<strong>ROSA DRØM:</strong> Hanne Sørvaag har valgt samme designer som Alexander Rybaks kordamer til å lage sin GP-kjole. Dagbladet var med da hun og designer Leila Hafzi la siste finish på antrekket før kveldens delfinale. Foto: Nina Hansen. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ROSA DRØM: Hanne Sørvaag har valgt samme designer som Alexander Rybaks kordamer til å lage sin GP-kjole. Dagbladet var med da hun og designer Leila Hafzi la siste finish på antrekket før kveldens delfinale. Foto: Nina Hansen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Slik skal Hanne (31) bli Norges nye MGP-dronning

Carolas ekspertise, råd fra Hanne Krogh og Taylor Swifts gitar.

Publisert
Sist oppdatert

Hun har hatt topplasseringer på utenlandske hitlister, og skrevet låter til verdensstjerner.

Nå gjør Hanne Sørvaag (31) alt for selv å spille hovedrollen i MGP-sirkuset. For å komme dit har hun sikret seg Carolas sangpedagog, Hanne Kroghs gode råd og Taylor Swifts gitar.

- Jeg elsker glitter, dill og dall. Derfor måtte jeg ha Daisy Rock-gitaren. Den kommer til å bli fantastisk i lyset på scenen, sier Hanne Sørvaag og røper sin aller gjeveste scenehemmelighet i kveld.

<strong>GJØR SOM TAYLOR SWIFT:</strong> Hanne Sørvaag har lagt sin elsk på gitaren countryartisten Taylor Swift har gjort kjent. Daisy Rock-gitaren som Sørvaag har kjøpt i USA har hun med på scenen i kveld.
GJØR SOM TAYLOR SWIFT: Hanne Sørvaag har lagt sin elsk på gitaren countryartisten Taylor Swift har gjort kjent. Daisy Rock-gitaren som Sørvaag har kjøpt i USA har hun med på scenen i kveld. Vis mer

- Sangpedagogen til Carola, Daniel Borch har gitt meg gode råd. Han har trent meg i flere måneder. Jeg er en type som ikke gir meg så lett. Han kaller meg en tävlingshest, sier hun om popstjernas veiviser.

- Borch har har doktorgrad i populærmusikksang, og har vært med Carola når hun har vunnet,så han kan gamet. Han har coachet meg mentalt og sangmessig.

Den svenske slagerdronninga sverger til vindmaskinen på sine sceneopptredener, men den Carola-effekten står Sørvaag over i kveld.

<strong>STJERNEHJELP:</strong> Hanne Sørvaag har varmet opp med slagerekspertise på høyeste hold. I oppkjøringen til Grand Prix har hun lånt Carolas sangpedagog. Foto:CHRISTIAN ÖRNBERG /Expressen.
STJERNEHJELP: Hanne Sørvaag har varmet opp med slagerekspertise på høyeste hold. I oppkjøringen til Grand Prix har hun lånt Carolas sangpedagog. Foto:CHRISTIAN ÖRNBERG /Expressen. Vis mer

- Den eneste vinden i håret mitt, blir den jeg står for selv. Det jeg kanskje er mest fristet til å prøve er Carolas energiboost rett før hun går på scenen. Da pleier hun å få tre knespark i rumpa. Kanskje jeg skal prøve det, sier Sørvaag og ler.

Les Dagbladets anmeldelser av kveldens låter her.

Fikk MGP-råd Etter å ha hatt Universal Studios i New York som arbeidsplass og Stockholm som bodstedsdresse de siste årene, vet 31-åringen å benytte seg av det unike nettverket hun har fått.

Midt i intervjumaratonet hun har vært igjennom denne uka, har hun også hatt tid til å møte sitt store mgp-idol Hanne Krogh.

<strong>FRA HANNE TIL HANNE:</strong> MGP-veteran Hanne Krogh har gitt Hanne Sørvaag gode råd før hun debuterer på mgp-scenen i kveld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FRA HANNE TIL HANNE: MGP-veteran Hanne Krogh har gitt Hanne Sørvaag gode råd før hun debuterer på mgp-scenen i kveld. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det føltes litt uvirkelig. Tenk om jeg hadde visst det når Bobbysocks vant, at jeg en dag skulle være med og få råd av Hanne Krogh før min opptreden, det er helt utrolig! Hun er et nydelig menneske. Jeg følte jeg kjente henne fra før, sier Sørvaag som rakk å få gode tips til kvelden fra MGP-veteranen.

Med artisterfaring helt tilbake til 70-tallet, og med en sjelden bra merittliste fra Grand Prix er Hanne Krogh klar i sine råd til den 25 år yngre debutanten.

- Hun har tre minutter å gjøre opptredenen sin på. Mitt råd er - ikke spar på kruttet til slutt. Kos deg på scenen. Ta det på alvor, men ikke for alvorlig. Klarer du å kose deg, har du vunnet uansett hvordan det går, sier Krogh.

Elsker Grand Prix Selv om den 31-åringen debuterer på mgp-scenen i kveld, begynner hun og nærmer seg låtskriverveteranene Rolf Løvland og Arne Bendiksen i antall mgp-låter.

Hanne Sørvaag

Født 27.12.79 i Stavanger.

I 2006 skrev hun finalelåten til «American Idol», som ble sett av 50 millioner seere.

Låta «My Destiny» nådde andreplass på Billboard-lista, USAs offisielle salgsliste.

Låtskriver for Universal i Sverige siden 2006.

Ga ut albumet «You Know Me» under artistnavnet Paris i 2002 og «Talk Of The Town i 2006 som Hanne Sørvaag.

Har skrevet totalt fem låter for Grand Prix.

I år, Carina Dahls «Guns & boys» og sin egen «You're like a melody».

I fjor stod hun bak Georgias bidrag «Shine» og Didrik Solli-Tangens vinnerlåt «My heart is yours».

Skrev også låta som representerte
Tyskland i 2008.

Mest kjent er hun som kvinnen bak Didrik Solli-Tangens «My heart is yours».

Dette blir hennes comeback som soloartist, siden hun stod på scenen med artistnavnet Paris på begynnelsen av 2000-tallet.

- Når en har kommet inn i mgp-sirkuset, er det ikke lett å ta farvel. Jeg elsker Grand Prix! Det er så mye i denne bransjen som blir altfor seriøst. Mgp er en arena der det er lov å bare ha det gøy, sier Sørvaag.

Disse deltar i kveldens delfinale:

1. Marika - «Hungry For You»

2. Pernille og Marius - «I'll Be Yours».

3. Isabella - «Sand»

4. Endre - «Oh, Oh (Puppy Love)»

5. Hanne Sørvaag - «You're Like A Melody»

6. Babel Fish - «Depend On Me»

7. Mimi Blix - «Allergic»

I kveld synger hun «You're like a melody», som er hennes åttende mgp-låt totalt.

- Jeg elsker låten min, og skal gjøre mitt beste for å være den som representerer Norge i Düsseldorf i mai. Går det ikke bra har jeg heldigvis ingen andre enn meg selv å skylde på. Men jeg blir lei meg om jeg ikke går videre. Jeg må innrømme det.

Melodi Grand Prix

Første delfinale gikk av stabelen forrige lørdag på Ørlandet.

I kveld er det Florø som er vertsbyen for andre delfinale.

Neste lørdag arrangeres siste delfinale i Skien.

Sistesjansen er 5. februar i Sarpsborg.

Finalen arrangeres 12. februar i Oslo Spektrum.

De to beste fra hver delfinale går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum.

3 og 4.plassen fra hver delfinale går til sistesjansen.


Helene Bøksle, Åste Sem og Rikke Normann gikk direkte til finalen sist lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer