Annonsørinnhold

SOMMERFERIELEKTYREN ER SIKRET:

Bokserie spekket med mystikk, hemmeligheter og kjærlighet

Det er duket for en ny serie fra Jeanette Semb - forfatteren bak seriesuksessene «Skjærgårdsliv» og «Solgård».

SOLGRY: Historien om familien som bor på Villa Solgry i Fredrikstad på 1920-tallet byr på spenning, mystikk og store doser kjærlighet.
SOLGRY: Historien om familien som bor på Villa Solgry i Fredrikstad på 1920-tallet byr på spenning, mystikk og store doser kjærlighet. Vis mer

Endelig! Akkurat i tide til sommeren kommer den splitter nye serien fra Jeanette Semb, forfatteren av de kjente og kjære seriene «Skjærgårdsliv» og «Solgård».

17. juni utkommer første bok i den nye serien «Familien på Villa Solgry».

Handlingen i den nye serien - som kommer til å spenne over tyve bøker - er lagt til Fredrikstad på 1920-tallet. Her møter vi unge Ellinor som kommer til byen og til herskapelige Villa Solgry for å jobbe som guvernante. Men er det tilfeldig at hun har valgt å jobbe akkurat her?

NIESENS HEMMELIGHET: I "Familien på Villa Solgry" kommer Ellinor reisende til jobben som guvernante på den herskapelige villaen med niesen Anni. Og en hemmelighet!
NIESENS HEMMELIGHET: I "Familien på Villa Solgry" kommer Ellinor reisende til jobben som guvernante på den herskapelige villaen med niesen Anni. Og en hemmelighet! Vis mer

Med hemmeligheter i bagasjen

Med seg på reisen til den nye jobben har hun sin 10 år gamle niese Anni. Etter søsterens tragiske dødsfall er det Ellinor som må ta seg av søsterens datter. Og som du kanskje har gjettet er det langt fra tilfeldig at det er akkurat Villa Solgry Ellinor søker jobb på.

Mange år tidligere var det nettopp her søsteren jobbet. Som tjenestepike.

Med seg i bagasjen da hun kommer anstigende til den fasjonable villaen helt nede ved elvebredden, har Ellinor også med seg denne hemmeligheten:

Det er ingen som vet at hun er den gamle tjenestepikens søster. Og at hun kommer til byen med sin helt egne, personlige agenda. For hvem er egentlig Annis far? Kan hun finne ham - her på Villa Solgry?

Rutinert serieforfatter

Kvinnen bak den nye sommerserien er Jeanette Semb. Hun er langt fra et ubeskrevet blad når vi snakker serieromaner. Faktisk debuterte hun som forfatter allerede som 19-åring med en novelle i bladet Romantikk.

FORFATTEREN: "Familien på Villa Solgry" er Jeanette Sembs tredje store romanserie.
FORFATTEREN: "Familien på Villa Solgry" er Jeanette Sembs tredje store romanserie. Vis mer

Siden den gang har det nær sagt fosset ut med romaner fra Sembs hånd! Det er ikke så rart, når forfatteren får leve ut drømmen sin. Nå jobber hun fulltid som forfatter, etter å ha jobbet i ukebladet Allers i 20 år.

- Jeg simpelthen elsker å skrive. Jeg bestemte meg tidlig på barneskolen for at jeg skulle bli forfatter når jeg ble stor, og har aldri veket fra den drømmen. Det var alltid et spørsmål om når, aldri hvis, sier hun på forlagets hjemmeside.

Semb står bak de populære romanseriene «Skjærgårdsliv» og «Solgård». Og selv om den nye serien «Familien på Villa Solgry» foregår i 1927, mens de to andre seriene lå lenger tilbake i tid, har de visse likheter.

- Alle er handlingsdrevet, så de inneholder masse dramatikk og spenning. Det er også bøttevis med kjærlighet, som er viktig i en god serie, synes jeg.

Ikke alt tåler dagens lys

Men selv om forfatteren alltid har med store doser kjærlighet og forelskelse i bøkene sine, er det langt ifra alltid idyll. Å nei, det må intriger, dramatikk og spenning til.

DRAMA: Det går nesten ikke an å finne kjærlighet uten intriger og drama. Iallfall ikke i serieromaner. Og det er akkurat sånn en skikkelig sommerserie skal være!
DRAMA: Det går nesten ikke an å finne kjærlighet uten intriger og drama. Iallfall ikke i serieromaner. Og det er akkurat sånn en skikkelig sommerserie skal være! Vis mer

Guvernanten Ellinor får raskt erfare at søsterens hemmelighet går rett i hjertet av spenninger og hemmeligheter som finnes i herskapsboligen i Fredrikstad. De færreste av dem tåler dagens lys.

Før hun kan fortelle niesen Anni hvorfor de egentlig har dratt akkurat til Villa Solgry, må hun finne ut hvem faren er. For i dagboksnotatene etter søsteren, er det nesten bare det som mangler: Navnet på faren. Hvem kan det være? Og hvorfor er det så hemmelig? Hvordan skal Ellinor gå frem for å avsløre sannheten?

Det er med andre ord duket for sommerlektyre av beste skuffe! Bli med tilbake til herskapelig drama i Fredrikstad på 20-tallet. Den første boken i serien utkommer allerede 17. juni!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer