<strong>NY PLATE:</strong> Tone Damli Aaberges nye plate blir sannsynligvis klar til høsten.
Foto: Jørn H. Moen
NY PLATE: Tone Damli Aaberges nye plate blir sannsynligvis klar til høsten. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Tone skriver låter med A1-Ben

Og Norges kvinnelige hitmakere.

Publisert
Sist oppdatert

||| Tone Damli Aaberge (21) satt i salen og heiet på sine barndomshelter, gutta i boybandet A1, under finalen i Melodi Grand Prix på lørdag.

Nå er det også klart at hun har skrevet flere låter sammen med ett av medlemmene, britiske Ben Adams (28).

«Mine barndomshelta, blodfan va eg. Syns óg at dei har den sterkaste låten, fengande som berre dét. Ben var forresten i studio hjå oss forrige veke, vi skreiv ilag, to smude låta. Vi kicka meir eller mindre på heng,» skriver Tone på bloggen sin, ifølge Seher.no.

AndreplassTones manager David Eriksen var med å skrive A1s Grand Prix-bidrag «Don't wanna loose you again».

Gruppa, som består av Ben Adams, Mark Read (31) og Christian Ingebrigtsen (32), ble kun slått av Didrik Solli-Tangen (22) i den norske finalen.

Eriksen beskriver Ben Adams som en dyktig låtskriver, og sier til Dagbladet at det derfor var naturlig for dem å hente ham inn i studio i når han først var i Norge.

- Vi er inne i en prosess akkurat nå som handler om å finne det riktige soundet til den nye plata til Tone, sier han.

Flere låtskrivereI denne forbindelse har hun også jobbet med blant annet hitmakerne Hanne Sørvåg og Simone Larsen fra D'Sound.

<strong>ANDREPLASS:</strong> A1 ble kun slått av Didrik Solli-Tangen i Grand Prix-finalen på lørdag.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD
ANDREPLASS: A1 ble kun slått av Didrik Solli-Tangen i Grand Prix-finalen på lørdag. FOTO: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Sørvåg skrev årets Grand Prix-vinnerlåt sammen med Fredrik Kempe, og er blitt omtalt som Didrik Solli-Tangens yndling. Hun har også vært med å skrive den amerikanske «Idol»-låta «My Destiny», som nådde andreplass på den amerikanske Billboard-lista i 2006.

Simone Larsen og ektemannen, Donkeyboy-produsent Simen Eriksrud, er to av låtskriverne bak Bjørn Johans Muris Grand Prix-bidrag «Yes Man», som for tida topper VG-lista.

Larsen har også vært med på å skrive refrenget til Donkeyboys megahit «Ambitions».

Solgte til gullA1 har tidligere toppet den britiske single-lista to ganger med låtene «Take On Me» og «Same Old Brand New You».

Tone kom selv på andreplass i den norske Grand Prix-finalen i fjor, med låta «Butterflies». Den siste plata hennes «I know» solgte til gull, og den nye plata vil trolig være klar til høsten. Eriksen kan ikke si noe om å si hvilke sanger de vil bruke.

- Men det er mange fine låter som er blitt skrevet, sier han.

<strong>ANDREPLASS:</strong> Tone Damli Aaberge kom selv på andreplass i Grand Prix i fjor med låta «Butterflies». Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
ANDREPLASS: Tone Damli Aaberge kom selv på andreplass i Grand Prix i fjor med låta «Butterflies». Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer