Online hurtigkurs i Champagne

Nå skal vi straks inn i en sesong og en tid hvor vi har lyst til å gjøre det lille ekstra. I dette enkle grunnkurset satt sammen av Dagbladets vinanmelder Robert Lie vil du få hjelp til å kunne gjøre de rette innkjøpene og få mest ut av det lille ekstra!

Online hurtigkurs i Champagne

Du kan nå betale med

Introduksjonstilbud

4 måneder

49,-

Fornyes ikke automatisk

Til de gode anledningene er det mange som ønsker å ha musserende vin. Utover at Champagne er originalen og kommer fra et bestemt geografisk område, hva er det egentlig som skiller typene, og er dyrest alltid best?

I dette enkle kurset går vi gjennom hvordan denne boblende drikken oppstod, hva som setter sitt preg på den, druene og litt om de vinene som kom etter originalen.

Vi ser også på de 5 vanligste variantene, Champagne, Prosecco, Cava, Pet Nat og de nye Engelske Musserende. Valg av glass, noen tips til drinker du kan lage med utgangspunkt i musserende og noen klassiske anbefalinger du alltid skal kunne gå for.

Når du har fullført kurset skal du sitte igjen med en god overordnet oversikt over de forskjellige vintypene, og en klar formening om hva du skal velge når. Du vil få innsikt i enkle prinsipper for å matche de rette musserende vinene til mat.

Etter kjøpet har du tilgang til kurset de neste fire månedene.

Kurset inneholder følgende seksjoner:

  • En lykkelig feil
  • Klima, jordsmonn og produksjonsmetode
  • Druene
  • Etterkommerne
  • Champagne
  • Prosecco
  • Pet Nat
  • Engelsk Musserende
  • Hvordan lese etiketten
  • Bruksområdene
  • Mat og musserende
  • Musserende drinker
  • Glass og åpning av flasker
  • Klassiske anbefalinger

Kurset er rettet mot deg som:

Er nybegynner på vin, syns musserende er interessant og ønsker å få litt mer kunnskap til å velge rett og lage deg en plan selv framfor å måtte stole blindt på anbefalinger.

Vinspaltist Robert Lie

Kurset er skrevet av mangeårig vinspaltist i Dagbladet Robert Lie. Han har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere.

Robert Lie

 

Se våre andre kurs