Hertuginne Meghan:

Viste seg med moren for første gang på fire måneder

Hertuginnen inviterte til lunsj på Kensington Palace - og gjorde som Mette-Marit.

FØRSTE GANG: Fredag dukket hertuginne Meghan opp i offentligheten sammen med moren sin, Doria Ragland, for første gang siden bryllupet i mai. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE GANG: Fredag dukket hertuginne Meghan opp i offentligheten sammen med moren sin, Doria Ragland, for første gang siden bryllupet i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I anledning hertuginne Meghans (37) kokebokutgivelse, som ble kjent tidligere denne uken, inviterte hun til sin aller første lunsj på Kensington Palace.

Blant gjestene var kvinnene fra «Our Community», veldedighetsorganisasjonen opprettet av brannofrene fra Grenfell Tower i 2017. Prins Harry (34) var selvsagt også til stede, men én gjest vekket ekstra mye oppmerksomhet.

Hertuginne Meghan hadde nemlig flydd inn moren Doria Ragland (62) for anledningen.

- Hei, jeg er Megs mamma, skal moren ha presentert seg som for de andre kvinnene, ifølge Daily Mail.

Første opptreden siden mai

Dette er første gang mor og datter har vist seg sammen i offentligheten siden bryllupet i mai, for hele fire måneder siden.

Den gang ble de to fotografert sammen kvelden før prinsebryllupet 19. mai, før mor og datter dagen etter ankom vielsen i St. George's Chapel i samme bil - og ga folket det første glimtet av Meghans brudekjole.

Også på de offisielle bryllupsbildene, tatt av fotograf Alexi Lubomirski, poserer Meghan og Doria ved siden av hverandre. Dette var siste gang de to ble avbildet sammen før de dukket opp på Kensington Palace torsdag.

Fo en drøy måned siden ble det for øvrig hevdet at Doria planla å faktisk flytte til Storbritannia, og det i løpet av september. Om hennes opptreden ved Meghans side denne uken bekrefter flyttingen, er foreløpig usikkert.

Saken fortsetter nedenfor.

Stolt mor

Det var mandag det ble kjent at Meghan gir ut bok sammen med flere av brannofrene fra den massive brannen i den 24 etasjers høye bygningen Grenfell Tower i juni i fjor.

Kokeboken, «Together: Our Community Cookbook», skal ifølge Kensington Palace gå til veldedighet, nærmere bestemt «Our Community», slik at nettopp de kan fortsette å holde kjøkkenet sitt åpent for dem som trenger det.

BOKSLIPP: I anledning bokslippet til hertuginne Meghan, inviterte hertuginnen til stor lunsj i et telt i hagen utenfor Kensington Palace. Til stede var også ektemannen prins Harry og moren til Meghan, Doria Ragland. Foto: NTB Scanpix
BOKSLIPP: I anledning bokslippet til hertuginne Meghan, inviterte hertuginnen til stor lunsj i et telt i hagen utenfor Kensington Palace. Til stede var også ektemannen prins Harry og moren til Meghan, Doria Ragland. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HYGGELIG: Det så tilsynelatende ut til at Meghan og Doria moret seg i hverandres selskap sammen med de andre kvinnene i «Our Community». Foto: NTB Scanpix
HYGGELIG: Det så tilsynelatende ut til at Meghan og Doria moret seg i hverandres selskap sammen med de andre kvinnene i «Our Community». Foto: NTB Scanpix Vis mer
KOKK: Hertuginne Meghan hjalp også til å lage mat under den storslåtte lunsjen. Foto: NTB Scanpix
KOKK: Hertuginne Meghan hjalp også til å lage mat under den storslåtte lunsjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sammen med sin mor hjalp hertuginnen til med å lage mat i telt utenfor Kensington Palace.

Ifølge Daily Mail skal moren til Meghan være svært stolt over datteren sitt arbeid, og takket alle kvinnene som var til stede.

- Det er fantastisk. Jeg er like spent som du er, skal hun ha sagt til de andre kvinnene om Meghans kokkekunnskaper.

- Hun føler seg veldig hjemme her, skal hun ha lagt til.

STOLT: Moren til Meghan, Doria Ragland, var tilsynelatende svært stolt over datterens innsats. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Moren til Meghan, Doria Ragland, var tilsynelatende svært stolt over datterens innsats. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På jobb med mamma

Selv om det på tradisjonelt vis ikke er vanlig for inngiftede kongelige å ta med foreldrene sine på jobb, er Meghan ikke alene om å ta med seg moren sin på offentlig arbeid.

I flere år på rad har også vår egen kronprinsesse Mette-Marit tatt med sin mor under sine årlige bokturer.

Senest i fjor var moren til Mette-Marit, Marit Tjessem, med datteren på litteraturtoget. Den gang var det Bergensbanen som gjaldt, som kjørte innom vakre Voss, Gol og Hønefoss før toget stoppet på Oslo S.

I likhet med sin datter er Marit Tjessem svært litteraturinteressert.

Både i 2014 og 2015 støttet Marit datterens prosjekt, og de to hilste blant annet hjertelig på hverandre da de i 2015 møtte hverandre under ett av togets stopp, på Hamar.

Saken fortsetter under:

FIKK SELSKAP AV MAMMA: Kronprinsesse Mette-Marit smilte bredt da hun hilste på sin mor Marit Tjessem (t.v.) på biblioteket i Hamar under et stopp med Litteraturtoget i 2015. Også i 2016 var kronprinsessens mor med på turneen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FIKK SELSKAP AV MAMMA: Kronprinsesse Mette-Marit smilte bredt da hun hilste på sin mor Marit Tjessem (t.v.) på biblioteket i Hamar under et stopp med Litteraturtoget i 2015. Også i 2016 var kronprinsessens mor med på turneen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Tjener ikke en krone

Selv har Mette-Marit aldri gitt ut en egen bok, slik hertuginne Meghan har gjort.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng var hele ideen til kokeboken Meghan sin. Meghan skal ha besøkt noen av brannofrene etter storbrannen i London, som drev servering på frivillig basis. Hun skal deretter ha blitt så imponert at hun foreslo at de måtte dele oppskriftene.

- Boken er blitt til i rekordfart. Meghan tjener ikke en krone på dette - pengene går uavkortet til veldedighet, har Stavseng tidligere uttalt til Se og Hør.

Ifølge kongehuseksperten er det likevel ikke vanlig at kongelige gir ut kokebøker.

- Men det finnes unntak. Hertuginne Sarah Ferguson av York har gitt ut en rekke kokebøker, og tjent store penger på sin rojale tittel. «Dining with the Duchess» er en av bøkene, hvor hun gir tips til hvordan man «pimper» opp hverdagsmat til å bli et festmåltid, uttalte Stavseng.

- Hun har også vært engasjert i Weight Wathers, som kan sammenlignes med norske Grete Roede. Og hennes bøker har nok hjulpet mange til et sunnere og lettere liv, la han til.

LES OGSÅ: Går rett i strupen på prins Harry