Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
`

Beste Cashback kredittkort

Oppdatert 19.11.2018

Her får du oversikt over markedets beste Cashback kredittkort

Slik finner du beste Cashback kredittkort til ditt bruk

Her gir vi deg all informasjonen du trenger om cashback-kort. Les videre, så får du også tipsene du trenger for å skaffe deg det beste.

Hvis du er ute etter et kredittkort som gir deg mye valuta for pengene du uansett bruker er sannsynligheten stor for at du har kommet over cashback-kort. Dette er gunstige kredittkort som potensielt kan gi deg store besparelser i løpet av året.

Men å finne det beste cashback-kortet kan være vanskelig i dagens kredittkortmarked. Med så mange tilbydere er det lett å bli usikker på hvilket kort du vil få mest mulig ut av. Allikevel vil det være gunstig å bruke litt godt med tid på å finne kredittkortet med beste cashback.

I denne guiden
  • Hvordan fungerer cashback?
  • Kredittkort med cashback
  • Husk på disse tingene når du leter etter cashback-kredittkort
  • Hvordan skaffer man seg det beste cashback-kortet?
  • Hvorfor bør du skaffe deg det beste cashback-kortet?
  • Bruk en sammenligningsside for å finne det beste cashback-kortet

Hvordan fungerer cashback?

cashback kredittkort

Cashback er en forholdsvis ny fordelsstruktur på det norske kredittkortmarkedet. Det ligner på mange måter på rabattkoder, men er allikevel litt annerledes. Til tross for dette kan du komme til å oppleve at begrepene brukes om hverandre.

Som navnet tilsier er cashback en form for pengene tilbake-fordel på kredittkortet. Du opparbeider deg poeng eller kroner som så omgjøres til penger du får igjen. Dette kan være som fratrekk på neste kredittkortregning. Men med visse kredittkort kan du også få pengene tilbakeført til bankkontoen din.

Det er stor variasjon i hvordan cashback-programmene fungerer på de forskjellige kredittkortene. Hos noen tilbydere har du full kontroll over pengene du har tjent opp. Det betyr at du kan velge å få de igjen som penger på kontoen din.

Ved siden av dette finnes det også de cashback-kortene hvor pengene du får igjen må brukes på spesifikke ting. Altså trenger det ikke nødvendigvis å være cashback i form av midler du kan disponere slik du ønsker. Men kredittkortet vil allikevel anses som et cashback-kort fordi du får trukket fra pengene på andre kjøp innen fordelsprogrammet.

Kredittkort med cashback

Det blir stadig mer populært med cashback-kredittkort på markedet. Her føler kortholderen at hun eller han har reelle besparelser med kredittkortet. Og da vil det i mange tilfeller bli enklere for kredittkortselskapet å kapre kundene. Her er et utvalg av de største cashback-kortene som tilbys i dag:

Bank Norwegian kredittkort
Dette kredittkortet er basert på cashback, og har vært det siden det ble lansert. Bank Norwegian samarbeider med flyselskapet Norwegian, og cashback-opptjeningen er derfor tilknyttet fordelsprogrammet du får med dette reisekortet.

Med Bank Norwegian kredittkort får du opptjening av cashpoints på alle kjøp (1%), samt ekstra opptjening på flybilletter (5% på LowFare og 20% på Flex). 1 cashpoint er lik 1 krone, og pengene opptjenes på kredittkortet ettersom du bruker det. Kredittkortet gir deg inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse og 100.000 kroner i kredittramme.

Trumf Visa-kort
Trumf Visa-kort er også et såkalt cashback-kort, men her har du full frihet til å bruke bonusopptjeningen din slik du vil. Du kan velge å overføre pengene tilbake på egen bankkonto, eller bruke dem som en kupong i Trumf-butikker.

Kredittkortet gir deg bonus på dagligvarer i Trumf-butikker (2%), samt alle andre transaksjoner (1%). De eneste kjøpene du ikke har opptjening på er de som gjennomføres i konkurrerende matbutikker. Du får inntil 75.000 kroner i kreditt med Trumf Visa og inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse.

Santander Flexi Visa
Flexi Visa fra Santander er både et rabattkode-kort og et cashback-kort. Cashback får du gjennom tilgangen din til fordelsprogrammet Kickback, som er eksklusivt for Santander sine kredittkortkunder.

Kickback er et omfattende cashback-program, med prosentrabatter i en rekke forskjellige butikker. Når du gjennomfører kjøpet vil pengene tilbakeføres kontoen din og trekkes fra kredittkortregningen. Flexi Visa gir deg inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse og 100.000 kroner i kredittramme.

