William og Kate gjenskapte ikonisk Diana-bilde

Den folkekjære prinsessa satt alene på samme benk for 24 år siden.

PÅ DIANAS BENK: Hertuginne Kate og prins William besøke Taj Mahal i India lørdag, og gjenskapte bildet som Williams mor tok på nøyaktig samme sted for 24 år siden. Foto: NTB scanpix
PÅ DIANAS BENK: Hertuginne Kate og prins William besøke Taj Mahal i India lørdag, og gjenskapte bildet som Williams mor tok på nøyaktig samme sted for 24 år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag skapte prins William og hans kone, hertuginne Kate, overskrifter i medier over hele verden. 

Paret gjenskapte nemlig det ikoniske bildet av Williams mor Diana, som ble avbildet på nøyaktig samme sted for 24 år siden.

Men der prinsen og hertuginna smiler lykkelig, kan mye tyde på at prinsesse Diana ikke var i samme sinnelag da hun besøkte det verdenskjente mausoleet i 1992.

Kjærlighetsmonument

Den gang var det nemlig meningen at Diana og hennes ektemann Charles skulle besøke Taj Mahal sammen, men slik ble det ikke.

Prinsen ble angivelig opptatt med møtevirksomhet i Delhi, men Diana valgte å møte pressen foran bygningskomplekset alene, skriver People.

Taj Mahal ble bygget av en stormogul til minne om hans yndlingskone, og regnes som et av verdens mest velkjente kjærlighetsmonumenter.

Kontrasten mellom Taj Mahals historie og Dianas ensomme figur gjorde bildet ikonisk, noe som bare ble ytterligere understreket da det under ett år senere ble kjent at prinsessa og Charles tok ut separasjon.

De skilte seg formelt i 1996, og ett år senere døde den folkekjære prinsessa i en bilulykke i Paris.

Saken fortsetter nedenfor. 

IKONISK: Bildet av en ensom prinsesse Diana foran kjærlighetsmonumentet Taj Mahal ble ikonisk.  Foto: NTB scanpix
IKONISK: Bildet av en ensom prinsesse Diana foran kjærlighetsmonumentet Taj Mahal ble ikonisk. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Finn det ut selv

Selv om bildet av en ensom Diana foran Taj Mahal satte fart på ryktene, hadde spekulasjonene om krøll på tråden i det royale ekteskapet allerede svirret i lang tid, skriver E! Online.

Prinsessa ga selv pressen vann på mølla foran Taj Mahal, da hun ble spurt om hvordan hun opplevde å være ved monumentet:

- Det var en fascinerende opplevelse - veldig helbredende.

Da pressen ba henne om å utdype svaret, kom hun med følgende oppfordring, ifølge People:

- Finn det ut selv.

Fikk Dianas forlovelsesring

Lørdag gikk prinsessas sønn i morens fotspor da han besøkte kjærlighetsmonumentet. Men i motsetning til sin mor satt ikke prins William alene på benken - han hadde selskap av sin kone, hertuginne Kate.

Taj Mahal-besøket er langt fra første gang paret gjør som Diana. Sønnen George, som kom til verden i 2013, er nemlig født på samme rom som sin far.

Da paret forlovet seg i 2010 fikk Kate forlovelsesringen til prinsesse Diana, som et symbol på hans kjærlighet og det kommende ekteskapet.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no. 

LES OGSÅ: - Dette var midt i blinken, Kate!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer