Annonsørinnhold

Få piffen tilbake på Gran Canaria:

Øya som har åpent 365 dager i året

Uansett om du drømmer om et tiltrengt spa-opphold, å boltre deg i havet, higer etter en real treningsøkt eller lengter etter å oppleve storslått, annerledes natur: Velkommen til et skreddersydd avbrekk på Gran Canaria!

VELKOMMEN: På Gran Canaria finner du ferieopplevelser som passer deg uansett hva slags avbrekk du trenger. Om du vil nyte freden og naturen, gå på oppdagelse, være aktiv - eller gi deg bølgene i kast. Her ser du de inntagende sanddynene i Maspalomas.
VELKOMMEN: På Gran Canaria finner du ferieopplevelser som passer deg uansett hva slags avbrekk du trenger. Om du vil nyte freden og naturen, gå på oppdagelse, være aktiv - eller gi deg bølgene i kast. Her ser du de inntagende sanddynene i Maspalomas. Vis mer

Noen og enhver kan trenge en pause fra det siste årets bekymringer og restriksjoner. Et avbrekk fra en hverdag med hjemmekontor, stress og karantenebestemmelser. Vi er mange som trenger å komme til et annet sted - et som er trygt og åpent året rundt, der du kan finne aktiviteter som passer akkurat deg.

Gran Canaria har andre hemmeligheter enn strendene sine. Med et klima som er vennlig og varmt hele året, er øya ypperlig nær sagt uansett hva slags ferie du drømmer om. I denne guiden kan du lese om fire ulike måter å nyte nordmenns favorittøy på.

Du finner garantert noe som passer til akkurat deg. Det er et løfte som ikke er vanskelig å innfri, for en øy som vrimler av muligheter. Året rundt. Bli med til Gran Canaria - og få overskuddet tilbake!

1: Skjem deg bort på verdens største utendørs-spa!

Helt siden Gran Canarias helsebringende kilder av klart vann ble beskrevet første gang på 1600-tallet, har øya vært reisemål for nordeuropeere som tørstet etter følelsen av velvære og drømmen om å gjøre noe godt for egen helse.

OPPLADING: Lad batteriene etter et hektisk og annerledes år. På Gran Canaria er det trygt å reise, trygt å feriere - og et vell av spa-behandlinger og opplevelser som venter.
OPPLADING: Lad batteriene etter et hektisk og annerledes år. På Gran Canaria er det trygt å reise, trygt å feriere - og et vell av spa-behandlinger og opplevelser som venter. Vis mer

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor: Temperaturen holder et sjenerøst gjennomsnitt på 24 grader. Året rundt. På mange måter kan man kalle Gran Canaria et eneste stort utendørs-spa.

Det har Gran Canaria Spa, Wellness & Health tatt konsekvensen av - og bygd inn som en naturlig del av sine velværesentre.

Naturen på Gran Canaria - med øyas vulkanske jordmonn og verdens reneste aloevera - byr på et vell av avslapningsmuligheter. Nyt godt av algebehandlinger, talasso-terapi og saltbad, prøv aromaterapi, quiromassasje, leirebehandling eller av de mer enn 50 forskjellige behandlingene som tilbys på Gran Canarias spa- og velværehoteller.

Skjem bort en pandemi-lei kropp i fred og ro, unn deg spesialutviklede behandlinger - og nyt varmen, klimaet og tryggheten. Senk skuldrene, få hvilepuls, rusle over flisene på hotellet - og inn til en helsebringende behandling på noen av Europas beste velværesentre.

Trenger du medisinsk behandling, er det fint å vite at Gran Canaria Wellness, Spa & Health jobber tett med noen av øyas fremste medisinske sentre, nemlig San Roque University Hospital i hovedstaden Las Palmas, San Roque University Hospital i Maspalomas og San José Hospital.

Stor erfaring og det ypperste av medisinsk utstyr, gjør at du har best tenkelig tilgang til alt fra kosmetisk kirurgi, øyekirurgi og medisinske rutinesjekker. At den medisinske behandlingen du kan dra nytte av på Gran Canaria tilbys til konkurransedyktige priser, gjør vel heller ikke noe. Ikke den ikke-eksisterende ventetiden heller.

Uansett om du trenger å synke inn i en annen rytme enn hverdagens kjas og mas for å slappe av, eller om du vil benytte anledningen til å få tatt en helsesjekk, lover vi deg at roen senker seg på Gran Canaria.

Her finner du nøye utvalgte hoteller - som alle har egne spa-avdelinger:

2: Drømmeøya for vannhunder!

Gran Canaria Blue er hotellene og opplevelsene som er skreddersydd deg som elsker livet ved og på sjøen. Badevannstemperaturen på Gran Canaria ligger som et minimum på norsk høysommer - hele året rundt.

Gran Canaria særpreger seg ved å tilby høyst ulike vannaktiviteter på samme sted og på samme tid, takket være øyas naturlige beliggenhet og form, de mange mikroklimaene som finnes her - og med den store diversiteten når det kommer til marin flora og fauna.

