Skriv omtale
×
Rating


Send omtale
Annonsørinnhold
`

Beste Bensinkort

Oppdatert 16.11.2018

Vi hjelper deg finne det beste bensinkortet på markedet

 • Beste Bensinkort
  4.7/5 ( 8 Anmeldelser)
  • Maks kreditt: 50.000 kr
  • Betalingsutsettelse: 45 dager
  • Aldersgrense: 21 år
  • Krav til inntekt: 250.000 kr
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Effektiv rente: *25,53%
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.930,-
  • 3,65% cashback på drivstoff, klær og sko
  • 30 øre/liter ekstra drivstoffrabatt hos Esso
  • Kåret til Best i test i Dine Penger
  • Rabatt i utvalgte butikker
  Bestill kort
  Annonselenke
 • Beste Bensinkort
  3.4/5 ( 4 Anmeldelser)
  • Maks kreditt: 100.000 kr
  • Betalingsutsettelse: 50 dager
  • Aldersgrense: 20 år
  • Krav til inntekt: 50.000 kr
  • Årsgebyr: 0 kr
  • Effektiv rente: *24,60%
  * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.864,-
  • Høy kredittgrense
  • 4% cashback på drivstoff, klær/sko, sportsutstyr eller flybilletter
  • Gode rabattavtaler
  • Gode drivstoffavtaler
  Bestill kort
  Annonselenke

Bensinkort Guide

For å finne markedets beste bensinkort er det flere ting du skal huske på å se etter. Her gir vi deg informasjonen du trenger for å finne det beste bensinkortet til din bruk.

Du kan få kredittkort til nesten alle slags typer forbruk; matvarer, netthandel, reise, restaurantbesøk og hotellkjeder. Men for deg som bruker mye bil vil det sannsynligvis være interessant å se på kredittkort med god bensinbonus.

For å finne markedets beste bensinkort er det flere ting du skal huske på å se etter. Her gir vi deg informasjonen du trenger for å finne det beste bensinkortet til din bruk.

Viktig å vite når du skal finne ditt neste bensinkort
 • Hva er et bensinkort?
 • Kredittkort med bensinrabatter
 • Husk på disse tingene når du er ute etter det beste bensinkortet
 • Slik skaffer du deg det beste bensinkortet
 • Derfor er det lurt å finne det beste bensinkortet
 • Bruk en sammenligningsside når du skal søke om bensinkort

Hva er et bensinkort?

Men aller først: hvordan fungerer egentlig bensinkort? Du er kanskje kjent med medlemskort på bensinstasjoner. Selv om kredittkort med bonusopptjening eller rabatt på bensin ligner på disse er de litt forskjellige allikevel.

Et bensinkort er et kredittkort som gir deg gunstige avslag når du skal kjøpe bensin. Altså fungerer kredittkortet uavhengig av bonusen du tjener på det. Du får en kredittramme til disposisjon, rentefri betalingsutsettelse, og ofte andre fordeler i tillegg.

beste bensinkort

Men på bensinkort vil allikevel bensinfordelene være de viktigste og mest omfattende. Kredittkortselskapene som utsteder disse kortene har skreddersydd godene for de som ønsker rabatt eller bonus når bilen skal tankes.

Som oftest får du bensinrabatten i form av enten øre, prosent eller en kombinasjon av begge deler. På de beste bensinkortene vil du få både en fast ørerabatt, samt et prosentavslag i tillegg til dette.

Det er noe variasjon i hvordan tilbakebetalingen er strukturert hos de forskjellige kredittkortselskapene. Ørerabatten trekkes gjerne fra når du skal betale for bensinen din. Prosentrabattene er det mer vanlig at trekkes fra kredittkortregningen du mottar for månedens transaksjoner.

Når man vet at et bensinkort også skal fungere som et gunstig kredittkort sier det seg selv at det er flere ting å ta i betraktning. Vi kommer tilbake til hvilke du absolutt bør huske på om litt.

Kredittkort med bensinrabatter

Men for å gi deg en liten oversikt skal vi først gå gjennom tre gunstige bensinkort som finnes på markedet i dag. Vær oppmerksom på at det finnes flere kredittkort du kan bruke som bensinkort enn de vi nevner her. Dette er allikevel de kortene som vil gi deg flest goder med direkte hensyn til bensin.

Shell Mastercard
Shell Mastercard er et allsidig kredittkort som utstedes av Ikano Bank. Her får du 40 øre i Trumf-bonus på bensinkjøp, samt 1% Trumf-bonus på alle andre kjøp i hele verden. Trumf-bonusen kan du overføre direkte til bankkontoen din og dermed spare penger med kredittkortet.

I tillegg til dette får du som ny kunde av Shell Mastercard en velkomstbonus på dobbel ørerabatt. I de første 30 dagene som kortholder får du altså 80 øre i bensinrabatt på alle Shell-stasjoner i Norge. Kredittrammen er på inntil 75.000 kroner og rentefri betalingsutsettelse er opptil 50 dager.

Flexi Visa
Flexi Visa fra Santander er et svært fleksibelt kredittkort med hensyn til rabattene du kan tjene med det. Her kan du velge mellom kategoriene elektronikk, reise, drivstoff, sportsutstyr og klær og sko hver måned. Rabatten er på 4% og gjelder for alle butikker tilknyttet Visa sitt forhandlernettverk.

Det betyr også at du kan få en gunstig månedsrabatt på drivstoff. Den største fordelen med Flexi Visa er at drivstoffrabatten vil gjelde på alle bensinstasjoner i Norge. Du er altså ikke begrenset til én kjede.

365Direkte Mastercard
365Direkte Mastercard vil gi deg en rekke fordeler i tillegg til bensinrabatten din, og har blitt kåret til best i test av Dine Penger. Med dette kredittkortet får du 30 øre i drivstoffrabatt på alle Esso-stasjoner.

I tillegg til denne rabatten gir 365Direkte Mastercard deg også 3,65% i cashback på drivstoff, som også gjelder for Esso-stasjoner. Hos andre bensinstasjonskjeder får du i tillegg 2% cashback med kredittkortet.

Husk på disse tingene når du er ute etter det beste bensinkortet

Så det finnes altså et godt utvalg av gunstige kredittkort på markedet når du er ute etter et bensinkort. Allikevel er det viktig å ikke forføres altfor lett av alle tilbudene fra kortutstederne. Det er nemlig visse begrensninger du skal være oppmerksom på når du søker.

Den viktigste er om det finnes en maksimal grense for bonusinntjening på kredittkortet. Dette er helt vanlig, og vil begrense fordelsprogrammet en god del. På Flexi Visa er det eksempelvis en årlig ramme på 2000 kroner.

Derfor er det viktig at du leser finskriften når du skal skaffe deg det beste bensinkortet. Hvis et kredittkort kommer med mange andre fordeler i tillegg til bensinrabatten er det fort gjort å nå maksimal inntjening.

Videre bør du være oppmerksom på de andre fordelene kortet kommer med. Dersom du ønsker et rent bensinkort er ikke dette så viktig. Men hvis du ønsker å bruke kredittkortet på mer enn bare bensin er det lurt å ta en titt på kredittkortet i sin helhet.

Med hensyn til dette må du heller ikke glemme å se på kredittrammen du får innvilget, samt effektiv rente og rentefri betalingsutsettelse. Husk at det er disse tingene som fastsetter hvordan du faktisk kan bruke kredittkortet.

Slik skaffer du deg det beste bensinkortet

For å finne det beste bensinkortet på markedet er det først og fremst viktig at du kartlegger dine egne behov. Selv om du rimeligvis er på jakt etter gode bensinrabatter må du ikke glemme å tenke gjennom hvordan du ønsker å bruke kredittkortet.

Sånn sett vil markedets beste bensinkort være det som gir deg flest mulig fordeler der du trenger dem. En god rabatt på bensin er selvfølgelig svært gunstig. Men hvilke andre fordeler får du med kortet? Er kredittrammen stor nok? Får du en god rentefri betalingsutsettelse?

Tenk gjennom hva som er viktig for deg i hverdagsbruken med kredittkortet. Deretter kan du begynne å sammenligne de forskjellige tilbudene på markedet. Sannsynligheten er stor for at du vil finne et gunstig bensinkort bare du bruker litt tid på å lete.

Derfor er det lurt å finne det beste bensinkortet

Den viktigste grunnen til å skaffe seg det beste bensinkortet mulig er selvfølgelig at du kan spare penger på det. Når man uansett kjøper bensin kan man likeså godt få en liten bonus ut av det. Med både cashback og ørerabatt blir bensinen i bunn og grunn billigere.

Videre er det dumt å ikke få seg det beste bensinkortet når man først skal ha et nytt kredittkort til bensin. Med så stor markedskonkurranse bør du dra nytte av den. Da kan du også få gunstigere vilkår generelt sett på kredittkortet ditt.

Og helt til sist: De aller fleste bensinkortene kommer med andre gunstige fordeler tilknyttet seg. Ved å sjekke alternativene dine kan du få mer enn bare sparte penger ut av kredittkortet ditt. Her er det viktig å ha listen over ønskene dine til bensinkortet i bakhodet mens du leter.

Bruk en sammenligningsside når du skal søke om bensinkort

Ulempen med å saumfare markedet er selvfølgelig at det tar en god del tid. Hvis du ønsker å gjøre søknadsprosessen så enkel som mulig bør du bruke en sammenligningsside for å finne det beste kredittkortet.

På disse er all informasjonen om aktuelle kredittkort samlet sammen på ett sted. Dermed kan du enkelt få en skikkelig oversikt over de generelle vilkårene, i tillegg til bensinbonusen. Når du har satt deg inn i hvilke kredittkort som passer best til dine behov kan du søke hos utstederne for å få et reelt rentetilbud på kortet.

Hvis du husker på informasjonen fra denne guiden er du på god vei til å finne markedets beste bensinkort. Husk at dette i stor grad avhenger av deg og hvilke ting du ønsker å få ut av kredittkortet ditt.

Brukerrangering:
4.5 / 5
Basert på 11 tilbakemeldinger