Har du sett de fantastiske tatoveringene?

Nå kan du se filmen.

||| I forrige ukes Dagbladet FREDAG snakket vi med seks nordmenn som har tatt dramatiske valg om kroppen sin.

Skade Henriksen (22), Georg Johansen (36), Maya Jacobsen (40), Eskild Gjesvåg (50), Silje Wienne Steensnæs (22) og Trine Grimm (21) har eller er i ferd med å dekke kroppen med tatoveringer.

Over kan du se videoen fra fotoopptaket til reportasjen i magasinet.

Har fjernet 29 damenavn - Jeg har tatovert mange kvinnenavn på kroppen min, men det har aldri de nye damene likt. Så jeg har måttet fjerne 29 navn, sier Eskild, som anslår at han har 450 tatoveringer totalt.

- I en viss forstand er er tatoveringene en oppsummering av livet mitt. På gode dager har jeg tatovert søte damer, orkideer, kaniner og palmeøyer. På dårlige dager har jeg tatovert vulgære motiver og dødningeskaller.

- Hode og hender har jeg bare tatovert dårlige dager. Det kunne jeg egentlig ha spart meg for, når jeg tenker meg om, sier han.

450 TATOVERINGER: Eskild Gjessvåg (50). Alle foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
NATURLIG: - Nå føler jeg at taotoveringene er en naturlig del av meg, sier Silje Wienna Steensnes (22).
TATOVERT AV BARNA: - Jeg samler tatoveringer fra tatoverere som er kule å henge med. Også barna har laget tatoveringer på meg, sier Maya Jacobsen (40).
IKKE REDD FOR Å ANGRE: Georg Johansen (36) sier tatoveringene minner ham om hvor han var og menneskene rundt ham på det tidspunktet de ble tatt.
BITT AV BASILLEN: Trine Grimm (21) møtte et tatoveringsmiljø da hun var student i California.
SELVTILLIT: - Jeg føler meg penere med tatoveringer på kroppen enn uten, sier Skade Henriksen (22), som har tatoverinegr inspirert av rosemaling og treskjæringsteknikk.

Folk er ikke så individualistiske som de tror, mener Maya, som selv er tatoverer.

Kunne ikke tatovert kinesisk - Det er bare en ting som får folk til å tatovere seg: Man ønsker å melde seg ut av gruppe og inn i en annen, sier hun.

- Jeg kan som oftest gjette hvilken tatovering folk vil ha og blir sjelden overrasket.

- Jeg kunne aldri ha tatovert kinesiske tegn, sier Skade Henriksen.

- Det har ingenting med meg å gjøre. For meg handler tatoverinegn blant annet om å vise kulturell tilhørighet, sier Skade, som har gjengitt et mønster inspirert av Urnes stavkirke fra ryggen ned til føttene.

Kunst Georg har på sin side ingenting imot asiatisk stil. Oppover hele kroppen hans slynger det seg tradisjonelle japanske motiver som koifisk, rennende vann og lotusblomster.

- På ryggen har jeg en stor tatovering som er satt sammen av flere ting som fascinerer meg: Universet, det norrøne, drager, vikinger, vann, fjell. Denne brukte jeg sju-åtte måneder bare å sette sammen.

NORGES BESTE VORSPIEL: Fotorigget med tatoveringene sto på trykk i forrige ukes FREDAG.
NORGES BESTE VORSPIEL: Fotorigget med tatoveringene sto på trykk i forrige ukes FREDAG. Vis mer

- Jeg tatoverer meg ikke for å vise meg for alle andre, for når jeg har på meg klær er det ingen som kan se det. Det er rett og slett kunst, sier han.

- Det er vondt å tatovere seg og det blir bare verre og verre, sier Trine.

- Likevel skal jeg fortsette. Jeg planlegger å dra til Japan for å fullføre kroppen, sier hun.

NORGES BESTE VORSPIEL: I dagens Dagbladet FREDAG kan du blant annet lese om:

• Fortsatt single 

Bjørn Johan Muri er en NO-man i jakta på den rette.• Vi reiste til 

Fræna, bygda der niåringer blir spurt hva de tar i benkpress.• Den norgesaktuelle popdama 

Kate Nash ble stemplet som «den britiske bitchen» da hun turnerte USA - les hvorfor.
NORGES BESTE VORSPIEL: I dagens Dagbladet FREDAG kan du blant annet lese om: • Fortsatt single Bjørn Johan Muri er en NO-man i jakta på den rette. • Vi reiste til Fræna, bygda der niåringer blir spurt hva de tar i benkpress. • Den norgesaktuelle popdama Kate Nash ble stemplet som «den britiske bitchen» da hun turnerte USA - les hvorfor. Vis mer