Hertuginne Meghan:

Viste seg offentlig for første gang siden fødselen

På sitt første offisielle oppdrag i forbindelse med dronning Elizabeths bursdagsparade.

TILBAKE: Hertuginne Meghan viser seg for første gang for offentligheten etter at hun fødte Archie 6. mai. Her er hun med prins Harry i London i formiddag. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Hertuginne Meghan viser seg for første gang for offentligheten etter at hun fødte Archie 6. mai. Her er hun med prins Harry i London i formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år feires dronning Elizabeth (93) i en årlig bursdagsparade i Londons gater. I år falt markeringen på 6. juni, og det pleier å være tusener av briter som møter opp for å markere den folkekjære dronningens fødselsdag som var 21. april.

Fødselsdagsparaden har navnet «Trooping The Colour» og er en storslått feiring bestående av militær seremoni, salutt, korps og flyshow. Tanken bak paraden er å ære monarken.

Det er vanlig at hele den britiske kongefamilien deltar for å hedre monarken.

Under årets parade var det imidlertid knyttet mest spenning til hertugparet av Sussex - prins Harry (34) og hertuginne Meghan (37) som 6. mai ble foreldre for første gang til lille Archie.

Dette er nemlig hertuginnens første offentlige opptreden etter at sønnen kom til verden. I forkant var det knyttet usikkerhet til om hertuginne Meghan skulle delta på dagens feiring eller ikke, men nå er altå all tvil feid til side.

VINKER: Hertuginnen så ut til å kose seg i London lørdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
VINKER: Hertuginnen så ut til å kose seg i London lørdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge den britiske avisa The Sun ble hertuginnen observert smilende da hun ankom dronning Elizabeths bursdagsmarkering i bil i London lørdag formiddag. Ved sin side hadde hertuginnen prins Harry som i motsetning til sin kone for lengst har startet opp sine kongelige plikter igjen etter familieforøkelsen i mai.

STRÅLER: Hertuginnen strålte under markeringen av dronningens bursdag. Foto: NTB Scanpix
STRÅLER: Hertuginnen strålte under markeringen av dronningens bursdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HILSTE FOLKET: Mange briter hadde møtt opp for å hedre dronningen. Foto: NTB Scanpix
HILSTE FOLKET: Mange briter hadde møtt opp for å hedre dronningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var en svært opplagt hertuginne som smilte og vinket til de oppmøtte langs gatene i London mens kongefamilien ble kjørt i kortesje for å se på paraden til ære for dronning Elizabeth. Hertuginnen hadde på seg en elegant drakt med matchende hatt i anledning dronningens store dag.

Den lille hjerteknuseren så derimot ut til å ikke delta i den storslåtte feiringen - noe som kanskje ikke er så veldig overraskende da han bare er en knapp måned gammel.

FEIRER DRONNINGEN: Det var en strålende britisk kongefamilie som vinket til folket i anledning dronningens bursdagsmarkering. Her er også hertuginne Kate og Camilla Parker Bowles. Foto: NTB Scanpix
FEIRER DRONNINGEN: Det var en strålende britisk kongefamilie som vinket til folket i anledning dronningens bursdagsmarkering. Her er også hertuginne Kate og Camilla Parker Bowles. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tilstede under feiringen er også hertuginne Kate (37) og prins Charles (70) sin kone Camilla Parker Bowles (71), som hertuginnen satt i vogn med sammen med sin ektemann prins Harry.

Ifølge CNN vil hertuginne Meghan delta sammen med resten av den britiske kongefamilien resten av dagen og også vinke til folket på slottsbalkongen på Buckingham Palace lørdag formiddag.

Bursdagsbarnet selv, dronning Elizabeth, kjørte tradisjonen tro alene i sin egen vogn for å delta i markeringen som har navnet «Trooping The Colour».

BURSDAGSBARN: 8. juni feirer dronningen sin offisielle bursdag. Her sitter hun alene i sin egen kortesje. Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: 8. juni feirer dronningen sin offisielle bursdag. Her sitter hun alene i sin egen kortesje. Foto: NTB Scanpix Vis mer
EGEN VOGN: Dronningen satt tradisjonen tro i sin egen vogn. Foto: NTB Scanpix
EGEN VOGN: Dronningen satt tradisjonen tro i sin egen vogn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble foreldre i mai

Dette er altså hertuginne Meghans første offisielle opptreden etter fødselen i starten av mai.

Det var 6. mai i år at Meghan og Harry ble foreldre til sitt første barn, da den lille gutten Archie så dagens lys. Nyheten delte de selv på Instagram.

- Vi er glade over å annonsere at hertugparet av Sussex ønsket sitt første barn velkommen i morgentimene 6. mai 2019. (...) Både hertuginnen og babyen er sunne og friske, og paret takker for all gleden og støtten i denne spesielle tiden i livene deres, sto det under bildet.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

Bare dager etter viste hertugparet stolt frem den lille karen for første gang. Foran et stort pressekorps viste Harry og Meghan frem hjerteknuseren, som er nummer syv i arverekken til den britiske tronen og som har fått navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

- Det er magisk og ganske flott, og nå har jeg verdens to beste karer her, så jeg er skikkelig lykkelig, sa hertuginne Meghan stolt da de møtte pressen.

- Alle sier at babyer endrer seg masse på to uker. Utseendet hans endrer seg hver dag. Det er skikkelig flott. Vi er glade for å ha denne lille lykkeklumpen her, la ektemannen Harry til.

LES OGSÅ: Slik skal de unngå ny dødsulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer