Slik var MGP-Carinas oppvekst som Hells Angels-datter

- Det kan skremme enhver nordmann.

MC-OPPVEKST: - Jeg var bare barn da pappa var i Hells Angels, og merket ikke noe festing. De syke festene står jeg for selv nå, sier Carina Dahl med et smil. 

Foto: Håkon Eikesdal
MC-OPPVEKST: - Jeg var bare barn da pappa var i Hells Angels, og merket ikke noe festing. De syke festene står jeg for selv nå, sier Carina Dahl med et smil. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ØRLAND (Dagbladet): - Jeg har vokst opp med rockemusikere og jernhester, sier Carina Dahl til Dagbladet.

I kveld framfører hun låta «Guns & Boys» i den første delfinalen i Melodi Grand Prix fra Ørland.

• Les anmeldelse av alle kveldens MGP-låter her.

Til daglig bor trondheimsjenta i Stockholm hvor hun jobber målrettet for å oppfylle artistdrømmen om å kunne leve av musikken.

Oppvokst backstage Og tilfeldig er det neppe at det er musikk Dahl skulle satse på. Pappa Morten «Diesel» Dahl spiller i rockebandet TNT, som på 80-tallet var en av Norges største musikalske rockeksporter til blant annet Europa og Japan.

Carina Dahl er bokstavelig talt oppvokst backstage.

- Pappa var allerede rockestjerne da jeg ble født, derfor har ting som å sitte backstage med bandet Europe i Spania vært en del av hverdagen min gjennom oppveksten, sier Dahl.

• Les også Gatas Parlament-intervju: - Hvis NRK finner det ut og vil diske oss, får de bare gjøre det.

Hadde «Hell's Angels-onkler» En like naturlig del av oppveksten har også MC-gruppa Hell's Angels vært. «Diesel» Dahl var i en årrekke medlem og talsmann for de fryktede englene.

TIDLIG PÅ'N: Med en pappa som er trommis i rockebandet TNT var det neppe noen overraskelse at det artist Carina Dahl skulle bli. Her med pappa Morten «Diesel» Dahls trommesett. Foto: Privat
TIDLIG PÅ'N: Med en pappa som er trommis i rockebandet TNT var det neppe noen overraskelse at det artist Carina Dahl skulle bli. Her med pappa Morten «Diesel» Dahls trommesett. Foto: Privat Vis mer

- Det å vokse opp på MC-klubb er noe som kan skremme en hver nordmann.

- Men jeg har aldri opplevd noe fælt eller farlig i forbindelse med Hell's Angels. Jeg har heller følt meg mer trygg. De blir som en hvilken som helst familie, sier Dahl.

Faren brøt med motorsykkelgjengen i 2005, men Carina sier hun bare har positive minner fra barndommen som MC-datter.

- Vi grilla pølser og sånne ting, som hvilken som helst familie. Jeg har rett og slett bare hatt mange onkler som har stilt opp for meg. Jeg føler jeg har vært heldig, sier hun.

Den ville festingen som forbindes med MC-klubber opplevde hun ingenting av.

Forholdet tok slutt I 2006 satt Dahl 107 dager i «Big Brother»-huset i Stockholm. I huset møtte hun Anton Granlund. Dermed ble Dahl boende i Stockholm.

Nå er forholdet over, og det er artistdrømmen som jaktes på.

- De som kjenner meg oppfatter meg som hardtarbeidende. Jeg vil virkelig dette, og jeg har banket på mange dører for å opnnå målene mine. Derfor har jeg fått videoen min på MTV og en CD i hånda, sier Dahl.

MUSIKALSK GJENG: Som barn var Carina Dahl ofte med bandet TNT på turne. Seinere varmet hun opp for dem på norgesturne. Foto: Privat
MUSIKALSK GJENG: Som barn var Carina Dahl ofte med bandet TNT på turne. Seinere varmet hun opp for dem på norgesturne. Foto: Privat Vis mer

Mandag kommer plata «Hot Child 2.0». Den skal ut i hele Norden og forhåpentligvis snart i Japan, og om en måned legger Dahl ut på egen norgesturné.

På plata har hun samarbeidet med blant andre Sigbjørn Holmslet, som tidligere var tilknyttet Stargate, og Torstein Flakne fra Stage Dolls. 

- Huskes som glamourmodell Hun tror likevel at folk som ikke kjenner henne fortsatt forbinder henne med fortida, mer bestemt coverbildet på mannebladet FHM og karrieren som glamourmodell.

- Ett år hadde jeg sommerjobb som jordbærplukker, et annet poserte jeg for FHM.

- Jeg omtales ikke lenger som jordbærplukker, og på samme måte trenger ikke alltid være glamourmodell fordi jeg var det én sommer.

Hvorfor fortida skulle ha noe å si for sangprestasjonene hennes, skjønner hun lite av. Men Dahl er klar på at hun ikke angrer på valgene hun har tatt i fortida.

- Alle stegene jeg har tatt, har gjort meg til den jeg er, sier hun.

- Frekk låt Når Dahl synger «Guns & Boys» i kveld, er det låtskriver Hanne Sørvaag som står bak. Hun skrev som kjent Didrik Solli-Tangens vinnerlåt i fjor.

- Låta handler om at jenter ikke trenger å jakte på drømmemannen, men de kan godt kose seg for det. Teksten er litt småfrekk, og det synes jeg er gøy.

Dahl lover også et sceneshow som nok vil skille seg ut fra konkurrentene.

- Det blir full pakke. Du kan tenke deg selv når sangen heter «Guns & Boys» og det er jeg som synger den. Jeg kommer ikke akkurat til å stå på scena i dynedress, sier Dahl med et smil. 

- HELDIG: - Jeg er heldig som har foreldre som har latt meg holde på med de interessene jeg vil, sier Carina, her med pappa Morten «Diesel» Dahl. Foto: Privat
- HELDIG: - Jeg er heldig som har foreldre som har latt meg holde på med de interessene jeg vil, sier Carina, her med pappa Morten «Diesel» Dahl. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer