Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
`

Beste Rabattkort

Oppdatert 16.11.2018

Vi presenterer de kredittkortene vi mener gir de beste rabattfordelene

Rabatkort Guide

Når man skal finne det beste rabattkortet er det en rekke forskjellige ting man bør huske på. Det er mye penger å spare på et gunstig kredittkort. Derfor er det lurt å bruke litt tid på å lete fram det som vil gi deg flest fordeler til ditt forbruk.

For en rekke nordmenn vil dette handle om å skaffe seg kredittkortet med de beste rabattkode-fordelene. Noen av disse kortene vil faktisk sørge for at kredittkorttransaksjonene dine blir en hel del billigere. Og å spare penger på kjøp man uansett skal gjennomføre er definitivt ikke å forakte.

Les videre, så gir vi deg informasjonen du trenger for å skaffe det beste rabattkortet.

I denne guiden
  • Hvordan fungerer rabattkort?
  • Gunstige rabattkort på markedet i dag
  • Dette bør du se etter for å finne de beste rabattkortene
  • Kartlegg dine bruksområder for å finne de beste rabattkortene
  • Hvorfor bør du skaffe deg det beste rabattkortet?
  • Bruk en sammenligningsside for å finne det beste rabattkortet

Hvordan fungerer rabattkort?

Først og fremst kan det være kjekt å ta en titt på hvordan rabattkoder egentlig fungerer på kredittkort. Med så mange forskjellige fordelsprogrammer er det lett å bli forvirret med hensyn til hvordan de vil spare deg for penger.

beste rabattkort

Det er litt forskjell på hvordan rabattkort er strukturert. Men i prinsippet gir disse kortene deg en rabatt på kjøp du gjennomfører under fordelsprogrammet det er tilknyttet. Dette kan være på alt fra mat til reiser til klær og elektronikk.

Det er imidlertid vanlig at kodene på rabattkortet primært fungerer på netthandel. Kredittkortselskapet inngår avtaler med forskjellige butikkjeder og kan dermed gi deg et prosentavslag på transaksjonene.

Du vil møte på stor variasjon i hvordan rabattkodeprogrammene fungerer. De aller fleste trekker rabatten fra neste måneds kredittkortfaktura. Men det er helt avhengig av det enkelte rabattkortet hvilke avslag du får på kjøpene dine.

Dersom du skaffer deg et kredittkort med gunstige rabattkoder kan dette være svært besparende. Det vil være spesielt gunstig å skaffe seg et kredittkort med avslag der du uansett bruker penger.

Da kan du få igjen litt av kjøpsbeløpet ditt på neste kredittkortfaktura. Vær oppmerksom på at rabattkort tilbyr rabattprogrammene som en inkludert fordel på kortet. Altså er det helt gratis for deg å benytte deg av dem.

Gunstige rabattkort på markedet i dag

Kredittkortmarkedet i Norge har eksplodert de seneste årene. Resultatet er selvfølgelig at det finnes et hav av kredittkort å velge mellom. For at du skal finne det beste rabattkortet må du først og fremst avgrense søket ditt til kort som kommer med denne fordelen. Her er et lite utvalg av dem:

Re:member kredittkort
Dette er et av de største rabattkortene i Norge. Remember kredittkort gir deg rabatter på inntil 25% i over 200 nettbutikker. Her kan du velge mellom alt fra rabatt på hotellopphold i utlandet til kleskjøp på sider som Ellos, Kicks og Boozt.com.

Remember kommer i tillegg med reise- og avbestillingsforsikring inkludert på rabattkortet sitt. Rentefri betalingsutsettelse er på inntil 45 virkedager og maksimal kredittgrense er 150.000 kroner, som gjør dette til et av markedets beste rabattkort.

yA kredittkort
Med et kredittkort fra yA Bank får du velge din egen rabatt fra måned til måned. Fordelsprogrammet er basert på Visa sin forhandlerstruktur, som betyr at rabatten din ikke er begrenset til spesifikke butikkjeder.

Kategoriene er ting som dagligvarer, hus og hjem og sport og fritid. Som innehaver av rabattkortet kan du velge helt selv hvilken rabatt du ønsker å benytte deg av fra måned til måned. yA Kredittkort har opptil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse og kredittgrense på maksimalt 100.000 kroner.

Ikano Visa
Visa-kortet til Ikano Bank er et omfattende rabattkort som passer godt til en rekke forskjellige bruksområder. Her får du både faste og månedlige rabatter, samt tilgang til en egen fordelsportal.

Ikano Visa sine faste rabattkoder gjelder for bensinstasjoner (1%), mat- og dagligvarer (1%), Shell-stasjoner (2%) og rentalcars.com (10%). Du får inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse med rabattkortet og inntil 100.000 kroner i kredittramme.

Dette bør du se etter for å finne de beste rabattkortene

De tre kredittkortene vi har nevnt her er gunstige rabattkort, men de er definitivt ikke de eneste. Det finnes en rekke forskjellige kredittkort med rabattkoder tilknyttet seg å velge blant. Og da lurer du sikkert på hvordan man skaffer seg det beste rabattkortet.

Her er det primært to ting du bør kikke på. Disse er variasjon og opptjeningsgrense. Variasjonen er mest relevant for deg som ønsker et rabattkort til generelt forbruk. Men det kan være kjekt å ha noen rabattkoder på lur selv der man ikke bruker penger så ofte.

Når vi snakker om variasjon tenker vi primært på bredden av rabattkodeprogrammet du får med kredittkortet. Hvor mange butikker har kredittkortselskapet inngått avtale med? Hvilke prosenter får du på kjøpene dine? Det er lite poeng i å skaffe seg et rabattkort som bare gir deg avslag i noen få butikker.

Opptjeningsgrense er imidlertid den viktigste faktoren du bør se etter når du skal skaffe det beste rabattkortet. Det er nemlig svært få kredittkort som lar deg bruke rabattene dine helt ubegrenset.

Som oftest kommer de med en øvre årlig inntjeningsgrense. Etter du har nådd denne vil ikke rabattene lenger være gjeldende. Derfor er det viktig å finne ut av hva denne grensen ligger på, og måle den opp mot rabattene kredittkortselskapet reklamerer med.

Kartlegg dine bruksområder for å finne de beste rabattkortene

For å finne det beste rabattkortet er det videre viktig at du kartlegger dine egne behov. Vi var så vidt inne på dette i det forrige avsnittet, men du bør altså vite hva du skal bruke kortet til før du tar et valg. Hvis du kun skal bruke kortet på matvarer og skaffer et rabattkort med fantastiske prosenter på klær vil du få lite ut av det.

Altså bør du tenke litt gjennom hva kredittkortet primært skal brukes til. Trenger du et kredittkort til generelt forbruk? Eller er det spesifikke ting du har tenkt kredittkortet til? Hvis du vet hvordan rabattkortet kommer til å brukes blir det også lettere å sile ut de alternativene som vil spare deg for mest mulig penger.

Her kan det være lurt å sette opp en liten liste over de forskjellige kredittkortene du finner. Husk at rabattkodene bare er én faktor i om kredittkortet vil være gunstig. Skriv opp effektiv rentesats hos selskapet, rentefri betalingsutsettelse, samt eventuelt andre fordeler.

Når du har klart for deg hvilket kredittkort som gir deg flest fordeler totalt sett er det ingen sak å søke om det beste rabattkortet.

Hvorfor bør du skaffe deg det beste rabattkortet?

Den største grunnen til å skaffe seg det beste rabattkortet er selvfølgelig at det vil spare deg for penger. Poenget med kredittkort er å bruke det på en slik måte at du får mest mulig igjen for kredittransaksjonene dine.

Med hensyn til dette vil opptjeningsgrensen være spesielt viktig. Det er visse rabattkort som har fantastiske rabatter, men som bare lar deg tjene opp noen få tusen kroner i året. Finner du imidlertid et kredittkort med ubegrenset rabatt (Remember sitt kredittkort er et av dem) kan du spare mye penger på årlig basis.

Videre er det også lurt å dra nytte av markedskonkurransen når du først skal skaffe deg et nytt kredittkort. Med så mange tilbydere er det ingen grunn til å ikke søke om det beste rabattkortet i første omgang.

Bruk en sammenligningsside for å finne det beste rabattkortet

Problemet med å måtte saumfare markedet etter de beste rabattkortene er selvfølgelig at det er tidkrevende. Derfor bør du også bruke en sammenligningsside til å finne det beste kortet til ditt bruk.

Disse sidene samler opp all informasjonen du trenger om de forskjellige rabattkortene, slik at du slipper å bruke timevis på å lete fram til det beste. Da vil det også være en hel del enklere å måle generelle vilkår på kredittkortet opp mot rabattkodefordelene og andre goder det tilbys med.

Dersom du bruker informasjonen fra denne guiden vil du være på god vei til å finne det beste rabattkortet. Husk på at dette vil avhenge av forbruket ditt. Og at du derfor bør bruke litt tid på å matche dette opp mot rabattkortene som finnes på markedet.

Brukerrangering:
4.9 / 5
Basert på 16 tilbakemeldinger