Prins William og hertuginne Kate:

- Vurderer å sende George på kostskole

William og Kate har angivelig planene klare for eldstemann prins George.

SKOLEALDER: Kate og William vurderer angivelig å sende prins George på kostskole. Her følger de prinsesse Charlotte på hennes første skoledag i 2019. Foto: Splash News / Admedia / NTB
SKOLEALDER: Kate og William vurderer angivelig å sende prins George på kostskole. Her følger de prinsesse Charlotte på hennes første skoledag i 2019. Foto: Splash News / Admedia / NTB Vis mer
Publisert

Kostskole eller ikke?

Det er spørsmålet prins William (39) og hertuginne Kate (39) angivelig går rundt og tenker på i disse dager. Eldstesønnen George er bare åtte år gammel, men som kommende monark av Storbritannia er det mange som er innblandet når planene hans for fremtiden skal legges.

Ifølge US Magazine er hertugparet åpne for å sende åtteåringen på kostskole, noe som er svært vanlig i kongelige kretser. Prins William og broren prins Harry (36) begynte begge på kostskolen Ludgrove i Berkshire da de fylte åtte år - like gammel som George er nå. I tenårene gikk de på den prestisjetunge kostskolen Eton.

- Kate og William er åpne for å sende George på kostskole i fremtiden og har allerede sjekket ut noen skoler, men de føler at åtte år er litt for tidlig, og ønsker å vente til han er litt eldre, sier en kilde til magasinet, og fortsetter:

TI ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Georges skolevalg er en beslutning de vil ta som en familie. De ville aldri ha tvunget George til å reise med mindre han ønsker det selv, og de føler at det er riktig.

Selv om prins William selv begynte på kostskole i en alder av åtte år, virker det ikke som at han og Kate har planer om å sende sønnen av gårde denne høsten - som det har blitt hevdet i britiske medier den siste tiden.

- Bekymret

US Magazine skriver at den lille prinsen skal ha hørt historier om livet på kostskole fra sine foreldre, og at han synes det høres gøy ut. Kilden hevder også at George selv liker tanken om å gå på en skole langt hjemmefra.

De siste årene har han vært elev ved St. Thomas Battersea barneskole i London. Der går også lillesøsteren prinsesse Charlotte (6).

- George har gått på denne skolen siden 2017, og er blant de mest populære guttene i klassene, sier kilden til US Magazine.

PÅ YOUTUBE: Prins William og hertuginne Kate er nå å finne på Youtube. Video: Youtube / The Duke and Duchess of Cambridge Vis mer

Det er ingen tvil om at det hviler et stort ansvar på ens skuldre når man er tronarving, og prins Georges rolle som fremtidig konge har også skapt bekymring hos mor og far, hevder en annen kilde over US Magazine.

- Selvfølgelig er William og Kate nervøse for hva fremtiden bringer for George. Han vokser opp i en annen tid enn foreldrene. Tidene har endret seg siden den gang. Det fantes ikke sosiale medier eller nettroll da William og Kate var barn.

- Privatliv

Hertugparet er bekymret for alle de tre barna som skal vokse opp med hele verdens øyne rettet mot seg, men særlig prins George som en dag skal arve tronen. William og Kate skal begge være opptatt av at barna skal få ha et privatliv unna rampelyset.

- De føler at det er nødvendig å skjerme George, Charlotte og Louis fra søkelyset, og har blitt mer påpasselige med hva slags opptredener de gjør. Kate og William er selektive når det gjelder hvilke arrangementer de deltar på.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Tidligere i juli var åtteåringen å se på EM-kamp på Wembley stadion sammen med sine foreldre - to ganger. Den lille sjarmøren er nemlig skikkelig fotballfan.

Mest oppsiktsvekkende ble det likevel etter at England tapte EM-finalen mot Italia. Da var det en tydelig preget prins George å se på tribunen - en reaksjon som raskt spredte seg i sosiale medier.

LES OGSÅ: - Det har vært mye styr

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer