ANNONSØRINNHOLD

ENDRET PÅ LIVET: Morten Nordal har fått en ny kropp og et nytt liv, men jobben er ennå ikke unnagjort. Foto: Privat
ENDRET PÅ LIVET: Morten Nordal har fått en ny kropp og et nytt liv, men jobben er ennå ikke unnagjort. Foto: PrivatVis mer

Morten (24) gikk ned 65 kilo for å skaffe seg et nytt liv. Så begynte avisene å ringe

- Håper jeg kan hjelpe andre til å få til det samme.

Da Morten Nordal for snart to år siden endelig tok steget inn i kursrommet, var han sjenert og hadde blikket fast rettet mot gulvet.

Han veide 167 kilo, var sliten og trøtt. Han stoppet å puste 740 ganger i løpet av syv timers søvn om natta.

Men 24-åringen bak det sjenerte fjeset hadde satt seg et mål.

I sommer hadde han fullført ti Grete Roede-kurs fortløpende, og resultatet var overveldende: Morten hadde gått ned nesten 65 kilo.

Stor oppmerksomhet

Det vekket oppsikt både lokalt og nasjonalt.

Trønder-Avisa ringte etter å ha sett bilder på Facebook, og etter den reportasjen fulgte Aftenposten opp med to sider om Nordals livsendring.

- Det har vært kjempemoro å få bli intervjuet av lokalavis og riksavis. Det at jeg står fram og ikke legger skjul på at jeg har slanket meg, håper jeg at kan hjelpe andre til å få til det samme som jeg har gjort, sier han.

- Jeg har fått veldig mye ros for den innsatsen og resultatet jeg har fått til. Så er det de som alltid skal ha noe å snakke ned om når andre folk lykkes, de finnes jo de også ... Men jeg hever hodet og ser oppover, sier Nordal.

Inspirerer

Søvnapneen er borte, og CPAP-maska er levert tilbake.

Samtidig har Nordal etter hvert inspirert mange mennesker til å ta tak i egen helse og livsstil, og han har tatt med seg både venner, kolleger og slektninger på kurs.

- Forskjellen på livet mitt nå og før er at jeg spiser mer rene matvarer og magre produkter i rett mengder og til rett tid. Også trener jeg mere nå enn før, jeg beveger meg generelt mer, for ting har blitt lettere. Jeg har hatt en liten «down»-periode etter siste kurs, men nå er jeg på rett kjøl igjen, og ser fremover. Jeg går forsatt på kurs for å holde det i gang, sier 25-åringen, som blir veldig glad for tilbakemeldingene fra de rundt seg.

- Jeg har jo fått veldig mye respons, og jeg husker kanskje ikke akkurat en spesiell kommentar, men det å få høre at jeg er et godt forbilde er noe jeg setter utrolig stor pris på, sier han.

Enestående mormor

- Hvor mye hjelp har du fått av folk rundt deg med dette?

- Familien min vil jeg trekke frem først, det er de som har stått meg nærmest og som har vært der for meg i de dagene som har vært tunge, for de dagene kommer også. Også har jeg en enestående mormor som har fulgt meg og som jeg alltid har ringt etter hver kurskveld for å fortelle hvordan uka har gått. Og jeg har noen venner som alltid har vært her for meg, uansett om jeg var overvektig eller ikke, det er noe jeg har satt pris på.

Samtidig trekker han fram kursleder Tone Haugan, som har hjulpet ham med å jobbe svært dedikert og målbevisst med sitt livsstilsendringsprosjekt de siste to årene. Han fulgt alle anbefalinger Haugan har gitt, og ikke vært i tvil om at han ville nå målene sine.

Haugan forteller at hun i denne tiden hatt svært mange deltakere på sine kurs, og Mortens suksess er nok en medvirkende årsak til det. Mange sier det rett ut, at de leste om han i avisa og ble inspirert til å starte selv. I tillegg har han vært med kurslederen rundt på de andre kursene hun har på Steinkjer, Verdal og Levanger, i flere runder, for å fortelle sin historie.

Morten Nordals råd til andre er naturlig nok å melde seg på Grete Roede-kurs, og å sette seg små mål, ikke uoppnåelige mål.

Samtidig understreker han at jobben nå først og fremst handler om å holde fast ved sine nye vaner - over tid.

- Mestringsfølelsen blir bedre når man når de små målene. Begynn i det små og ta det bit for bit. Og sist men ikke minst, må man være tålmodig, for det å slanke seg er ikke gjort over natta, sier Nordal.

Les også: Søstrene kjørte 2000 mil - gikk ned nesten 60 kilo

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.