Kommer Mimi til Oslo?

Vi gjetter oss gjennom sistesjansen i Melodi Grand Prix.

Modell og artistdebutant: Mimi Blix spås ikke å gå videre i lørdagens siste MGP-delfinale. Foto: Siv Johanne Seglem
Modell og artistdebutant: Mimi Blix spås ikke å gå videre i lørdagens siste MGP-delfinale. Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer

Duell 1 Use Me
«Daisy»
Tekst og melodi: Jim André Bergsted
Pernille & Marius
«I'll be yours»
Tekst og melodi: Ovi/Johanna Demker/Bjørn Djüpström

Når NRK her hanker inn sjarmbombene Pernille & Marius bare for å la dem kjempe mot ungpikebedårende Use Me...Ja, det blir i overkant Sofies valg for meg. Her setter statskanalen sterke grupper opp mot hverandre, og det er, i MGP-sammenheng, skikkelig urettferdig. Begge fortjener å gå videre, men her vil nok Use Me nyte godt av forhåndsomtalen og stemmes videre. Hurra og snufs, visst gör det ont!

Duell 2: Sie Gubba
«Alt du vil ha»
Tekst og melodi: Magne Almås og Petter Øien.
Mimi Blix
«Allergic»
Tekst: Merethe La Verdi Melodi: Merethe La Verdi og Ketil Schei

Hadde dette vært et festivalprogram ville det vært ideelt å la disse spille samtidig, men å sette dem som en duell blir som å be seeren velge mellom risengrynsgrøt og mojitos. Det er to fundamentalt ulike ting og et valg man aldri ville møtt om det ikke var blitt konstruert. Folk kan leve godt med begge, men jeg tror de fleste kvir seg for å velge vekk grøten. Sie Gubba går videre, siden sist har de toppet VG-lista. Det har ikke Mimi Blix.

Duell 3 Gatas parlament
«Jobbe litt mindre og tjene litt mer»
Melodi: Jester (Alex Molkom)
The Lucky Bullets
«Fire Below»
Tekst og melodi: Knud Kleppe

Hver gang jeg går ut, har jeg på meg svart undertøy. Dette fordi et langt uteliv på klubber og bedehus har lært meg at man alltid, alltid risikerer å møte en eller annen skapsvingdanser som snurrer deg rundt armen. Nordmenn elsker denne type svingmusikk, og derfor håper jeg at Gatas Parlaments mobilisering er like mislykket som sist og at The Lucky Bullets går videre.

Duell 4: Endre
«Oh Oh (Puppy Love)»
Tekst og melodi: Samsaya Sharma og Jarl Aanestad
Susperia
«Nothing Remains»
Tekst og melodi: Andersen/Hågen/Åkesson/Didriksen

Interessant møte, siden begge hadde et særs godt utgangspunkt for å gå videre til finalen i forrige omgang. Men, verken Endre, det Idol-aktige talentet eller Susperia, det farlige annerledesbandet klarte å komme seg hele veien til Oslo og nå blir det et spørsmål om hvem som kommer mest gjennom tv-ruta. Jeg er langt fra bombesikker, men vil tro MGP-Norge fremdeles lever i metallhåpet og sender Susperia videre.

Dette bør gi følgende «semifinaler» Potensiell semifinale 1: Use Me og Sie Gubba
Åjaaa, nå skjønner jeg hvor NRK vil med oppsettet sitt. Dersom det blir disse to som møtes i semifinalen, tror jeg selv den mest ihuga dans på lokalet-gjenger innser hvor meningsløst det er å drasse med seg ungdomshusmusikken til en MGP-finale. Use Me går videre.

Potensiell semifinale 2: Susperia vs. The Lucky Bullets
For et lol-møte, to band som begge spekulerer i det norske folks evne til å være gærne og stemme på band som kler seg ut (ja da, ja da, det er nok deres genuine stil, men for oss i jeans og t-skjorte som ser på, er det intet annet enn en ren kostymefest). Siden vi bor i det kalde, kule nord og ikke i det fjonge, flate USA tror jeg The Lucky Bullets blir for kuriøst og at Susperia går til finalen.