FAMILIEIDYLL: Lille prins George skal døpes 23.oktober, og foreldrene ønsker en liten og intim dåp for sin sønn. Foto: All Over Press
FAMILIEIDYLL: Lille prins George skal døpes 23.oktober, og foreldrene ønsker en liten og intim dåp for sin sønn. Foto: All Over PressVis mer

Vraker tanter og onkler til dåpen

Kate og William dropper nære familiemedlemmer i dåpen.

SEOGHØR.NO: Det er snart duket for kongelig dåp i Storbritannia. 23. oktober skal lille prins George døpes i kapellet ved St. James Palace. Gjestelisten er sendt ut, og ifølge Daily Mail har de nybakte foreldrene utelatt høytstående medlemmer av kongefamilien.

Hertuginne Kate og prins William har et ønske om at dåpen skal bli en intim familiebegivenhet - og skal derfor ikke ha invitert Williams tanter, prinsesse Anne og grevinne Sophie. Dette er en stor konstrast til da William selv ble døpt i 1982, og det var hele 60 gjester til stede!

Williams to tanter er begge ute på offisielt oppdrag denne dagen, men det vites altså ikke om de var invitert i første omgang.

IKKE INVITERT? Engelske medier skriver at Williams tante, prinsesse Anne, ikke skal i dåpen. Hun er søster til Williams far, prins Charles. Foto: All Over Press
IKKE INVITERT? Engelske medier skriver at Williams tante, prinsesse Anne, ikke skal i dåpen. Hun er søster til Williams far, prins Charles. Foto: All Over Press Vis mer

- Alt jeg kan si er at dåpen skal være en intim affære, sier en kilde ved det britiske hoffet til Daily Mail.

Den engelske avisen har også grunn til å tro at Williams onker, prins Andrew og prins Edward, ikke vil delta. Buckingham Palace har imidlertid ikke ville kommentere opplysningene.

Dette er i så fall ikke første gang Kate og William bryter med kongelig tradisjon med tanke på den forestående barnedåpen. De valgte også kapellet i St James Palace foran Buckingham Palace, fordi det er mindre og mer personlig.

FADDER? Det spekulerer i at pris Harry vil være fadder for sin nevø. Foto: Stella Pictures
FADDER? Det spekulerer i at pris Harry vil være fadder for sin nevø. Foto: Stella Pictures Vis mer

Den fullstendige gjestelisten er ikke bekreftet, men man antar at den inkluderer oldeforeldrene, dronning Elizabeth og prins Philip, besteforeldrene, prins Charles og hertuginne Camilla - samt onkel Harry.

Kates foreldre , Michael og Carole Middleton , søsteren Pippa og broren James vil høyst sannsynlig også være på plass på den store dagen.

Detaljene om de seks utvalgte fadderne er heller ikke kjent, men både onkel Harry og tante Pippa er blant de heteste kandidatene.