Husk på disse tingene når du leter etter cashback-kredittkort

For at du skal få mest mulig ut av kredittkortet ditt, og finne det beste cashback-kortet til dine behov er det en del ting du bør være obs på. De to viktigste er hvilken øvre ramme som foreligger for cashback-opptjeningen og hvilken kontroll du har over bonusen.

Selv om visse fordelsprogrammer fremstilles med fantastiske cashback-prosenter er det ikke alltid like gunstig som kredittkortselskapet skal ha det til. Det er nemlig vanlig på en god del kredittkort at det er en øvre grense for hvor mye cashback du kan tjene.

Noen kredittkort har da en ramme både for månedlig og årlig opptjening. På visse kort er denne grensen lav, og besparelsene er derfor ikke særlig mye å skryte av. Derfor er det også lurt å skaffe seg et cashback-kort med en høy grense – eller ingen grense i det hele tatt.

Videre bør du også være obs på hvor mye frihet kredittkortselskapet gir deg med hensyn til cashback-pengene dine. Som nevnt er det noen cashback-programmer som baserer seg på at du må bruke pengene innen deres fordelsprogram. Hos andre tilbydere får du muligheten til å tilbakeføre pengene til din konto.

Hvordan skaffer man seg det beste cashback-kortet?

Begge disse tingene har mye å si for hvilket cashback-kort som er det beste. Men i tillegg må du huske på at den virkelig avgjørende faktoren vil være hvordan du skal bruke kredittkortet. Dine bruksområder og finansieringsbehov på et kredittkort vil også være det som fastsetter hvor gunstige fordelene er.

Derfor er det lurt å bruke litt tid på å kartlegge hva du har tenkt å bruke cashback-kortet til. Er det viktig for deg å ha kontroll over pengene du tjener opp? Ønsker du en ubegrenset bonusopptjening i løpet av året? Hvilke bruksområder vil kortet brukes mest på?

Hvis du eksempelvis aldri handler i matbutikker tilknyttet Trumf-nettverket vil det være dumt å skaffe seg dette Visa-kortet. Og hvis du ikke flyr spesielt mye med Norwegian vil bonusopptjening her bli poengløs.

Altså må du måle bruksområdene og behovene dine opp mot cashback-opptjeningen du får med kredittkortet. Husk også på å se på ting som effektiv rente, generelle vilkår og andre fordeler på kredittkortet i tillegg til cashback-fordelen.

Cashback-pengene du får igjen vil bare være en liten del av kredittkortet totalt sett. Derfor bør du vurdere alle kredittkort du kommer over i sin helhet, dersom du ønsker å finne det beste cashback-kortet generelt sett.

Hvorfor bør du skaffe deg det beste cashback-kortet?

Det mest åpenbare svaret på dette spørsmålet er selvfølgelig at det vil spare deg for penger. Når du får igjen penger på kjøp du uansett gjennomfører vil kredittkortet faktisk være besparende. Hvis du i tillegg bruker kortet der du får igjen mest mulig cashback kan det beste cashback-kortet tjene inn flere tusen kroner i året.

Videre er det en enorm konkurranse på kredittkortmarkedet i dag. Og det er alltid gode nyheter for deg som skal søke om kredittkort. Da kan du nemlig dra nytte av konkurransen for å få best mulig vilkår på cashback-kortet.

Når du bruker litt tid på å finne det riktige kredittkortet til ditt forbruk vil det være gunstigere for deg i det lange løp. Da setter du deg også inn i vilkår om rentefri betalingsutsettelse og andre goder. Altså kan tiden du bruker på å finne det beste cashback-kortet spare deg på flere områder enn bare denne spesifikke fordelen.

Bruk en sammenligningsside for å finne det beste cashback-kortet

Ulempen med å lete etter det beste cashback-kredittkortet er selvfølgelig at det kan ta forholdsvis mye tid. Sånn sett bør du bruke en sammenligningsside til å finne fram til et gunstig kredittkort med cashback.

På disse sidene vil du finne all informasjonen om aktuelle kredittkort samlet opp på ett sted. Da blir det veldig mye lettere å sammenligne alternativene dine og kun søke hos tilbyderne som har det du leter etter.

Ved å bruke en sammenligningsside får du også god oversikt over rentemarkedet, samt hvilken betalingsutsettelse du kan regne med. Totalt sett finner du det beste cashback-kortet ved å gjøre en helhetsvurdering av kredittkortene med dine bruksområder og behov i bakhodet.

Brukerrangering:
5 / 5
Basert på 21 tilbakemeldinger