Fra rødtopp til blondine

Slik har du ikke sett - eller hørt - Unni Wilhelmsen før.

Fra rødtopp til blondine
Publisert
Sist oppdatert

|||
- Rødt var morsomt, det. Men det krevde sin kvinne, sier hun i et intervju i den aktuelle utgaven av damebladet Kamille.

Singer songwriteren som først møtte Norge med en kassegitar, såre, sinte tekster og et flammende rødt hår, har ikke bare flyttet fra arbeiderklassebolig på Grünerløkka til funkishus i Holmenkollen.

Nå har hun digital sampling og programmering på den nye plata si «7»- og ikke minst blonde lokker verdig en ekte popdiva.

FLAMMENDE RØD ARTIST: Unni Wilhelmsens røde hår har til nå vært hennes store varemerke. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
FLAMMENDE RØD ARTIST: Unni Wilhelmsens røde hår har til nå vært hennes store varemerke. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Frisørfeil
Det røde håret som etterhvert har blitt Unni sitt varemerke som artist oppstod opprinnelig som følge av en frisørtabbe i 1996. Unni var oppdaget av NRKs radiomann Finn Bjelke, og skulle til Miami på fotoshoot for debutalbumet. Hun hadde fått farget to røde gardiner foran, mens resten av manken var blond.

Men frisøren hadde glemt en viktig ting: å si at hun måtte vaske de ulike fargene separat.
Neste morgen våknet Unni opp med en blanding av rosa, brunt, beige og lilla hår. Det endte med at Unni tok skrittet helt ut og farget håret knall rødt.

Back in blonde Da Unni ville bli blond igjen kontaktet hun utrolig nok frisøren som hadde tabbet seg ut for femten år siden.

- Du, en mann som har vært delvis medskyldig i å lage noe som har blitt et varemerke for meg, er jeg jo ikke sur på, bemerker Unni til Kamille.

Fra rødtopp til blondine

 Finn Bjelke mener likefullt at man gjerne kan ta rødfargen ut av Unnis hår, men ikke ut av humøret, og at hun i det hele tatt ikke er særlig blond ellers. Det forklarer jo kanskje at jenta en gang farget håret helsvart...

RØDT ELLER ROSA: Er det bare oss eller lyset? Foto: Ola Sæther
RØDT ELLER ROSA: Er det bare oss eller lyset? Foto: Ola Sæther Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer