Spiller sin første konsert som originale Bel Canto på 20 år

Bel Cantos originalbesetning gjør comeback for én kveld i Tromsø.

ONE NIGHT ONLY: Originalbesetningen til Bel Canto har ikke spilt sammen på 20 år. I sommer slår de seg igjen sammen under Døgnvillfestivalen i Tromsø. 
Anneli Drecker i Bel Canto. Her  under en onsert på Rockefellervi 2002. Foto HANS ARNE VEDLOG/ Dagbladet
ONE NIGHT ONLY: Originalbesetningen til Bel Canto har ikke spilt sammen på 20 år. I sommer slår de seg igjen sammen under Døgnvillfestivalen i Tromsø. Anneli Drecker i Bel Canto. Her under en onsert på Rockefellervi 2002. Foto HANS ARNE VEDLOG/ Dagbladet Vis mer

|||Bel Cantos originalbesetning gjør comeback for én kveld i Tromsø.

Gjensynet skjer i forbindelse med med årets Døgnvillfestival, som arrangeres 2.-4. september.

- Det ligger an til en legendarisk konsert i Tromsø. Bel Canto er bandet som gikk foran og viste alle andre Tromsø-band hvordan det skulle gjøres. Uten Bel Canto ville vi nok aldri fått noe Röyksopp, eller Lene Marlin, for den del, mener festivalsjef Hogne Rundberg

Bel Canto ble startet i 1985 av Nils Johansen, Anneli Drecker, og Geir Jenssen. Gruppen dro ut av landet for å få platekontrakt, og fikk napp hos belgiske Crammed Discs.

Geir Jenssen forlot bandet i 1990 for å fokuserer på house og techno, og ble raskt anerkjent i ambient-technokretser under navnet Biosphere. Under det navnet er han mest kjent for hiten «Novelty Waves», som ble brukt i en Levis-reklame.

Anneli Drecker har siden jobbet med blant andre Röyksopp.

- Jenssen er ekstremt anerkjent internasjonalt, og har også toppet indielister i England med sitt soloprosjekt. Å gjenforene disse tres musikalske storhet blir magisk og historisk, sier Rundberg videre.

Bel Canto skal spille lørdag 4. september på Døgnvillfestivalens Storscene, før Band of Horses.

(NTB)