Annonsørinnhold

Dette er julegavene som tar deg til himmels

Haakon (33 år) fikk drømmen oppfylt. I saken kan du også lese om gavetips til Norges 900 beste opplevelsesgaver.

Dette er julegavene som tar deg til himmels

I en verden hvor alle har alt de trenger, er det ikke lett å finne den perfekte gaven. Og det blir ikke noe lettere når årets store gavesesong står for døren, nemlig jula. Så hva gir du i julegave til de som ikke trenger eller ønsker seg noe som helst? Et virkelig godt tips man aldri kan få for mye av er opplevelsesgaver.

Hva er egentlig en opplevelsesgave?

Det er gaver som kan oppleves: en aktivitet, reise, attraksjon, et opphold eller lignende. Norge bugner over av gode opplevelser, men det er ikke alltid like lett å vite hvordan man kan gi dem bort som gaver.

Dette bestemte YouWish seg for å gjøre noe med. Siden 2013 har de samlet over 900 av Norges beste opplevelser på ett sted, hvor du enkelt kan kjøpe disse som gave til de du er glad i. Opplevelsesgaver er nemlig en gavetrend som fortsetter å bre seg i Norge.

Opplevelser er perfekte gaver til de som har alt

Opplevelser er flotte gaver som gir minner for livet. Opplevelser vil ikke støves ned i boden eller gå i stykker. En opplevelse er en gave man kan glede seg til og mimre over i årene som kommer.

Velg blant 900+ opplevelsesgaver hos YouWish.no

Dette er julegavene som tar deg til himmels

Opplevelsesgaver tar Norge med storm

YouWish.no tilbyr et stort utvalg av flyopplevelser. 2022 har vært et fantastisk år for luftsport der det er en rekke store nyheter. Nye regelverk innenfor luftfart åpner opp for flere og flere muligheter.

- Det er fint at regelverket oppdateres, det finnes et stort antall aktører i Norge som ønsker å tilby flyopplevelser og en stor etterspørsel for slike opplevelser fra kunder, forteller Lars Petterson, salgssjef i YouWish.

- Per dags dato tilbyr vi over 40 ulike flyopplevelser, og vi forventer at antallet opplevelser innenfor luft og fly vil øke betraktelig i tiden som kommer. avslutter Petterson.

Opplevelsesflyvninger lar deg føle vinden med åpen cockpit

- 2022 har vært et stort år for flyopplevelser. En av våre mest populære opplevelser, “Pilot for en dag” tilbys nå på flere lokasjoner enn tidligere,” sier Mona Helgeland, kategoriansvarlig i YouWish.

- I tillegg har vi lansert flere nye flyopplevelser den siste tiden som har blitt svært populære på kort tid. Det syns vi er utrolig gøy å se.

- Blant nyhetene har vi opplevelsesflyvninger med veteranfly, dette er en virkelig unik opplevelse hvor man får sitte i et klassisk fly med åpen cockpit. Da får man virkelig kjenne vinden i ansiktet og oppleve en frihetsfølelse uten like, smiler Helgeland.

Bilde av veteranflyet Fairchild Cornell.
Bilde av veteranflyet Fairchild Cornell. Vis mer

Slik gir du bort evigvarende minner

- Etter to år med pandemi ser det ut til at vi endelig går en normal juletid i vente. Det er tydelig at mange vil fylle opp kalenderen med hyggelige aktiviteter, sier Björn Trolin, daglig leder i YouWish.no.

- En opplevelse legger til rette for å skape nye minner mens man styrker relasjonene med den man er glad i. Ved å gi bort en opplevelse viser man kjærlighet og omtanke, og får de man er glad i til å føle det, sier Trolin.

- Nettopp derfor mener vi i YouWish at en opplevelse er den perfekte julegaven i år.

Over 60 prosent sier de ønsker seg opplevelser og gavekort

Ifølge en fersk undersøkelse som Ipsos har gjort for DNB troner gavekort og opplevelser på topplisten av nordmenns ønskeliste til jul.

- For det første vet ikke mange som vet hva de ønsker seg. For det andre kan et gavekort forhindre at du får noe du ikke liker, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB og økonomisk rådgiver.

- Bak opplevelser ligger det gjerne tid og omtanke, noe som får mottaker til å føle seg sett og verdsatt, fortsetter hun.

Se årets julegavetips på 40+ flyopplevelser her

Fly F-16 simulator - årets store nyhet fra 790 kr

Bilde av opplevelsen “Fly F-16 simulator”.
Bilde av opplevelsen “Fly F-16 simulator”. Vis mer

Realistisk og spennende opplevelse som jagerflypilot

En av årets store nyheter innenfor opplevelser er Fly F-16 simulator, som er den første av sitt slag i Norge som er åpen for publikum. Her får man muligheten til å prøve seg som en ekte jagerflypilot i en svært realistisk flysimulator.

- Til jul 2022 lanserte vi to splitter nye flysimulatoropplevelser for et F-16 jagerfly. Disse har allerede kommet inn på listen over våre mest populære opplevelser, så det er åpenbart at dette er opplevelser som vekker interesse hos kundene våre, sier Mona Helgeland, kategoriansvarlig i YouWish.

“Det er som å oppfylle en uoppnåelig drøm”, sier Mona Helgeland

- Opplevelsen Fly F-16 simulator er en virkelig unik og spennende opplevelse som passer perfekt som julegave i år. Med inflasjonen vi opplever og en nesten konstant økning av priser jevnt over i dagens samfunn, er dette en rimeligere opplevelse som passer for alle da den kun koster 790 kroner. Her får man utrolig mye for pengene, smiler Helgeland.

- Det er nok mange som drømmer om å prøve seg som jagerflypilot, men i de fleste tilfeller forblir det bare en drøm grunnet strenge sikkerhetskrav, utdanningskrav og lignende. Denne simulatoren gjør det derimot mulig å oppfylle en Top Gun drøm som for de aller fleste er uoppnåelig, avslutter hun.

“Fly F-16 simulator er som en Top Gun opplevelse rett ved Gardermoen”, sier Tor Heie

F-16 Fighting Falcon er et jagerfly mange har et forhold til. På flymuseet på Gardermoen finnes det et eksemplar av dette, som ankom museet direkte fra operativ tjeneste i 2021. Flyet står utstilt rett ved siden av simulatorbygget, som gjør det mulig for besøkende å både se og ta på akkurat samme flytype som simulatoren lar dem teste. En god kombinasjon, eller hva?

- Denne gjør det mulig for oss å tilby våre gjester en realistisk og spennende opplevelse som jagerflypilot, smiler Tor Heie i Flysamlingen på Gardermoen.

- Hvem har vel ikke lurt på hvordan følelsen er å fly et slikt råskinn og få innsikt i alle systemene?”

- Simuleringen er tro til virkeligheten, og vi har mulighet til å simulere alle scenarier, inkludert nattflyging, dårlig vær, våpensystemer, eller en kosetur på 5000 fot. Våre dyktige instruktører vil være med «piloten» gjennom hele turen, og veilede for at gjestene våre skal få et minne for livet, avslutter Heie.

"Å få styre flyet var utvilsomt det beste med hele opplevelsen,” sier Haakon (33 år).

Samboeren til Haakon (33 år) ville gi han en gave han aldri ville glemme, og valget falt derfor på “Pilot for en dag”.
Samboeren til Haakon (33 år) ville gi han en gave han aldri ville glemme, og valget falt derfor på “Pilot for en dag”. Vis mer

- Opplevelsen var meget bra. Det å faktisk få styre flyet selv var utvilsomt det beste med hele opplevelsen, forteller Haakon.

- Jeg sitter igjen med svært gode minner etter å ha fått sett hele Oslo by fra et helt nytt perspektiv. I tillegg sitter jeg igjen med minner om hvordan det faktisk føles å fly et mikrofly, fortsetter han.

- En opplevelse er virkelig en flott gave til den som har det meste, sier Haakon med et smil.

Se 40+ flotte julegavetips på flyopplevelser her

“Vi skrudde av motoren og lot helikopteret ‘falle’ mot bakken” sier Espen (18 år)

Espen (18) fikk gavekort på opplevelsen “Prøvefly et helikopter” av sine foreldre.

- Tiden vi tillbragte i luften ga meg en utrolig fri og spesiell opplevelse. Det føltes helt unikt når bakken ble mindre og mindre under oss, mens vi samtidig følte stor trygghet av sikkerhets-prioriteringene og profesjonaliteten til arrangøren, forteller Espen.

- Under turen snakket jeg og instruktøren om hvordan helikopteret kunne fortsette å fly, selv etter motoren er skrudd av. Vi prøvde derfor å gjøre dette og la helikopteret ‘falle’ mot bakken, fortsetter han.

- Dette var helt klart det morsomste og beste med opplevelsen, som absolutt ga litt magesug. Og igjen så følte jeg på ingen tid noen bekymring for sikkerheten under flyvningen.

- Muligheten for utdanning som helikopterpilot ble svært fristende etter denne opplevelsen, avslutter Espen med et smil.

Se 250+ julegavetips på eventyr- og actionopplevelser her

Bilde av veteranflyet Tiger Moth.
Bilde av veteranflyet Tiger Moth. Vis mer

Opplev en historisk reise tilbake i tid med veteranfly fra 1941

- Vi er den første organisasjonen i Norge som er godkjent for Opplevelsesflyging av Luftfartstilsynet, noe vi syns er veldig stas, forteller Bjørn Einar Andersen i Veteranflygruppa.

- Hos oss kan man delta på opplevelsesflyvninger med de klassiske veteranflyene Tiger Moth og Fairchild Cornell.

- Luftfartstilsynet har svært strenge krav som må oppfylles for å utstede en slik godkjenning, og vi ser på det som en stor tillitserklæring at vi, som første i landet, har fått denne godkjenningen.

- Vi tar regelverk og sikkerhet på største alvor, og jobber etter gjeldende regler og bestemmelser når det gjelder alle flyopplevelser som selges via YouWish, sier Björn Trolin, daglig leder i YouWish.

- Det er viktig for oss at alle flyopplevelser er trygge og gjennomføres i henhold til gjeldende regelverk. Arrangørene vi samarbeider med deler vårt syn på dette, det er noe vi er svært stolte over.

Julegavetips 2022 - Årets beste julegaver

Bilde av Lamborghini Speedtest, Kjør Ferrari & Lamborghini, Ferrari vs Lamborghini Speedtest og Kjør BMW på racerbane.
Bilde av Lamborghini Speedtest, Kjør Ferrari & Lamborghini, Ferrari vs Lamborghini Speedtest og Kjør BMW på racerbane. Vis mer

Kjøreopplevelser fra 220 kr - Julegavene som lukter svidd gummi

1. Lamborghini speedtest (Bestselgere)

2. Kjør ferrari og lamborghini

3. Kjør BMW på racerbane (Nyhet)

4. Kjør ferrari

5. Gokart for to

6. Supersportsbil speedtest

7. Kjør en Forme 1-bil (Ekslusiv)

8. Kjør BMW på racerbane premium

9. Kjør supersportsbil

10. Ferrari vs lamborghini speedtest

Se 80+ julegavetips på sportsbiler og motorsport her

Bilde av Alpakkavandring for to, Forsvarets flysamling for to, Maling og middag og Spøkelsesvandring for to.
Bilde av Alpakkavandring for to, Forsvarets flysamling for to, Maling og middag og Spøkelsesvandring for to. Vis mer

Kultur og moro fra 169 kr - Årets morsomste julegavetips

1. Forsvarets flysamling for to

2. Alpakkavandring for to

3. Standup kveld for to

4. Salsakveld for to

5. Maling og middag

6. Kindodate med popcorn og brus

7. Glassblåsing

8. Icebar experience for to

9. Fangene på fortet

10. Spøkelsesvandring

Se 290+ julegavetips innen kultur og moro her

Bilde av Hotellovernatting for to, Weekend i Europa, Weekend i Skandinavia og Avkobling på sparesort.
Bilde av Hotellovernatting for to, Weekend i Europa, Weekend i Skandinavia og Avkobling på sparesort. Vis mer

Hotell & getaways fra 995 kr - Julegaver til den med reiselyst

1. Weekend i London (Nyhet)

2. Weekend i Europa (Nyhet)

3. Weekend i Skandinavia (Nyhet)

4. Avkobling på sparesort

5. Hotellovernatting for to (Bestselgere)

6. Hotellovernatting med golfpakke

7. Weekend i Paris

8. Europa getaway

9. Hotellnatt for familien

10. Romantisk hotellnatt

Se 170+ julegavetips på overnatting & weekendopplevelser her

Bilde av Pilot for en dag, Prøvefly et helikopter, Indoor skydive og Fly F-16 simulator.
Bilde av Pilot for en dag, Prøvefly et helikopter, Indoor skydive og Fly F-16 simulator. Vis mer

Flyopplevelser fra 599 kr - Gi en julegave som tar deg til himmels

1. Fly F-16 simulator (Nyhet)

2. Indoor skydive (Bestselgere)

3. Pilot for en dag

4. Opplevelsesflyging med veteranfly

5. Flysimulator 737 - 800 (Bestselgere)

6. Paragliding tandem

7. Prøvefly et helikopter

8. Fly luftbalong

9. Dinner in the sky

10. Fly fighter jet

Se 50+ flyopplevelser hos YouWish.no

Bilde av Ølsmaking for to, Pizza dinner date, Sjokoladesmaking og Hylleblomstsmaking.
Bilde av Ølsmaking for to, Pizza dinner date, Sjokoladesmaking og Hylleblomstsmaking. Vis mer

Kulinariske opplevelser fra 150 kr - Velsmakende julegavetips

1. Ølsmaking for to (Bestselgere)

2. Vinsmaking med smaksmeny (Nyhet)

3. Wallmans dinnershow (Bestselgere)

4. Italiensk for to

5. Matkurs

6. Sjokoladesmaking

7. Vinsmaking

8. Pizza dinner date

9. Afternoon tea

10. Hylleblomstsmaking (Nyhet)

Se 250+ kulinariske julegavetips her

Dette er julegavene som tar deg til himmels

Spa & velvære fra 290 kr - Avslappende julegavetips 2022

1. Massasje (Bestselger)

2. Spesialbehandling (Anbefalt)

3. Spapakke klassisk

4. Floating (Bestselger)

5. Duobehandling

6. Avkobling på sparesort

7. Parflating med massasje

8. Manikyr

9. Pedikyr

10. Hotstone massasje

Se 120+ julegavetips innen spa & velværeopplevelser her

Bilde av “Birdbox”, “Lysefjorden RIB safari”, “Sauna for to” og “Reinsdyrsafari med middag og nordlys”.
Bilde av “Birdbox”, “Lysefjorden RIB safari”, “Sauna for to” og “Reinsdyrsafari med middag og nordlys”. Vis mer

Opplevelsesgavekortet feirer 900+ opplevelser

Med Opplevelsegavekortet velger du beløpet, og gavemottaker velger selv opplevelsen. Perfekt gave når du ønsker å gi bort muligheten til å velge selv. Opplevelsesgavekortet har vist seg å være en svært populær gave. Over 34.000 fornøyde kunder har kjøpt gavekortet. 2022 var et rekordår for Opplevelsesgavekortet som nå feirer 900+ opplevelser.

Opplevelsesgavekortet med eGavekort kan du se her

Utvalgte kategorier

Eventyr og action (250+ opplevelser)

Kulinariske opplevelser (250+ opplevelser)

Cruise og kos (40+ opplevelser)

Unike overnattinger (50+ opplevelser)

Barn og familie (200+ opplevelser)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer