Prins Harry:

- Vurderer å ikke komme tilbake

Harry vurderer angivelig å droppe sin neste tur til hjemlandet.

KJØLIG: Prins Harry vurderer angivelig å droppe sin neste planlagte tur til Storbritannia. Dette på bakgrunn av den kjølige ankomsten han skal ha fått da han kom hjem i anledning prins Philips begravelse. Her er han avbildet med prins William og fetteren Peter Phillips. Foto: AFP / NTB
KJØLIG: Prins Harry vurderer angivelig å droppe sin neste planlagte tur til Storbritannia. Dette på bakgrunn av den kjølige ankomsten han skal ha fått da han kom hjem i anledning prins Philips begravelse. Her er han avbildet med prins William og fetteren Peter Phillips. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (36) er tilbake hos kona hertuginne Meghan (39) og sønnen Archie (1) i USA, etter at han tidligere i april var hjemme i Storbritannia for å ta et siste farvel med bestefaren prins Philip.

Begravelsen 17. april var første gang prinsen viste seg offentlig med broren prins William (38) siden han og Meghan rømte landet, til fordel for et liv uten kongelige plikter i USA i fjor vår.

Det har ikke akkurat stått på overskriftene etter gjenforeningen - som i britiske tabloider har blitt beskrevet som kjølig. Etter begravelsen kom det frem at prins Harry skal ha blitt møtt av en kald skulder da han ankom hjemlandet, og at flere familiemedlemmer fortsatt skal være sinte etter det omstridte intervjuet med Oprah Winfrey (67) i mars.

Nå skriver Daily Mail at prins Harry skal ha blitt så sjokkert over den kalde velkomsten han fikk - at han vurderer å droppe den neste planlagte reisen til Storbritannia i juli.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

- Sjokkert

Da skal han etter planen avduke en statue av moren prinsesse Diana sammen med storebror William. Avdukingen skjer på Kensington Palace på det som skulle vært den berømte prinsessens 60-årsdag 1. juli - men nå kan det virke som at Harry vurderer å utebli fra hyllesten.

Kongehusredaktør Russell Myers er blant dem som stiller spørsmål ved om prins Harry blir å se i Storbritannia i sommer.

- Noen deler av familien ga ham en kjølig velkomst og det kan ha sjokkert ham, sier Myers i podkasten talkRADIO, ifølge Daily Mail.

Redaktøren mener også at det ikke er usannsynlig at prinsen vil bruke fødselen av hans andre barn som en «naturlig unnskyldning» for ikke å reise tilbake til hjemlandet og besøke familien nok en gang. Meghan og Harry venter som kjent en jente i løpet av sommeren.

GJENFORENT: Kate, Harry og William takker biskopen etter prins Philips begravelse 17. april. Foto: Ruba / Backgrid UK / NTB
GJENFORENT: Kate, Harry og William takker biskopen etter prins Philips begravelse 17. april. Foto: Ruba / Backgrid UK / NTB Vis mer

Kort tid etter prins Philips begravelse ble det hevdet at Harry skal ha blitt møtt av en kald skulder av sin egen familie, og at prins Edward (57), grevinne Sophie (56) og prinsesse Anne (70) skal ha vært blant dem som fortsatt er opprørt etter skandaleintervjuet med Winfrey.

- Det er lite sympati for ham etter det han og Meghan sa i Oprah-intervjuet, sa en kilde til Daily Mail dagen etter begravelsen.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet Vis mer

- Snakket sammen

Om prins Harry faktisk vil delta på avdukingen 1. juli, gjenstår å se. Prinsebrødrene har i hvert fall kommet til enighet om hvordan arrangementet skal være.

Ifølge Hello Magazine har Harry og William også gitt tillatelse til at morens bryllupskjole fra 1981 stilles ut som del av en midlertidig utstilling. Statuen er det skulptøren Ian Rank-Broadley som står bak.

Selv om William og Harry snakket med hverandre ansikt til ansikt etter prins Philips begravelse, skal ikke familieproblemene ha blitt løst av den grunn.

- Harry følte seg åpenbart overkjørt ettersom de var tre og han bare var seg selv, så han ønsket å være på hjemmebane, sa en kilde til The Sun.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Samtalen fant sted i Harry og Meghans tidligere bolig, Frogmore. Hertuginne Kate (39) og prins Charles (72) deltok også i samtalen.

- Dette er overhodet ikke slutten på krisen i forholdet deres, men en god gest og en fin måte å ta det første steget mot helbredelse, sa kilden videre.

William, Kate og Charles skal ha dratt etter om lag to timer.

LES OGSÅ: - Vi er hjernevasket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer