Her kan du se og lære hvordan middagen din blir til

Har du også lurt på hvordan maten din blir produsert, og om den faktisk er bra for deg?

PÅ TURNÉ: Produktsjef i Knorr, Marius Søland, viser Maja (9), Simen (10) og Petter (4) hvordan posesuppene deres blir til. Knorr sitt veksthus skal nemlig på en liten turné. Her kan du stikke innom for smaksprøver av råvarer og lære mer om Knorr sine produkter. Vis mer

Det er alltid fint å vite hvor maten på tallerkenen din kommer fra, og hva som er i den - spesielt om den kommer fra en pose eller boks.

Er den næringsrik? Er den produsert på en bærekraftig måte? Smaker den godt nok til at du kunne ha servert den til familie og venner?

«Den beste tiden for å høste ferske urter er på natta når det er kjølig, og de ikke strekker seg mot sola»

Nå kan du enkelt finne ut av det ved å besøke én av flere dagligvarebutikker i Norge. Knorr bygger nemlig opp veksthus i fem ulike butikker for å vise at deres nye suppelansering inneholder 100 prosent naturlige og bærekraftige råvarer. Møter du opp, kan du også bli den heldige vinneren av et mini-drivhus! Se oversikt nederst i saken.

BYGGER VEKSTHUS: I ulike dagligvarebutikker rundt om i landet setter Knorr opp veksthus hvor du og din familie kan lære mer om hvordan maten din blir til.
BYGGER VEKSTHUS: I ulike dagligvarebutikker rundt om i landet setter Knorr opp veksthus hvor du og din familie kan lære mer om hvordan maten din blir til. Vis mer

Knorrs produktsjef i Norge, Marius Søland, tror forbrukeren i dag er langt mer opptatt av å spise økologisk og vite hvor maten deres kommer fra. Dette er også én av grunnene for at de nå lanserer suppeserien «100 prosent naturlig».

- Som én av verdens største produsenter innen tørrvarer, er vi nødt til å ta et samfunnsansvar med tanke på bærekraft og miljø. Dette gjør vi helt ned til hver enkelt bonde. Det er vår oppgave å hjelpe folk med å få i seg de riktige næringsstoffene. Med råvarer som er helt naturlige, gjør vi det enklere for forbrukeren å spise bra, sier Søland.

«Vår løk er skrellet for hånd og tørket innen et par timer for å bevare den intense smaken»

Tror du mange har et dårlig inntrykk av posesupper fra før?

- Jeg tror nok noen har det, men det er på feil premisser. Det er ingen grunn til å være skeptisk. Med vår lansering av «100 prosent naturlig», får man både supper som er proppfulle av næringsstoffer, helt uten tilsetningsstoffer i tillegg til en suppe med fantastisk smak som er både rask og enkel å lage. Det blir som å lage den fra bunnen hjemme, men at vi i Knorr har gjort det for deg, sier Søland.

SOM HJEMMELAGET: Knorrs tomatposesuppe inneholder like mye næringsstoffer og mineraler som om du skulle ha laget suppen fra bunnen av. Det går også mye raskere!
SOM HJEMMELAGET: Knorrs tomatposesuppe inneholder like mye næringsstoffer og mineraler som om du skulle ha laget suppen fra bunnen av. Det går også mye raskere! Vis mer

I veksthusene som bygges opp kan du se hvordan ulike grønnsaker vokser, se film av Knorrs miljøbevisste bønder som står bak produktene, og selvfølgelig få smake på de smakfulle rettene!

Du og din familie kan lære hvorfor tørkede grønnsaker er et mer bærekraftig valg, og hvorfor de kan inneholde like mye næringsstoffer og mineraler som ferske grønnsaker du får kjøpt i butikken. I tillegg kan du bli den heldige vinneren av et mini-drivhus du kan gro dine egne urter og grønnsaker i hjemme!

LÆRERIKT FOR BARNA: Produktsjef i Knorr, Marius Søland, viser Petter (4) og Simen (10) hvordan Knorrs supper blir til. Her en gulrot som har blitt gjort om til tørket gulrotpulver.
LÆRERIKT FOR BARNA: Produktsjef i Knorr, Marius Søland, viser Petter (4) og Simen (10) hvordan Knorrs supper blir til. Her en gulrot som har blitt gjort om til tørket gulrotpulver. Vis mer

Suppene som nå lanseres inneholder langt mindre salt enn før. De er også rensket for palmeolje, tilsetningsstoffer og andre ting forbrukeren ikke ønsker. I tillegg til perfekte solmodne grønnsaker, er også mengden grønnsaker økt betraktelig. I tomatsuppen er det for eksempel brukt over en halv kilo tomater i én pose!

«1 kilo tomatpulver tilsvarer 20 kilo ferske tomater»

- Det nok enkelt for mange å velge usunt i en hektisk hverdag. Vi har derfor gjort det så enkelt som mulig for folk å kunne spise naturlig uten at man trenger å bruke lang tid på kjøkkenet. I tillegg til at alle ingrediensene i suppen er 100 prosent naturlige, har vi økt mengden med grønnsaker betraktelig, forteller Søland videre.

NATURLIGE RÅVARER: Maja (9) ble overrasket over at det var brukt så mange tomater i en posesuppe.
NATURLIGE RÅVARER: Maja (9) ble overrasket over at det var brukt så mange tomater i en posesuppe. Vis mer

Kort fortalt så høstes grønnsakene når de er på sitt mest modne. Deretter tørkes dem med én gang. Dette bevarer alt av næringsstoffer i tillegg til å ta vare på den gode smaken. Det er altså kun vannet som fjernes, og det beste av grønnsakene blir igjen.

«Tørking er en av de mest naturlige måtene å bevare mat på»

- Andre aktører høster gjerne grønnsakene før de er ferdig modnet, for så å la dem modne på et lager. Da vil man ikke beholde like mye næringsstoffer som ved bruk av solmodne grønnsaker, understreker produktsjefen.

HELT NATURLIG: Suppeserien «100 prosent naturlig» inneholder kun modne grønnsaker, urter, krydder og andre ingredienser som finner i naturen.
HELT NATURLIG: Suppeserien «100 prosent naturlig» inneholder kun modne grønnsaker, urter, krydder og andre ingredienser som finner i naturen. Vis mer

MENY på Triaden er én av flere butikker som skal huse veksthuset. Butikksjef Marius Hoberg tror Knorrs «pop up»-stunt er en god idé som fort kan bli en stor hit, spesielt for barna.

- Jeg synes at dette er et spennende tiltak og en bra satsing av Knorr. Det blir spennende å se mottakelsen fra kundene, og jeg har tro på at responsen blir veldig positiv, ikke minst for barna, sier Hoberg.

Knorrs veksthus vil være å finne på MENY Bryn i uke 42. Møt opp og vær med i trekningen av et mini-veksthus!

KAN BLI DIN: Møt opp i en av dagligvarebutikkene hvor Knorr bygger opp sine veksthus, og vær med i trekningen av et mini-drivhus!
KAN BLI DIN: Møt opp i en av dagligvarebutikkene hvor Knorr bygger opp sine veksthus, og vær med i trekningen av et mini-drivhus! Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.