HAR STENGT: Restauranten Bagatelle stengte etter at Chef Eyvind Hellstrøm og alle ansatte sa opp etter en langvarig konflikt med eieren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
HAR STENGT: Restauranten Bagatelle stengte etter at Chef Eyvind Hellstrøm og alle ansatte sa opp etter en langvarig konflikt med eieren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer

Hevder Sveaas var sjalu på TV-suksessen

Sterke beskyldninger fra Hellstrøm.

||| Da landets mest kjente kjøkkensjef sa opp jobben i luksusrestauranten Bagatelle etter 27 år, viste det seg at han i lengre tid har ligget i konflikt med milliardær Christen Sveaas. Sveeas er restaurantens hovedeier etter at han berget den fra konkurs i 1996.

I et portrettintervju med Magasinet i dag går Eyvind Hellstrøm langt i å hevde at Sveaas er sjalu på hans suksess som TV-kokk.

- Effekten av at jeg har vært på TV, var utelukkende positivt for restauranten som fikk en gigantisk fornyet interesse. Men det er i hvert fall en person i dette landet som ikke liker at jeg er på TV og har fremgang.

- Christen Sveaas?

- La meg si det sånn at jeg har fått ekstremt mye oppmerksomhet, det har ikke han. Når du skygger for solkongen, får du et problem, sier Hellstrøm i intervjuet.

- Som et dårlig ekteskapSiden 2008 har gourmetkokken vært programleder for «Hellstrøm rydder opp» på TV3, og fått både TV-ros og kokke-kjeft for jobben. Han har også gitt ut en rekke bøker basert på renommeet som kjøkkensjef på Norges eneste to stjerners Michelin-restaurant.

Men over grytene i Bygdøy Alle skal det ha vært langt fra harmonisk.

- Dette har vært en langvarig konflikt, det har vært som et dårlig ekteskap, og det er deilig å bli ferdig med det. Jeg burde brutt for lenge siden. Men nå er jeg endelig skilt, sier Hellstrøm til Magasinet.

REDDET BAGATELLE: Fra økonomisk knipe for tretten år siden. Nå hevder Eyvind Hellstrøm at Christen Sveaas (bildet) ble sjalu på hans TV-suksess.
REDDET BAGATELLE: Fra økonomisk knipe for tretten år siden. Nå hevder Eyvind Hellstrøm at Christen Sveaas (bildet) ble sjalu på hans TV-suksess. Vis mer

Fikk så hatten passetChristen Sveeas har fremdeles ikke kommentert utspillene fra sin tidligere samarbeidspartner, men varslet på Bagatelles nettsider at han planlegger å gjenåpne Bagatelle med et nytt konsept, ny kjøkkensjef, nye kokker og nytt serveringspersonale i løpet av 2010.

Det var mange som reagerte skarpt på at Kistefos-arvingen og investoren lot konflikten med den berømte kjøkkensjefen gå så langt.

- Han burde bli landsforvist, dette er så frekt gjort mot alle oss som er glad i det aller ypperste, sa artisten og matkjenneren Jørn Hoel.

- Bagatelle er ingenting uten Eyvind Hellstrøm, fastslo stjernekokk Geir Skeie.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Sveaas i dag.

Hevder Sveaas var sjalu på TV-suksessen