Lillebjørn vil stoppe «tullet»

Lillebjørn Nilsen har engasjert advokat for å få enerett på gruppenavnet Gitarkameratene. Han krever en unnskyldning av gutta som også kalles Hallelujah-kameratene.

- IKKE GITARKAMERATENE: Lillebjørn Nilsen har engasjert advokat for å få slutt på bruken av betegnelsen «De nye gitarkameratene» av kvartetten Holm, Fuentes, Nilsen og Lind. Foto: Scanpix
- IKKE GITARKAMERATENE: Lillebjørn Nilsen har engasjert advokat for å få slutt på bruken av betegnelsen «De nye gitarkameratene» av kvartetten Holm, Fuentes, Nilsen og Lind. Foto: Scanpix Vis mer

||| Lillebjørn Nilsen har lenge vært irritert på at Lind, Nilsen, Fuentes, Holm omtales som «De nye Gitarkameratene», særlig i norske medier.

Nå har han satt advokater på saken.

«Advokatfirmaet Selmer DA snakker nå med Playroom AS om misbruk av vårt navn. Endelig skjer det noe!», skriver han på twitterprofilen sin.

— Vi vil dumheten til livs. Dette har noe med opphavsrett å gjøre, derfor har jeg engasjert advokat for å få slutt på dette tullet. Vi føler en aggresjon som er stigende. Man kan ikke bare kalle seg The New Beatles uten at det påpekes, sier Lillebjørn Nilsen til Dagbladet og fortsetter:

—?De har gjort en unnlatelsessynd ved å ikke avvise at de er de nye gitarkameratene. Der ligger mye av kjernen. Nå krever jeg at de unnskylder seg.

—?Ingen kommentar
Manageren til Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm, Jan Fredrik Karlsen, vil ikke kommentere at Nilsen har satt advokat på saken.

—?Hva Lillebjørn Nilsen jevnlig twitrer om for stå for hans regning. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Karlsen.

VG brukte første gang navnet «De nye Gitarkameratene» i 2005, og på kort tid ble bandet som har det offisielle navnet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm, etablert som «De nye Gitarkameratene».

Lillebjørn Nilsen hevder også at de fire selv omtalte seg som det i startfasen.

- GITARKAMERATENE:.  Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen på toppen av sin storhetstid i 1993. 
Foto: Jan Greve / SCANPIX
- GITARKAMERATENE:. Jan Eggum, Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen og Lillebjørn Nilsen på toppen av sin storhetstid i 1993. Foto: Jan Greve / SCANPIX Vis mer

—?Det har vi aldri gjort. Fra dag én har vi bare brukt navnet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm. Det har vært et bevisst valg nettopp fordi det er en gruppe som heter «Gitarkameratene», sier Jan Fredrik Karlsen.

Takkes
Lind, Nilsen, Fuentes, Holm kom med sitt nye album «Hallelujah Live — Volume 2» i juni. I coveret takker de Gitarkameratene.

—?Hvorfor tror du de gjør det?

—?Det er selvfølgelig veldig hyggelig. Kanskje de takker for å ha lånt navnet, ler Lillebjørn Nilsen.

Akkurat det avviser manager Jan Fredrik Karlsen.

—?Det har ingenting med navnet å gjøre. Under konsertene gjør vi en kombinasjon av låter som blant andre Gitarkameratene har skrevet, i tillegg til andre artisters og våre egne. Vi takker dem for den flotte musikken de har gitt oss gjennom mange år, sier Karlsen.