VANNPARADIS: Gran Canarias kystlinje er lang, og farvannet byr på alle tenkelige vannaktiviteter. Uansett om du vil ha kraftig vind og leke på et vindbrett, eller om du vil beundre hvaler og delfiner - eller bare padle i fordragelighet på et SUP-brett, finner du alt sammen innenfor korte avstander. Nyt en unik tur om bord på den eksklusive Five Star Boat-katamaranen.
VANNPARADIS: Gran Canarias kystlinje er lang, og farvannet byr på alle tenkelige vannaktiviteter. Uansett om du vil ha kraftig vind og leke på et vindbrett, eller om du vil beundre hvaler og delfiner - eller bare padle i fordragelighet på et SUP-brett, finner du alt sammen innenfor korte avstander. Nyt en unik tur om bord på den eksklusive Five Star Boat-katamaranen. Vis mer

Det vil si at Gran Canaria er et mekka både for vindsurfere som vil ha vind i håret og høye bølger, og som kanskje vil få med seg Gran Canaria Windsurfing World Championship som arrangeres hvert år - og samtidig for deg som drømmer om en vakker sjøreise i rolig sjø på et de beste hval- og safarispottestedene i hele verden.

Sagt på en annen måte: Her kan du velge og vrake som du lyster!

Prøv surfing og vindsurfing med BD Surf, dra på hval- og delfinsafari med Spirit of the Sea, prøv lykken som sportsfisker med Fish On Blue Marlin og gi deg i kast med flyboarding, padle i kajakk eller prøv deg på de populære SUP-brettene med Watersports Luis Molina.

Om du har seilerblod i årene, er en tur med verdens største katamaran kanskje noe for deg? Besøk Five Star Boat og prøv! Om du er godt vant til ski, kan du dyste i vannski med Canary WaterSports. Du kan også dykke ned under overflaten i en vaskeekte ubåt med Submarine Adventure - eller besøke det imponerende akvariumet Poema Del Mar Aquarium.

DRØMMEUTSIKT: Kom helt ned til vannet og nyt Gran Canarias farvann på Hotel Marina Suites.
DRØMMEUTSIKT: Kom helt ned til vannet og nyt Gran Canarias farvann på Hotel Marina Suites. Vis mer

Marinaene i Puerto de Mogan og Pasito Blanco er godt utrustede marinaer med alle nødvendige fasiliteter bygget opp gjennom en årrekke. De gjør seg særlig godt for seilere og havelskere.

VAKKERT: Et besøk på Poema Del Mar-akvariumet er en uforglemmelig opplevelse.
VAKKERT: Et besøk på Poema Del Mar-akvariumet er en uforglemmelig opplevelse. Vis mer

Langs kysten mot sør på Gran Canaria sørger Líneas Blue Bird for transporten mellom de ulike byene, i selskap med Líneas Salmón. Begge ferjeselskapene har flere daglige avganger fra de populære byene - og ferjene er utstyrt med glassbunn, så store og små kan nyte synet av livet under havoverflaten. Líneas Salmón arrangerer også delfinturer.

Og når en lang, aktiv dag lakker mot enden, kan du nyte en av Gran Canarias andre særegenheter: De fantastiske hotellene.

3: Gå på oppdagelse utenfor allfarvei!

Selvfølgelig er det deilig å bo på et hotell med gåavstand til havet. Men om du er typen som trakter etter å oppdage - eller gjenoppdage! - hvillken helt unik natur som finnes på Gran Canaria, finnes det råd for deg også.

Med mer enn 200 vandreruter og en natur som ikke bare kan beskrives, men som er et kontinent i miniatyr, byr Gran Canaria Natural & Active på ny utsikt hver dag.

SKAP DITT EGET EVENTYR: Gran Canaria har drøssevis av hemmeligheter å by på. Frodige vandreruter blant pinje- og palmetrær, kulinariske opplevelser, arkeologiske steder - og flusst av muligheter for deg som lengter etter naturopplevelser av de sjeldne.
SKAP DITT EGET EVENTYR: Gran Canaria har drøssevis av hemmeligheter å by på. Frodige vandreruter blant pinje- og palmetrær, kulinariske opplevelser, arkeologiske steder - og flusst av muligheter for deg som lengter etter naturopplevelser av de sjeldne. Vis mer

Oppdag de frodige dalene og ravinene midt på øya, finn daler fulle av frodige palmetrær og se skogene av furutrær. Rusle på merkede stier, eller gi deg i kast med rappelling, klatring hos Climbo, ornitologi eller prøv å padle i kajakk. Du kan også prøve ut ekte friluftseventyr hos Vivac Aventura og la ildsjelene i Turinka Canarias ta deg med på en vandring tilbake i tiden.

Det er fortsatt mye å oppdage på den kjente ferieøya, uansett om du vil beundre det karrige og frodige landskapet, møte befolkningen - eller legge ut på vandretur i stillheten. Nyt godt av deilig lokal kokekunst, besøk en av de få gjenværende kaffeplantasjene i Europa: La Finca La Laja - Bodega Los Berrazales.

Her går det også an å få en smaksprøve av selve jordsmonnet - for det tappes på flaske og serveres som viner som høster anerkjennelse verden over. Det samme gjelder hos vindyrkerne Bodegas Las Tirajanas. Ekte kanarisk vin passer ypperlig til den lokalt produserte osten!

Det er også vel verdt å få med seg de mange arkeologiske stedene, som tar gjestene tilbake gjennom århundrene. La Fortaleza (Festningen) er et opplagt mål for oppdagelsesreisende. En uforglemmelig opplevelse for naturelskere er den årlige Gran Canaria Walking Festival som i år går av stabelen mellom 28. og 31. oktober.

COUNTRY-HOTELLER: På Gran Canaria finner du egne landhoteller som byr på det ypperste innen fred og ro etter en aktiv dag på den vulkanske øya. Sjekk for eksempel inn hos Hotel Rural Las Calas.
COUNTRY-HOTELLER: På Gran Canaria finner du egne landhoteller som byr på det ypperste innen fred og ro etter en aktiv dag på den vulkanske øya. Sjekk for eksempel inn hos Hotel Rural Las Calas. Vis mer

Der hotellene langs kysten byr på den beste strandnære opplevelse, inviterer de landlige hotellene til innbydende opphold for trøtte oppdagelsesreisende. Prøv et av disse hotellene - eller hva med å prøve ut et av de 27 casas rurales, altså småhus på landet?

4: Utendørssport hver dag, 365 dager i året!

Gran Canaria Tri, Bike & Run er for deg som leter etter en feriedestinasjon der mulighetene for å være aktiv er i høysetet. Gran Canaria er en perfekt destinasjon for løpere, syklister og folk som driver med triatlon.

Innenfor en kort rekkevidde finner du åpen sjø, fjellstier og veier som ber om å bli syklet på, det hele i varierende omgivelser i vakker natur.

SPORTSØYA: Gran Canarias klima og landskaper byr på fantastiske boltringsmuligheter for sportsentusiaster, både proffer og amatører. Her finner du alt fra triatlonløp til maraton, sykkel-konkurranser og fantastiske treningsmuligheter.
SPORTSØYA: Gran Canarias klima og landskaper byr på fantastiske boltringsmuligheter for sportsentusiaster, både proffer og amatører. Her finner du alt fra triatlonløp til maraton, sykkel-konkurranser og fantastiske treningsmuligheter. Vis mer

Om du vil boltre deg i havet eller ta en økt i høyden, har Gran Canaria naturen som kan matche behovet ditt. Uansett hvilken utendørssport du dyster i - eller gjerne vil bli god i - kan du øve deg i den på Gran Canaria. Øya er et eldorado for sportselskere i alle aldre.

Her finner du noen av de mest ettertraktede sportsarrangementene i Europa: EPIC Gran Canaria 2021 - en to-trinns sykkeltour på Gran Canaria som kombinerer sykkelturisme og konkurranseturisme - arrangert av Entrenar.pro, Anfi Challegen Mogán-Gran Canaria-triatlonen organisert av Challenge Canarias, Beyond The Coast Sky Tour Gran Canaria som arrangeres av Move Run og The Gran Canaria Bike Week eller Maspalomas-maratonen arrangert av DG Eventos.

Og når økten er over, kan du trekke deg tilbake til hoteller som tilbyr høy komfort og restitusjonsfasiliteter av høyeste klasse. Mange av hotellene har egne treningsstudioer, sykkelverksteder, muskelrestitusjons-behandling og utleie av sykler og annet teknisk utstyr.

TRENINGSPLASS: På Gran Canaria finner du treningsmuligheter i alle sportsgrener, uansett om det er til lands eller vanns, på sykkelsetet eller i joggeskoene.
TRENINGSPLASS: På Gran Canaria finner du treningsmuligheter i alle sportsgrener, uansett om det er til lands eller vanns, på sykkelsetet eller i joggeskoene. Vis mer

Sikkerheten og trivselen til besøkende atleter står i høysetet på Gran Canaria. Derfor samarbeider Gran Canaria Tri, Bike & Run med ledende spanske og internasjonale medisinske parntere. Fellesnevneren når det gjelder San Roque University Hospital i Las Palmas og San Roque University Hospital i Maspalomas - er bred ekspertise når det gjelder sportsmedisin og behandling av topptrente eliteatleter.

Stresstester, fagekspertise, diagnostisering og behandling med de nyeste teknologiske landevinningene går hånd i hånd for å ta vare på sportsinteresserte turister. Det er kjekt å vite, når du setter utfor på sykkelsetet eller glir utover på SUP-brettet!

Om du vil leie utstyr til treningen, eller få et par tips til organiserte treningsturer, kan du legge turen innom Free Motion Bikecenter.

Uansett om du drømmer om et spa-opphold i verdensklasse, et maritimt avbrekk i deilig temperert vann, vandreturer i magisk natur eller treningsturer du sent vil glemme - Gran Canaria venter!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer