Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
`

Beste reisekort

Oppdatert 19.11.2018

Her får du en oversikt over de beste kredittkortene til reisen

 • Beste reisekort
  4.7/5 ( 8 Anmeldelser)
  • Maks kreditt: 50.000 kr
  • Betalingsutsettelse: 45 dager
  • Aldersgrense: 21 år
  • Krav til inntekt: 250.000 kr
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Effektiv rente: *25,53%
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.930,-
  • 3,65% cashback på drivstoff, klær og sko
  • 30 øre/liter ekstra drivstoffrabatt hos Esso
  • Kåret til Best i test i Dine Penger
  • Rabatt i utvalgte butikker
  Bestill kort
  Annonselenke

Kredittkort til reise

Hvis du skal på tur til utlandet er det ingen tvil om at et kredittkort er det beste valget med tanke på finansiering i løpet av reisen. Disse kortene kommer med en rekke forskjellige utgifter som sikrer både deg og familien din i løpet av ferien.

Men om du er på jakt etter det beste reisekortet er det en del flere ting du bør være på utkikk etter. Det finnes en rekke kredittkort som promoteres som det beste reisekortet. Allikevel er det bare noen få som virkelig skiller seg ut på markedet.

Her gir vi deg informasjonen du trenger om reisekort. Sett deg godt inn i den, så vil det bli en hel del lettere å skaffe seg det beste reisekortet for dine behov.

I denne guiden
 • Hva er reisekort?
 • Kredittkort med reisefordeler
 • Dette bør du se etter på reisekort
 • Slik skaffer du det beste reisekortet
 • Bruk en sammenligningsside når du leter etter gode reisekort

Hva er reisekort?

I dagens marked finnes det kredittkort til ethvert behov. Ettersom konkurransen blir tøffere og tøffere tvinges kredittkortselskapene til å lage pakker som er skreddersydd kortholdernes ønsker. I og med at utenlandsreiser har blitt så populære i Norge kommer det ikke som noen overraskelse at det finnes kredittkort spesifikt tiltenkt reise.

beste reisekort

Dette forklarer også nettopp hva et reisekort er. Disse kredittkortene er spesielt gunstige når man skal på tur ut av Norge. De kommer med fordeler som vil hjelpe deg og familien din når dere befinner dere i utlandet.

Reisekort kommer i de aller fleste tilfeller med både reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Felles for alle kredittkort er at minst 50% av reisen må være betalt med kredittkortet for at forsikringen skal tre i kraft. Hvor gunstig forsikringsvilkårene er vil imidlertid variere.

Videre er det også vanlig at de beste reisekortene har andre fordeler tilknyttet reise. Dette kan være ting som rabatter på hotellopphold, bonusprogrammer med opptjening til spesifikke flyselskaper eller fordeler på internasjonale restaurantkjeder. Du skal også kunne bruke kredittkortet gebyrfritt mens du oppholder deg i utlandet.

Poenget med et reisekort er altså at du skal få mest mulig ut av kredittkortet i forbindelse med reisen din. Dette vil selvfølgelig avhenge litt av hvordan du liker å reise på ferie. Men det beste reisekortet skal ha så mange fordeler relatert til reise som mulig.

Kredittkort med reisefordeler

Det vil være stor variasjon i hvor mange reisefordeler du får med de forskjellige kredittkortene på markedet. Derfor er det også viktig at du setter deg litt inn i hva du kan regne med, samt hva som er viktig for deg når du er på reise. Her er en gjennomgang av tre kredittkort med gode og omfattende reisefordeler:

Bank Norwegian Visa
Visa-kortet til Bank Norwegian er et kredittkort helt og holdent skreddersydd for utenlandsreise. Dersom du flyr mye med Norwegian er det et spesielt gunstig kredittkort. Ved hjelp av cashback-programmet tilknyttet kortet får du opptjening med hver transaksjon du gjennomfører. Pengene kan brukes på nye flybilletter med Norwegian.

Videre inkluderer kredittkortet en gunstig reise- og avbestillingsforsikring fra AIG, som blant annet har ubegrenset dekning for reisesyke og hjemtransport. Bank Norwegian Visa er helt gebyrfritt å bruke i utlandet, og kan derfor brukes til kontantuttak uten at det koster deg noe ekstra.

Santander Gebyrfri Visa
Gebyrfri Visa gir deg også flere gode reisefordeler. Først og fremst er kontantuttak i utlandet helt gebyrfritt. Altså trenger du ikke å bekymre deg for at banken vil ta et gebyr for pengene du tar ut. Du kan selvfølgelig også bruke kortet gebyrfritt i utlandet.

I tillegg til dette har Santander gunstige reisefordeler på sitt Gebyrfri Visa. Gjennom tilknytning til cashback-programmet Kickback får du rabatter på nettsider som Expedia og Hotels.com. Dersom du betaler 100% av leiebilavtalen din med kredittkortet blir egenandelsforsikring for bilen inkludert. Reise- og avbestillingsforsikring kommer også med kortet.

SAS Eurobonus American Express
American Express og SAS har gått inn i samarbeid med hverandre og utviklet et reisekort med et hav av reisefordeler. Hvis du reiser mye med SAS er dette et gunstig kredittkort, som gir deg Eurobonus-opptjening på alle kjøp.

Videre kommer kredittkortet med reise- og avbestillingsforsikring, tilgang til fordelsprogrammet Travel Privileges, inngang i SAS sine flyplasslounger til redusert pris, samt egenandelsforsikring på leiebil.

Dette bør du se etter på reisekort

Som disse eksemplene illustrerer er det stor variasjon i hvordan de forskjellige reisekortene er strukturert. Altså vil det beste reisekortet avhenge av hvordan du og familien din liker å reise på ferie.

Allikevel er det visse generelle ting du bør se etter når du er på jakt etter det beste reisekortet. Disse er gebyrer for bruk i utlandet, forsikringsvilkår, kredittramme og betalingsutsettelse.

Et godt reisekort skal ikke ha noen gebyrer tilknyttet seg til bruk i utlandet. Altså skal det ikke koste deg noe ekstra å ta ut kontanter eller bruke kortet i terminaler, uansett hvor du befinner deg på ferie. Videre bør det være gode forsikringsvilkår på kortets reiseforsikring, og ubegrenset dekning for reisesyke er en svært viktig betingelse her.

Når du befinner deg i utlandet er det lurt å ha nok midler på konto til å dekke eventuelle uforutsette utgifter. Derfor bør du se etter et kredittkort med en forholdsvis høy kredittramme når du leter etter reisekort.

Ideelt sett skal den rentefrie betalingsutsettelsen også være så lang som mulig. Da blir det enkelt for deg å sjekke transaksjonene på kredittkortet etter du har kommet hjem. Hvis du oppdager noe som ikke er i orden kan kredittkortselskapet hjelpe deg.

Slik skaffer du det beste reisekortet

Disse betingelsene, kombinert med dine reisevaner, vil til sammen si mye om hvilket reisekort som er best for deg. Du må altså tenke litt gjennom hvordan du skal bruke kredittkortet på reise for å finne det beste.

Hvis du eksempelvis reiser mye med Norwegian vil det være svært gunstig å skaffe seg Bank Norwegian sitt Visa-kort. Skal du på den annen side reise mer med SAS vil deres American Express-kort være bedre.

Husk på å se gjennom hvilke fordeler reisekortet gir deg, og tenk litt gjennom om det er sannsynlig at du vil benytte deg av dem. Dette blir veldig mye lettere dersom du har klart for deg hvordan kredittkortet skal brukes på reise.

Derfor bør du få deg det beste reisekortet

Den største grunnen til å skaffe seg det beste reisekortet er at det vil hjelpe deg og familien din mens dere er på ferie. Dette kan være i form av reiseforsikringen kredittkortet kommer med – eller rabattavtalene du får på det.

Dersom du får deg et godt reisekort vil det gjøre reisen din mer behagelig, tryggere og sannsynligvis også billigere. Altså sparer det deg for penger, samtidig som det gjør hele turen til en mer bekvem opplevelse.

Videre er det lurt å dra nytte av markedskonkurransen som råder på kredittkortmarkedet i dag. Når så mange selskap kniver om kundene kan man få svært gode fordeler på kredittkortet sitt. Dette vil også sørge for at du får det beste reisekortet til ditt bruk.

Bruk en sammenligningsside når du leter etter gode reisekort

Ulempen med så stort utvalg er at det kan ta mye tid å sile gjennom alle reisekortene som finnes. Derfor er det en god idé å bruke en sammenligningsside når du er på jakt etter det beste reisekortet.

Her er all informasjonen om kredittkortene samlet opp for deg, slik at du enkelt får en oversikt over hvilke reisefordeler de kommer med. I løpet av kort tid kan du dermed få et helhetlig bilde av alternativene dine.

Dersom du har tiltenkte bruksområder for reisekortet i bakhodet vil sammenligningssiden gjøre det en hel del enklere å finne det beste reisekortet. Da vil du og familien din få det tryggere, mer behagelig og billigere på reise.

Brukerrangering:
4.5 / 5
Basert på 36 tilbakemeldinger