Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

- Voldsom rykteflom

Derfor oppsto skilsmisseryktene.

AFFÆRE?: Det har lenge versert rykter om at ekteskapet skranter for kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
AFFÆRE?: Det har lenge versert rykter om at ekteskapet skranter for kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nyttår har svenske kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) stått i midten av ryktestormens øye.

På sosiale medier har det versert rykter om at ekteskapet går mot slutten, og negativ ryktespredning om parets forhold har spredd seg som ild i tørt gress utenfor Norges grenser.

Ryktene ble raskt dementert av kronprinsparet selv, som uttalte offentlig - til tross for at det ikke er vanlig for kongelige å kommentere rykter - at de ønsket å gjøre det klinkende klart at ryktene ikke stemmer.

Presse i Skandinavia kastet seg over nyheten, men det er få som faktisk har skrevet om bakgrunnen for skilsmisseryktene. Der ligger det blant annet et overraskende eiendomskjøp - som tilsynelatende ikke har noen logisk forklaring.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

Kjøpte eiendom

En av fjorårets dyreste villakjøp i Sverige står nå til rådighet for nettopp den svenske kongefamilien, meldte Expressen i februar. Med en prislapp på 59 millioner svenske kroner skiftet luksuseiendommen Villa Lovisenberg hender.

Villa Lovisenberg i Solna kommune utenfor Stockholm ble bygget allerede på 1860-tallet. Der kan man boltre seg med tolv soverom, et gjestehus, to bålplasser, en tennisbane og en gigantisk hage.

Eiendommen ble kjøpt av Statens fastighetsverk - svensk forvaltningsmyndighet som er underlagt Finansdepartementet.

Kong Carl Gustaf (75) styrer eiendommen via den kongelige disposisjonsretten, og det er altså regenten som kan bestemme hvem som får bo der.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

- Ingen plan

Det som imidlertid skurrer, var at svenske myndigheter oppga at luksusvillaen ikke hadde fått noen leieboer.

Hvem som skal bo der er altså ikke kjent - for noen.

- Det er ikke tatt noen beslutning om hvem som skal bruke huset. Vi har heller ikke noen plan eller beslutning for eventuell renovering (...) Huset kommer trolig til å stå tomt hele 2022. Det er tidligst aktuelt som «evakueringsbosted» i 2023, uttalte Peter Wallin, direktør for Statens fastighetsverk.

Det er imidlertid flere ting ved kjøpet som fanger oppmerksomhet.

DYRT: I år er det 10 år siden en av de mest kjente utroskapsskandalene fant sted. Nemlig da Tiger Woods og hans svenske kone Elin Nordegren gikk fra hverandre. Video: Rød Løper Vis mer

Eier flere slott

Det svenske hoffet har nemlig tidligere klaget over at de har for mange eiendommer, og har uttalt at dette er noe de kommer til å prøve å kvitte seg med. Kjøpet kommer derfor overraskende på.

Svenske myndigheter eier flere kongelige slott, ifølge Expressen. Det innbefatter blant annet Drottningholms slott og Haga slott, hvor kronprinsesseparet bor.

LUKSUS: Svenske myndigheter eier flere slott, deriblant Drottningholms slott. Foto: Splash News / NTB
LUKSUS: Svenske myndigheter eier flere slott, deriblant Drottningholms slott. Foto: Splash News / NTB Vis mer

De forvalter også mer enn 2300 eiendommer i Sverige.

Så hvem skal egentlig bo i Villa Lovisenberg? Ryktene vil ha det til at prins Daniel skulle flytte dit. Alene.

Rykter om affære

Skilsmisseryktene begynte nemlig å svirre etter at flere hevdet at prins Daniel hadde en årelang affære. Det svenske sladderforumet Flashback er stedet som har omtalt den angivelige affæren mest.

Også flere medier av det mer useriøse slaget, som det svenske kjendisnettstedet Stopp Pressarna, har omtalt den angivelige affæren.

MANN OG KONE: Victoria og Daniel ga hverandre sitt ja i 2010. Foto: Alexis Daflos/The Royal Court of Sweden
MANN OG KONE: Victoria og Daniel ga hverandre sitt ja i 2010. Foto: Alexis Daflos/The Royal Court of Sweden Vis mer

Kvinnen det skal være snakk om er i kronprinsessen og Daniels krets. Hun har også møtt prinsen flere ganger i jobbsammenheng.

- Det har versert rykter om de kongelige og deres relasjoner i alle år. Hva som stemmer i dette tilfellet vet ikke jeg, men at en fjær fort blir til ti høns i slike sammenhenger er det ingen tvil om.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Det sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle. Hun legger til at folk generelt elsker å snakke om de kongelige, og at mange nok drar på litt ekstra når de skal fortelle hva de vet om kongefamilien.

- Det er selvsagt trøbbel i kongelige ekteskap som i alle andre, men min oppfatning er at det er vel så mange usanne rykter som sanne.

Kronprinsesseparet refererte selv til at det har vært rykter om «svik i relasjonen», og både Flashback og Stopp Pressarna har lenge tolket det dithen at det er nettopp utroskap det handler om. Det er imidlertid ikke bekreftet av paret selv.

RYKTER: I februar måtte kronprinsesseparet dementere skilsmisseryktene, etter flere måneder med spekulasjoner. Foto: Jens Hartmann/ REX/ NTB
RYKTER: I februar måtte kronprinsesseparet dementere skilsmisseryktene, etter flere måneder med spekulasjoner. Foto: Jens Hartmann/ REX/ NTB Vis mer

- Voldsom rykteflom

«Det har kommet oss for øret at det pågår en omfattende negativ ryktespredning om vår private relasjon. Påstander spres om svik i relasjonen og en forestående skilsmisse».

Det var blant det kronprinsesseparet uttalte da de gikk ut og dementerte ryktene.

- Det er svært sjelden kongelige dementerer rykter av dette kaliberet. Det tyder på at det svenske kronprinsesseparet virkelig har fått føle på ryktespredningen rundt ekteskapet, og at de så seg nødt til å kommentere dette, sier Vagle, og legger til:

- Med det håpet de nok å stoppe den voldsomme rykteflommen, men det kan nesten virke som det førte til det motsatte.

REAKSJONENE: Slik reagerte Kardashian- og Jenner-søstrene da de fikk vite om Tristan Thompsons angivelige utroskap mot Khloé Kardashian, bare dager før fødselen av parets første barn. Video: E! Entertainment / NTB Scanpix Vis mer

«Solid stykke journalistisk arbeid»

Svenske medier som Expressen, Aftonbladet, Sveriges Radio, Dagens Nyheter og Svensk Damtidning skal, ifølge Allt om kungligt, i lengre tid ha jobbet i kulissene med de nevnte skilsmisseryktene.

Ved flere anledninger har representanter for media møtt opp i tingretten i Solna for å vente på en begjæring om skilsmisse.

Expressen har imidlertid skrevet at ryktene umulig kunne stemme, til tross for at de hadde fått flere tips om en mulig skilsmisse. Det var imidlertid før paret slo hardt ned på ryktene.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Aftonbladets hoffekspert, Jenny Alexandersson, skrev følgende i Aftonbladet:

«Jeg og kollegaene mine har fått mange spørsmål den siste tiden om hvorfor Aftonbladet ikke skriver om Victoria og Daniels ekteskapsproblem. Tro meg, vi har gjort et solid stykke journalistisk arbeid. Hadde det vært en skilsmisse på gang, hadde vi skrevet om det».

LES OGSÅ: Ti år skiller disse bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer