Prins William og hertuginne Kate:

William og Kate reiste med rutefly

Prins Harry og Meghan ble kritisert for privatfly - William og Kate fløy økonomiklasse.

JORDNÆRE: Prins William og hertuginne Kate tok denne uken med barna på flyreise - med vanlig rutefly. Foto: NTB Scanpix
JORDNÆRE: Prins William og hertuginne Kate tok denne uken med barna på flyreise - med vanlig rutefly. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sinnene er blitt satt i kok blant Storbritannias befolkning etter at prins Harry (34) og hertuginne Meghans (38) luksuriøse ferier og bruk av privatfly ble kjent.

Tidligere denne måneden tok hertugparet blant annet en privat ferie på Ibiza i anledning Meghans 38-årsdag. Denne turen skal ifølge Daily Mail ha kostet mellom fem hundre tusen og én million norske kroner.

Kort tid senere skal de også vært på ferie i den franske byen Nice, der de bodde i Elton John (72) og ektemannen David Furnish (56) sitt hus.

En rekke britiske aviser, deriblant The Sun, har skrevet at Meghan og Harry har tatt tre reiser med privatfly i løpet av knappe to uker. Dette mener folk er dobbeltmoralsk, da hertugparet stadig belyser viktigheten av miljøbevissthet og kampen mot klimaendringene.

The Sun meldte også at hertugfamiliens reise til Nice, som skal ha foregått i et Cessna-fly, hadde et CO2-utslipp per person som er syv ganger høyere enn kommersielle flyreiser.

Tok rutefly

Det kommer ofte overraskende på når kongelige drar ut på reise i offentligheten blant «folk flest». Det snakkes enda om da kong Olav tok trikken i Oslo en vintersøndag i 1973. Noe av det samme skjer nå i Storbritannia.

I motsetning til lillebror Harry har nemlig prins William og familien valgt en relativt jordnær måte å komme seg fra et sted til et annet på.

Hertuginne Kate (37) og prins William (37) ble torsdag observert komme ut av et vanlig rutefly som gikk fra Norwich til Aberdeen, sammen med sine tre barn.

- Vi var svært begeistret over å ønske hertugen og hertuginnen av Cambridge og familien deres velkommen om bord på en av flyvningene våre igjen. Denne gangen da de fløy fra Norwich til Aberdeen med vår franchise-partner Eastern Airways, sier en talsperson for flyselskapet FlyBe i en uttalelse til CNN.

Dette skal ha vært en flytur på budsjett, og billettene skal ifølge Daily Mail ha kostet cirka 73 pund hver, tilsvarende rundt 800 kroner. Altså en stor kontrast til Harry og Meghans mer kostbare privatfly-reiser.

FIN FAMILIE: William og Kate med barna prins George og prinsesse Charlotte i 2016, på vei inn i et annet fly. Foto: AP/ NTB scanpix
FIN FAMILIE: William og Kate med barna prins George og prinsesse Charlotte i 2016, på vei inn i et annet fly. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Hertugen og hertuginnen av Cambridge skal sammen med barna ha blitt eskortert ut av flyet og inn i en bil som angivelig kjørte dem til dronning Elizabeth (93) og prins Philip (98) i Balmoral, en times kjøretur unna flyplassen.

Det ultimate ekteparet

Helt siden hertuginne Kate (36) og prins William (36) ga hverandre sitt «ja» i Westminster Abbey i London i 2011, har paret blitt sett på som det ultimate ekteparet.

Etter å ha vært gift i åtte år ser det fortsatt ut som at kjærligheten blomstrer. I fjor vår fikk paret sitt tredje barn. De er nå foreldre til prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1).

MAMMA TIL TRE: Hertuginne Kate ble mor til lille Louis i april 2018. Foto: NTB Scanpix
MAMMA TIL TRE: Hertuginne Kate ble mor til lille Louis i april 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sjokkerende bruddnyhet

William og Kate møttes i 2001, da de begge var studenter ved universitetet i St. Andrews i Skottland. Prins William skal ha fått et godt øye til sin nåværende kone i forbindelse med en motevisning på skolen hvor Kate var en av modellene på catwalken.

- Wow, Kate er sexy, skal prins William angivelig ha sagt til kompisen sin da Kate Middleton gikk nedover catwalken, ifølge Mirror.

Og med dét startet den romantiske kjærlighetshistorien mellom de to turtelduene. Seks lykkelige år fulgte. Britene ventet utålmodig på en forlovelse. Det samme gjorde kanskje Middleton, som hun het den gang.

Så kom sjokknyheten i april 2007 - William og Kate gikk fra hverandre.

Gjort narr av

På den tiden ble bakgrunnen for det plutselige bruddet hevdet å være at prins William ønsket å satse videre på sin militære karriere, men verken kongehuset eller Kate og William selv uttalte seg om hva som egentlig skjedde den gang.

I Amazon Prime-dokumentaren «William & Kate: The journey» kom det imidlertid frem nye detaljer rundt bruddet. The Suns tidligere kongeredaktør Duncan Larcombe hevdet blant annet at Kates familiehistorie skal ha vært en del av årsaken, og at medlemmer av kongehuset gjorde narr av Kate.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William på besøk i Oslo. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

De skal blant annet ha sagt «Doors to manual», et uttrykk som ofte blir brukt på fly når flypersonell dobbeltsjekker dørene før avreise, da Middleton var i nærheten.

Larcombe hevdet at dette var en referanse til Kates mor, Carole Middleton (64), som tidligere jobbet som flyvertinne.

Selv om det britiske kongehuset nekter for at noe slikt skal ha foregått, står likevel den engelske kongehuseksperten på sitt.

- En eller to personer i kongefamiliens indre kretser har nok det synet, sier han i dokumentaren, ifølge Express.

LES OGSÅ: - En fornærmelse mot vår dronning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer