Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
`
Oppdatert: 24.24.2017
reiseforsikring på kredittkort

Reiseforsikring på kredittkort

Kredittkort er definitivt det beste betalingskortet du kan ta med deg når du skal på utenlandsreise. Det kommer med en rekke fordeler, som gjør transaksjonene dine veldig mye sikrere når du drar kortet i løpet av ferien.

Den rentefrie betalingsutsettelsen sørger videre for at du kan se gjennom alle transaksjonene dine før du betaler kredittkortregningen. Dersom du oppdager utenlandske betalinger som ikke stemmer vil kredittkortselskapet ditt hjelpe deg.

En av de beste fordelene med kredittkort skreddersydd til reiser er imidlertid reise- og avbestillingsforsikringen som kommer med dem. Hvis du finner et skikkelig gunstig kredittkort kan du spare mye penger på denne, som er inkludert på kortet.

Her får du informasjonen du trenger for å finne en gunstig reiseforsikring på kredittkort. Dersom du setter deg godt inn i tipsene kan du få en god del ut av denne kredittkortfordelen når du skal legge ut på reise.

Kredittkort med reiseforsikring

I dagens kredittkortmarked finnes det kredittkort for nesten et hvilket som helst bruksområde. Da er det heller ingen overraskelse at det er kredittkort spesielt laget for utenlandsreiser. De beste av disse har reiseforsikring inkludert som en egen fordel.

Bank Norwegian kredittkort
Bank Norwegian tilbyr markedets kanskje beste kredittkort dedikert til utenlandsreiser, spesielt hvis du flyr mye med Norwegian. Her får du cashpoint-opptjening som bonusfordel, som kan brukes på flybilletter med flyselskapet.

Reise- og avbestillingsforsikringen som kommer med Bank Norwegian sitt Visa-kort er også svært gunstig. Denne tilbys gjennom forsikringsselskapet AIG og gjelder for kortholder, ektefelle/samboer og barn under 21 år.

Re:member kredittkort
Remember er et gunstig kredittkort med hensyn til reiseforsikring på kredittkort, spesielt om du ønsker andre fordeler her hjemme også. AIG står for reiseforsikringen på dette kortet også, som har svært gode dekningsvilkår.

Videre får du en rekke andre fordeler med Remember kredittkort, sånn som avslag i over 200 nettbutikker. Dersom du ønsker å gjøre reisen litt billigere kan du for eksempel bruke rabatten på Hotels.com (11%), Booking.com (4%) eller Expedia (12%).

Gebyrfri Visa
Santanders Gebyrfri Visa er også skreddersydd for utenlandsreiser. Her får du reiseforsikring på kredittkortet, samt gunstige vilkår for kortbruk i utlandet. Reiseforsikringen tilbys av Codan Forsikring, og gjelder for deg selv samt inntil 3 medreisende.

Reiseforsikringen har høye erstatningsgebyrer. Du får også egenandelsforsikring på leiebil inkludert når du betaler hele leiebilprisen med kredittkortet. I tillegg til dette er Gebyrfri Visa helt gratis å bruke i utlandet, både med tanke på korttransaksjoner og kontantuttak.

Reisesyke og hjemtransport i reiseforsikring på kredittkort

Når du skal skaffe reiseforsikring på kredittkort er det flere vilkår du bør være obs på og sette deg nøye inn i. Man skal gå grundig til verks hva gjelder forsikringsvilkår – dersom du ikke gjør det kan eventuelle utgifter i forbindelse med sykdom koste deg dyre dommer.

Den absolutt viktigste biten av reiseforsikringsavtalen din er den som gjelder reisesyke og hjemtransport. Dette er utgifter direkte relatert til sykdom eller skade mens du befinner deg i utlandet. Og her bør du ha et krav om at dekningssummen skal være ubegrenset.

Hvis man blir syk på reisen, spesielt i et land med dyre sykehusutgifter, er det viktig at reiseforsikringen dekker alt du må betale i forbindelse med hendelsen. Om noe virkelig dramatisk skulle skje med en av deg eller dine kan regningen fort komme på flere hundre tusen kroner.

Hjemtransport bør også være inkludert i dette vilkåret, og skal helst være ubegrenset. Dersom du må fraktes hjem i forbindelse med sykdom eller skade er det viktig at du slipper å betale utgiftene for transporten i etterkant.

Andre viktige vilkår i reiseforsikringen

En reiseforsikring skal selvfølgelig dekke andre ting enn bare sykdom på reisen. Selve poenget med en slik forsikring er at du og familien din kan føle dere helt trygge, både før avreise og i løpet av ferien.

Avbestillingsforsikring bør også være et minimumskrav i reiseforsikringen. Denne vil tre i kraft dersom du eller et familiemedlem skulle bli syke og ikke kan gjennomføre reisen. Se etter en så høy erstatningssum som mulig på dette vilkåret.

Videre er det standard at reiseforsikringen inkluderer ting som utgifter i forbindelse med forsinkelser, reiseulykke, ansvar, reisegods og tyveri. Se etter så omfattende dekning som mulig, og forsøk å skaffe en forsikring uten egenandel.

Selv om det kan være kjedelig å lese gjennom vilkårene på en reiseforsikring bør du absolutt gjøre det. Husk at dette er en ekstrafordel på kredittkortet. Derfor skal du ikke regne med samme dekning som du får på en reiseforsikring du kjøper direkte fra forsikringsselskapet ditt.

Vær oppmerksom på at alle kredittkortutstedere stiller krav om at minst 50% av reisen skal være betalt med kredittkortet for at reiseforsikringen skal være gjeldende. Det er altså en god idé å betale både flybilletter og hotellopphold med kortet.

Derfor bør du skaffe reiseforsikring på kredittkort

Hvis du primært ønsker å bruke kredittkortet ditt når du befinner deg i utlandet er det lurt å skaffe reiseforsikring på det. Dette kan spare deg for en god del penger. Husk at forsikringene som oftest dekker både deg, ektefellen/samboeren din, samt barn under 21 år.

Skulle du ha kjøpt en slik reiseforsikring i et forsikringsselskap er sannsynligheten stor for at det ville ha kostet deg noen tusenlapper. Altså kan du få mye ut av reiseforsikringen på kredittkortet. Dette skal allikevel ikke gå på bekostning av dekningsområdene og –summene.

Videre er det godt å vite at man har ekstra sikring på reisen. Det er ingen som ønsker å oppleve sykdom eller skader, og spesielt ikke i ukjent territorium. Men med en god reiseforsikring på kredittkortet vil du få hjelpen du trenger, både for deg selv og familien din.

Avslutningsvis er det lurt å dra nytte av markedskonkurransen som eksisterer rundt kredittkort i dag. Tilbyderne kniver om kundene og du kan derfor få svært nyttige fordeler med et kort du uansett skal bruke i hverdagen. Hvis du kan få reiseforsikring på kredittkortet er det ingen grunn til å ikke benytte seg av denne muligheten.

Andre fordeler med å reise med kredittkort

Det er selvfølgelig andre fordeler med å reise med kredittkort. Den største er den vi nevnte tidligere, med hensyn til rentefri betalingsutsettelse. I utlandet er du veldig mye mer utsatt for svindelforsøk enn du er i Norge. Når du kan se over transaksjonene dine før du betaler er pengene dine tryggere enn hvis du skulle ha brukt et vanlig bankkort.

Videre har de beste reisekortene gunstige priser på kredittkortbruk i utlandet. Du betaler ingenting for transaksjoner, og det er videre gratis å ta ut kontanter. Altså får du tilgang på penger i utlandet, som allikevel går under den rentefrie betalingsutsettelsen din.

Valutakursen du får på Visa og Mastercard er også den billigste – det er ingen tvil om at dette lønner seg over å ta ut pengene før avreise. Med kredittkortet får du altså i både pose og sekk; kursen er gunstig, og du slipper å betale for kontantene inntil du mottar kredittkortfakturaen din.

Noen kredittkort til reise inkluderer også forsikring mot identitetstyveri. Risikoen for at noen skal forsøke dette er større i utlandet enn i Norge. Dersom du har forsikring mot ID-tyveri vil kredittkortselskapet hjelpe deg med opprydding og juridiske spørsmål i etterkant av tyveriet.

Slik får du deg best mulig reiseforsikring på kredittkort

For å få best mulig vilkår på reiseforsikring på kredittkort må du rett og slett saumfare markedet. Kredittkortselskapene vil alltid ha vilkårene på reiseforsikringen liggende på nettsidene sine.

Dersom du er usikker på hvilke kort som gir deg flest fordeler totalt sett kan det være lurt å bruke en sammenligningsside. Her vil du se kredittkortene som har reiseforsikring inkludert og kan dermed kikke på dette opp mot andre generelle vilkår.

Husk at dekningsområdene bør være så høye som mulig når du skal skaffe reiseforsikring på kredittkort. Hvis du har dette i bakhodet i løpet av søknadsprosessen vil det bli lettere å finne forsikringen som er mest gunstig for deg og familiens reisebehov.