Prins William og hertuginne Kate:

- William er bekymret for Kate

Hertuginnens livsstil skal bekymre prinsen.

BEKYMRET: Prins William skal være bekymret over hertuginnens vekt og arbeidsmengde. Foto: NTB Scanpix
BEKYMRET: Prins William skal være bekymret over hertuginnens vekt og arbeidsmengde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste par månedene har det britiske kongehuset blitt spesielt mye omtalt i verdenspressen.

Først stormet det rundt prins Andrew (59) og hans tilknytning til Jeffrey Epstein-skandalen, som be dekket bredt internasjonalt. Nå er det prins Harry (35) og hertuginne Meghans (38) beslutning om å trekke seg tilbake som vekker oppsikt.

I medienes søkelys og med det økende presset mot de kongelige, er det kanskje ikke så rart hvis helse og sinn settes på spill - noe som visstnok vekker bekymring hos blant andre prins William (37).

- Hopper over måltid

Ifølge RadarOnline skal nemlig prinsen være bekymret for sin kone, hertuginne Kate (38) - angivelig på grunn av økt arbeidsmengde og vektnedgang.

- Hun jobber seg selv til grunne og hopper over måltider svært ofte, hevder en kilde overfor nettstedet.

Kilden opplyser også at William skal være desperat etter å få henne til å gå opp i vekt.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Selv om han forsøker å ikke mase på henne, påpeker han på en høflig måte at det er på tide å gjøre noe med de dårlige vanene hun har kommet inn i, spesielt nå som de forsøker å få enda en baby i løpet av 2020, hevder kilden videre.

PÅ OPPDRAG: Hertuginne Kate under et besøk på barselavdelingen på Kingston Hospital i slutten av november. Foto: Kensington Palace/PA Wire via AP/ NTB scanpix
PÅ OPPDRAG: Hertuginne Kate under et besøk på barselavdelingen på Kingston Hospital i slutten av november. Foto: Kensington Palace/PA Wire via AP/ NTB scanpix Vis mer

Selv om det ikke er sikkert at hertugparet ønsker å faktisk utvide familien fra tre til fire barn, uttalte forfatter og kongehuskommentator Phil Dampier følgende i september:

- Det ville ikke overraske meg hvis de får et fjerde barn, sa han til The Sun, og la til at han er av den oppfatning at Kate foretrekker familielivet fremfor å representere for kongehuset.

PÅ JOBB: Prins William og hertuginne Kate besøkte Bradford i dag, onsdag. Foto: NTB scanpix
PÅ JOBB: Prins William og hertuginne Kate besøkte Bradford i dag, onsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til tross for at arbeidsmengden til hertuginnen allerede virker å være omfattende, blir den neppe mindre med tiden. Når prins Harry og hertuginne Meghan nå velger å trekke seg tilbake, øker ansvaret på Kate og Williams skuldre.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Trekker seg tilbake

Det var onsdag forrige uke at hertugparet av Sussex kunngjorde at de ønsker å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter for å stå mer på egne bein - blant annet økonomisk.

Det er også blitt kjent at hertugparet ønsker å veksle mellom å oppholde seg i Storbritannia og i Nord-Amerika.

- Vi tenker å tre tilbake som seniormedlemmer av kongefamilien og vil være økonomisk uavhengige, mens vi fortsatt vil støtte Hennes Majestet Dronningen fullt ut, stod det blant annet i hertugparets uttalelse.

Meghan og Harrys beslutning har fått splittede reaksjoner, men at den har skapt en internasjonal mediestorm er det ingen tvil om. Det skal også ha oppstått falske historier.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ut mot avis

Mandag denne uken gikk nemlig prins Harry og prins William ut mot en britisk avis og hevdet at avisen har trykket en falsk historie om brødrenes forhold.

- Til tross for tydelige avvisninger, ble en falsk historie publisert i en britisk nyhetsavis i dag, som spekulerer på forholdet mellom hertugen av Sussex og hertugen av Cambridge, lyder en uttalelse fra brødrene mandag, ifølge Sky News.

I artikkelen hevdes det at Harry og Meghan har blitt skjøvet til side av Williams «mobbende» oppførsel. Det står også at Meghan ikke er ønsket velkommen av William, skriver Sky News.

Det er ikke spesifisert hvilken britisk avis som står bak, men flere medier skriver at det dreier seg om en sak publisert av The Times. Påstandene om brødrenes forhold er framsatt av en anonym kilde.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Avholdt krisemøte

Mandag ble det dessuten avholdt et krisemøte ved den britiske monarkens gods i Sandringham, hvor prins William og prins Charles (71) også skal ha vært til stede. Hertuginnen, som befinner seg i Canada med sønnen Archie (8md.), skal ikke ha deltatt i samtalen.

Agendaen var å diskutere hertugparets økonomiske selvstendighet, deres kongelige titler, bosted og plikter.

Dronning Elizabeth sier gjennom en offisiell uttalelse at hun går med på hertugparets krav, og at hun, i likhet med familien, støtter deres valg om å skape seg et nytt liv som familie.

En endelig løsning på hvordan hertugparet skal løse den kommende tiden er foreløpig ikke klar, men dronningen har gitt beskjed om at hun håper en endelig avgjørelse skal komme innen kort tid.

LES OGSÅ: Overrasket etter sjokkavgjørelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer