Har ikke sett ferdig serien

Edward Schultheiss har båret på en av landets mest omtalte hemmeligheter i snart ett år. Han gleder seg til det er over.

Publisert
Sist oppdatert

||| I snart ett år har Edward Schultheiss måttet takle enorm oppmerksomhet rundt rollefiguren Kim fra tidenes dramasuksess «Himmelblå».

- Jeg har fått mye oppmerksomhet, jeg skal innrømme det. Jeg vil ikke kalle det plagsomt, det har vært mye, men også helt greit, sier han til Dagbladet.

Utallige spørsmål Skuespilleren som ble rikskjendis for alvor med rollen i «Himmelblå», har ikke tall på hvor mange ganger han er blitt stilt spørsmålet alle vil ha svar på.

For sjelden eller aldri har folk i i hele landet engasjert seg så mye i søken på svaret om hva som har skjedd med rollefiguren etter at han la ut i åpen båt nattestid i forrige sesong.

Debattene har versert på nettet og folk har kommet med forslag på hva som skjedde med Kim. Folk har spurt, ringt og sendt e-post til NRK, til Edward Schultheiss og til innbyggerne på øya, med ett eneste spørsmål - lever Kim?

Edward Schultheiss, synes det begynner å bli nok spørsmål om hvor Kim er blitt av.

- Jeg gleder meg litt til det er over, jeg må innrømme at jeg begynner å bli lei av spørsmålet, sier han med et smil.

Godt bevoktetFor hemmeligheten er fortsatt godt bevoktet av beboerne på øya og et knippe på omlag ti personer i NRK. Iherdige forsøk på å vippe han eller andre av pinnen, synes å være umulig. 

- Jeg er veldig god til å holde på hemmeligheter. Det er hundretusen flere grunner til å holde på hemmeligheten enn å røpe den, sier han lurt.

Samboeren er den eneste han har røpet svaret til.

- Jeg måtte si det til henne. Det var åpenbart når jeg måtte ut av huset i en så lang periode som da siste sesong ble spilt inn.

Dramasjef i NRK, Hans Rossiné har tidligere uttalt at svaret på hvordan det går kommer først i siste episode.

Ifølge Schultheiss selv får vi se Kim i de to siste episodene. Men om han lever videre i bevisstheten til Robin, om han opptrer i tilbakeblikk eller er i live vil han ikke si noe om.

Han har heller ikke sett den siste sesongen.

- Jeg vet hvordan det ender, men jeg har ikke sett det på tape, sier han lurt.

FAKTA


«Himmelblå» er den mest sette dramaserien i norsk TV-historie noensinne, med opptil 1,3 millioner seere.

Serien er basert på den britiske serien «Two Thousand Acres of Sky».

Den tredje og siste runden med «Himmelblå» begynner søndag 7. mars. Det skal sendes åtte episoder.

- Lært mye av «Roy»Selv om han er «Kim» for de fleste, føler Edward Schultheiss selv seg ganske forskjellig fra rollefiguren.

- Jeg har et mye videre spenn i livet enn han. Jeg kjører meg ikke fast i ting, er litt gladere og har et kraftigere temperament. I tillegg er jeg langt fra så naiv, sier han.

Skuespilleren mener rollen og suksessen med Himmelblå har gjort han til en bedre skuespiller.

Han takker kollega Hallvard Holmen, som spiller Roy i serien, for mye av suksessen han har hatt med rollefiguren Kim.

- Hallvard har lært meg utrolig mye og ga meg masse selvtillit til å bygge opp karakteren. Han er en meget generøs skuespiller som ikke holder de gode rådene for seg selv, sier Schultheiss som må smøre seg med tålmodighet ennå litt til før han kan slippe hemmeligheten løs.


Edward Schultheiss

Norsk skuespiller fra Drammen. Født 13. september 1976.

Har spilt i norske filmer som «Buddy» (2003), «Ran» (2004), «Trigger» (2006), «Sønner» (2006).

For øyeblikket best kjent som rollefiguren «Kim» i NRK-serien «Himmelblå» (2008-2010).

Bor i Lunde i Telemark med kjæreste og barn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer