- Jeg er verpesjuk

Norges souldronning Noora Noor.

GLAD I BARN: Noora Noor har lyst på barn, men nøyer seg foreløpig med å være tante og gudmor. Foto:  Agnete Brun/Dagbladet
GLAD I BARN: Noora Noor har lyst på barn, men nøyer seg foreløpig med å være tante og gudmor. Foto: Agnete Brun/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg er verpesjuk, og har vært det ei stund. Jeg er veldig glad i barn. Men heldigvis er jeg så heldig å både være gudmor og å ha fine tantebarn, sier artist Noora Noor (31) med et stort smil.

Hun omtales gjerne som Norges souldronning, og ble blant annet tildelt Spellemannspris i 2009 for kritikerroste «Soul Deep». Men til tross for lang erfaring som plateartist og med liveshow, skal Noor debutere på lørdag - som Melodi Grand Prix-artist.

At den nye arenaen skulle gå utover kredibiliteten hennes, er hun overhodet ikke med på.

Gir blaffen i kred - Det verste jeg vet er når noen skal sette meg i bås. Jeg var ikke kredibel da andrealbumet mitt ble slaktet. Jeg vil gjøre det jeg vil, og tilfredsstille mine egne behov. Hvis jeg i tillegg kan inspirere bare en halv person like mye som mine idoler har inspirert meg, så er jeg lykkelig, sier Noor til Dagbladet og slår fast:

- Om det skjer på Melodi Grand Prix eller med en kassegitar på t-banen, er fullstendig likegyldig for meg.

Noor har heller ikke særlig sans for en mannsdominert musikkbransje hvor mange tenker at morsrollen er uforenelig med artistlivet og intensiv turnevirksomhet.

- Er du virkelig glad i det du gjør, kan du tilpasse det til livet ditt, sier hun.

For musikken skal hun fortsette med, og barn har hun lyst på.

- Gift med musikken - Det er ikke noe som må skje umiddelbart. Det er ikke sånn «er du ledig? Let's go make baby!». Da hadde mine nærmeste venner virkelig hatt noe å bekymre seg for sier Noora og åpner munnen for en lang og kraftfull lattersalve.

At hun ikke har noen kjæreste, gjør også sitt til at verpesjuken nok må holdes i sjakk ei stund til.

- Akkurat nå er jeg gift med musikken og kunsten. Men ikke få dette til å virke som en kontaktannonse, for det er det ikke, sier Noor og ler høyt igjen.

Rørt av D'Sound-Simone På lørdag synger hun sangen «Gone With The Wind» under den tredje delfinalen i MGP fra Skien. Låta er skrevet av Simone Larsen, kjent blant annet fra D'Sound.

PRISVINNER: Noora Noor ble årets kvinnelige artist under Spellemannsprisen 2009. Foto: Eirik Helland Urke
PRISVINNER: Noora Noor ble årets kvinnelige artist under Spellemannsprisen 2009. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Hun var også en av låtskriverne bak sangen mange kåret til fjorårets moralske MGP-vinner, Bjørn Johan Muris «Yes Man».

Noor sier «Gone With The Wind» er grunnen til at hun ville være med i MGP.

- Jeg ble veldig rørt over at Simone ville ha meg til å synge den. Samtidig er dette en låt jeg føler handler om meg, en låt som traff sjelen min. Jeg gjør aldri noe uten at jeg legger hjertet og sjelen min i det, så da jeg hørte «Gone With The Wind» tenkte jeg bare «fuck, dette må jeg bare gjøre», sier hun.

- Vis kvinne At Noor har sett opp til Simone siden hun var 16 gjorde ikke akkurat avgjørelsen vanskeligere.

- Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg kan nesten alle D'Sound-låtene. Simone er en vis kvinne, som har hjulpet meg på veien fra å ha musikk som hobby til å ha det som jobb, sier Noor.

MGP-KLAR: Noora Noor gleder seg til å delta i MGP med ei låt som traff henne rett i sjela. Foto: Beate Tecza/Stella Pictures
MGP-KLAR: Noora Noor gleder seg til å delta i MGP med ei låt som traff henne rett i sjela. Foto: Beate Tecza/Stella Pictures Vis mer