Annonsørinnhold

Mellom 18 og 29 år? Da kan du bli millionær i «6 ekstra»

Er det bare «gamliser» som vinner i Lotto? Svaret er nei, og lørdag 29. oktober garanterer vi at en person mellom 18 og 29 år blir Lotto-millionær. Så det, så.

FÅR DU TELEFONEN FRA HAMAR? Én heldig Lotto-spiller mellom 18 og 29 år blir Lotto-millionær 29. oktober.
FÅR DU TELEFONEN FRA HAMAR? Én heldig Lotto-spiller mellom 18 og 29 år blir Lotto-millionær 29. oktober. Vis mer

– Vi skal være såpass ærlige og si at det er den godt voksne delen av befolkningen som er de ivrigste Lotto-spillerne. Det reflekteres også i vinnerstatistikken, der samme gruppe tar godt for seg av millionpremiene, sier lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen i Norsk Tipping.

– «Gamlisene», med andre ord?

– Hehe – det er et meget relativt begrep. Jeg tror det er ganske forskjellig hvordan folk tolker hva en «gamlis» er. De mellom 18 og 29 år synes kanskje jeg er en slik en, mens for meg er det nok eventyrfiguren Sjuende far i huset som gir den assosiasjonen. Uansett, tror jeg nok gleden over å vinne i Lotto er like stor, enten man er 19 år eller 77 år, sier Roterud Mathisen – som for øvrig har rukket å fylle 45 år.

Her kan du enkelt bli kunde hos Norsk Tipping

Millionær uten et eneste riktig tall

Og det blir altså garantert en ung person som vinner 1 million kroner lørdag 29. oktober. For i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen, gjennomføres «Seks ekstra Lotto-millionærer». I denne alderstrekningen trekkes én heldig vinner ut i hver aldersgruppe, og hver av disse vinner altså 1 million kroner hver.

Det eneste som skal til for å være med i «Seks ekstra» er å ha levert Lotto som er gyldig den aktuelle lørdagen. Faktisk er det ikke nødvendig å ha ett eneste riktig tall på kupongen.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Nei, her trekkes det tilfeldig ut én vinner i hver aldersgruppe – uten hensyn til om det er noen rette tall. Det holder å ha levert, og hver kupong teller som et lodd i hatten i hver aldersgruppe, forklarer Ingrid Roterud Mathisen.

Her er de seks aldersgruppene:

  • 18-29 år
  • 30-39 år
  • 40-49 år
  • 50-59 år
  • 60-69 år
  • 70 + år

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18

Gladlaksen Vetle (26) ble millionær

Totalt blir det med andre ord seks ekstra millionærer lørdag 29. oktober – og det er altså i tillegg til eventuelle millionvinnere i den ordinære Lotto-trekningen. Dette er fjerde gang Norsk Tipping gjennomfører alderstrekning i Lotto. På de årene har vi fått mange glade vinnere – naturlig nok i alle aldre (over 18 år).

(Saken fortsetter under bildet).

STOR GLEDE FOR VETLE: Det ble meget god stemning for denne karen da han ble millionær i «Seks ekstra». Foto: Privat
STOR GLEDE FOR VETLE: Det ble meget god stemning for denne karen da han ble millionær i «Seks ekstra». Foto: Privat Vis mer

I 2019 fikk vi for eksempel en ordentlig gladlaks av en vinner i den yngste aldersgruppa, i form av Vetle Bergene Johansen fra Stathelle. Han var da 26 år, og var i festlig lag sammen med kompiser da Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 lyste opp på telefonen. Det ble ikke akkurat noen kjedeligere fest etter at millionbeskjeden kom ...

I 2020 var det Tommy Gulstad (26) fra Steinkjer som sikret seg millionen i den yngste aldersgruppa, mens Trine Solberg Kristiansen (27) fra Lena ble den heldige i fjor.

– Vi har nettopp kjøpt hus og skal pusse opp, så det her er jo midt i blinken. Jeg klarer ikke sitte i ro jeg nå, sa sistnevnte etter å ha fått Telefonen fra Hamar.

PS: Det kan være lurt å lagre vårt vinnernummer 625 60 000 først som sist, så blir kanskje ikke sjokket så stort hvis vi ringer nettopp deg.

(Vinnersjanse for tilleggstrekningen 6 ekstra Lotto-millionærer er 1:antall spilte rekker i hver aldersgruppe.)

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2021: 12 036 126
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2021: 193
  • Antall millionpremier i 2021: 162 (inkludert andelsbankvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2021: 33 315 565 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer