Kong Charles:

- Voldsomme raseriutbrudd

Britenes nye konge skal ha lett for å få voldsomme raseriutbrudd, ifølge kongehusforfatter.

TEMPERAMENTSFULL: Ifølge en ny bok skal kong Charles slite med humøret. Foto: Victoria Jones / POOL / AFP
TEMPERAMENTSFULL: Ifølge en ny bok skal kong Charles slite med humøret. Foto: Victoria Jones / POOL / AFP Vis mer
Publisert

I kjølvannet av dronning Elizabeths bortgang har det vært knyttet stor spenning til hvilken konge hennes eldste sønn, Charles (73), vil bli. Ifølge Christopher Andersen (73), forfatter av boken «The King», har britene fått en regent ulik noen annen. Det skriver Entertainment Online.

Andersen beskriver en eksentrisk konge og mener det er mye ved Charles som vil skille seg ut. Han forteller blant annet at kong Charles både reiser med et personlig spesiallaget toalettsete og en gammel teddybjørn.

Det er imidlertid ikke kongens noe uvanlige bagasje som gjør at han blir en konge ulik noen annen. Forfatteren trekker frem Charles' temperament.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

- Voldsomme raseriutbrudd

Andersen hevder at kongen er veldig lunefull og temperamentsfull. Han forteller om en konge som lett blir sint, og som ikke kan kontrollere følelsene sine.

- Han har faktisk et «vulkansk» temperament. Han er i stand til voldsomme raseriutbrudd, forklarer forfatteren og legger til at han tror det stammer fra en ensom oppvekst.

- Mye ved Charles stammer fra barndommen, som var hjerteskjærende ensom. Charles har beskrevet forholdet til sin mor ved å si at hun var kald og reservert, og har sagt at faren var en bølle som fikk han til å gråte foran andre.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Var mye alene

Forfatteren hevder at kongen tilbrakte lite tid med foreldrene under oppveksten, og at han stort sett måtte klare seg selv. Ikke bare ble han sendt til en kostskole i Skottland som ung gutt, men hadde også en sykehusinnleggelse han sto i helt alene.

- Jeg syns det sier mye at Charles som gutt bare tilbrakte to 15-minutters perioder om dagen med foreldrene sine. Da han hadde måtte fjerne blindtarmen som 13-åring besøkte verken moren eller faren han på sykehuset.

Andersen beskriver også en konge som ble mye mobbet på kostskolen, og mener alt dette henger sammen med det temperamentet som bor i kongen i dag.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skulle gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

LES OGSÅ: Derfor ble prins Philip aldri konge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer