KVINNER SOM KNIVER: Lene Kongsvik Johansen og Henriette Steenstrup er begge nominert til årets morsomste under Komiprisen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KVINNER SOM KNIVER: Lene Kongsvik Johansen og Henriette Steenstrup er begge nominert til årets morsomste under Komiprisen. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Vil begge bli årets morsomste

Lene Kongsvik Johansen og Henriette Steenstrup kjemper om den gjeveste Komiprisen.

||| (Dagbladet.no): Lene Kongsvik Johansen og Henriette Steenstrup er begge nominert til komiprisen som Årets morsomste.

Kongsvik er nominert for forestillingen «Lene for president» og Steenstrup for tv-serien «En god nummer to». Dagbladet grillet komidronningene om Komiprisen.

- Togafest hos Petter Stordalen eller åpning av beautysalong med Celina Midelfart og Victoria Silvstedt?

Henriette: - Togaparty. Jeg har hørt at de har et sånt champagnetårn på de festene. Jeg har aldri sett hvordan slike ser ut. Toga er dessuten helt perfekt antrekk for meg og min kropp.
Lene: - Ingen av konseptene er veldig skreddersydd til meg. Men jeg tror jeg ville gått for åpningen av beautysalongen så jeg kunne snappet opp et par tips på veien. Alt kan vel ikke bare være arv, og Celina ser jo ekstremt bra ut!

- Hvem ville du helst delt scene med - Anne-Kat. Hærland eller Tommy Steine?

H: - Anne-Kat. uten tvil. Hun er definitivt morsomst av de to. Jeg beundrer henne. Hun er skarp, vittig og intelligent. Hun er modig og tør å stå litt på siden.
L: - Uten tvil Anne-Kat. Hun er noe av det tøffeste vi har i dette landet. Jeg har stor respekt for henne.

Foto: Thomas Rasmus Skaug
Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Faste ritualer før du går på scenen?

Artikkelen fortsetter under annonsen

H: - Jeg tisser veldig mye. Og så pusser jeg tennene. Så strekker jeg litt på den muskelen som går fra rumpa og ned til baksiden av kneet og tuller litt med de andre og skaper litt crazystemning før vi skal ut.
L: - Jeg tisser lite, men utrolig mange ganger. Jeg har ikke noe system på oppvarmingen min, men jeg peptalker en del med meg selv for å få meg selv opp. Det er ikke så mystisk egentlig, annet enn at jeg forklarer til meg selv hva jeg skal gjøre.

- Drømmetittelen i Dagbladet dagen etter du har vunnet komiprisen?

H: - Storeslem for Steenstrup & co.
L: - Endelig president.

- Hvem er morsomst i Norge?

H: - Linn Skåber troner på topp, så følger Atle Antonsen og Espen Eckbo på delt andreplass.
L: - Jeg må si Harald Eia og Christine Koht på delt førsteplass. Hun får meg til å le så mye at det nesten blir hysterisk. Den latteren er det ikke mange som får fram hos meg. Da er veien til gråt kort.

- Hvordan er takketalen din hvis du vinner?

H: - Kan jo dra fram den jeg ikke fikk brukt på Gullruten. Jeg har den forresten her, vil du se? Nei, forresten, jeg må spare på den. Hvis jeg vinner er det mange jeg skal takke og jeg kommer til å bli veldig fornøyd med meg selv. Jeg tror ikke jeg kommer til å begynne å gråte, for det blir så flaut for både meg og alle de som sitter å ser på.
L: - Da tar jeg en Gwyneth Paltrow eller en Halle Berry, tror jeg. Jeg kommer til å være veldig stolt av meg selv. Det blir mye grining tipper jeg, og noen ord om at dette var på tide!

Foto: Thomas Rasmus Skaug
Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer