Svensk MGP-deltaker arrestert for kvinnemishandling

Krisemøte etter at artisten risikerer seks års fengsel.

SVENSK KRISE: Svenske var høyt oppe med lyspinnene sine da Anna Bergendal vant Melodifestivalen i fjor. Nå er det krise i den svenske MGP-leiren. Foto: Stella Pictures
SVENSK KRISE: Svenske var høyt oppe med lyspinnene sine da Anna Bergendal vant Melodifestivalen i fjor. Nå er det krise i den svenske MGP-leiren. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): En av årets svenske deltakere i Melodifestivalen, den svenske versjonen av Melodi Grand Prix, ble lørdag pågrepet i sitt eget hjem, mistenkt for grov kvinnemishandling.

Politiet skal ha rykket ut til mannens hjem etter at naboer flere ganger skal ha klaget over bråk fra mannens bolig, skriver Aftonbladet.

Mannen er nå sluppet fri, og ifølge politiet er det for tidlig å si om det vil bli tatt ut tiltale mot ham. Grov kvinnemishandling har en strafferamme på inntil seks års fengsel i Sverige.

Den svenske tv-kanelen SVT satt i går i et flere timer langt krisemøte for å diskutere hvordan de skal håndtere situasjonen. De vurderer blant annet å utestenge den mannlige artisten fra Melodifestivalen.

- Vi har ingen kommentarer på nåværende tidspunkt, sier prosjektleder for Melodifestivalen, Thomas Hall, til Aftonbladet.