- Nei, æsj! Han har jo samboer!

Likevel oppsto det søt musikk mellom MGP-artistene Pernille (18) og Marius (24).

FLORØ (Dagbladet): - Jeg husker Marius som den kjekke brannmannen. Jeg er yngre enn han, og da han var med i «Idol» så alle jentene på, sier Pernille Svensen Øiestad til Dagbladet.

I kveld synger den tidligere «X Factor»-deltakeren duetten «I'll Be Yours» sammen med tidligere «Idol»-deltaker Marius Barhaugen i den andre delfinalen i Melodi Grand Prix.

• Se MGP-artistenes «Idol»- og «X Factor»-fortid her.

Låta er skrevet av norske Ovi, som gjorde stor suksess for Romania i den internasjonale finalen i Oslo. I duett med Paula Seling endte han på en hederlig tredjeplass med «Playing With Fire». 

Dagbladets anmelder trillet en firer på terningen for «I'll Be Yours», og mener eventuell suksess i stor grad avhenger av de to artistenes kjemi på scenen.

- Æsj! Hvis tonen mellom de to når Dagbladet møter dem har noe å si, tyder mye på at det kan bli rein plankekjøring. 

- Marius er morsom, talentfull og sterk - også på scenen. Han er svær, mens jeg ikke er så stor. Derfor er han litt bodyguard i tillegg til å være duettpartner, sier Svensen Øiestad og ler. 

Barhaugen beskriver kollegaen som energisk, hardtarbeidende og positiv. Men begge rynker på nesa når Dagbladet lurer på om det oppstår sterkere følelser mellom de to under lange timer med øving. 

- Nei, æsj! Han har jo samboer, sier Svensen Øiestad og gapskratter mens hun ser bort på duettpartneren. 

BRANNMANN: Slik husker duettpartneren Marius Barhaugen fra «Idol»-dagene i 2007. Nå jobber han som vekter på grunn av en kneskade, men håper å jobbe som brannmann igjen i framtida. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
BRANNMANN: Slik husker duettpartneren Marius Barhaugen fra «Idol»-dagene i 2007. Nå jobber han som vekter på grunn av en kneskade, men håper å jobbe som brannmann igjen i framtida. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Nei, det gjør ikke det. Men det må være lov å være bestevenner likevel, sier Barhaugen. 

Men søt musikk oppstår det likevel mellom de to. Dagen før den andre delfinalen i MGP arrangeres i Florø inviterer de Dagbladet opp på hotellrommet til Barhaugen for en improvisert jamsession. 

Der spiller de en gammel MGP-låt, som er skrevet av Øiestad Svensens onkel.

- Tatt på senga At det ble noe av samarbeidet mellom Barhaugen og Svensen Øiestad, var derimot ingen selvfølge. De kjente ikke hverandre fra før, og da Svensen Øiestad ville ha med Barhaugen måtte han tenke seg om mer enn én gang.

- Jeg ble tatt litt på senga, og jeg var i tvil om MGP var den riktige greie for meg å gjøre. Det er jo rock jeg driver med til vanlig, sier han. 

Svensen Øiestad var likevel klar på at det var nettopp Barhaugen hun ville synge duett med. 

- Jeg husket ham fra «Idol», og søkte ham opp på YouTube. Der fikk jeg bekreftet at Marius har en sykt bra stemme, sier hun. 

GJORDE SUKSESS: Norske Ovi ble nummer tre i Eurovision-finalen 2010, sammen med Paula Seling. Nå har han skrevet Pernille og Marius' MGP-bidrag. Foto: Bob Strong/Reuters/Scanpix
GJORDE SUKSESS: Norske Ovi ble nummer tre i Eurovision-finalen 2010, sammen med Paula Seling. Nå har han skrevet Pernille og Marius' MGP-bidrag. Foto: Bob Strong/Reuters/Scanpix Vis mer