig. Vi har henne med oss på skulderen hver dag, sier han.

- Takk og pris for at Grete Roede har så dyktige kursledere, og spesielt Charlotte Hagen som bruker masse av sin fritid på å følge oss. Jeg skal aldri opp igjen til der jeg var, aldri!, sier Halland.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.