Viste frem den lille svenske prinsen

De nybakte foreldrene delte bilde av sin vesle sønn allerede dagen etter fødselen.

BABYJUBEL: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia av Sverige ble foreldre for første gang tirsdag 19. april. Allerede dagen etter delte de det første bildet av den nyfødte prinsen med folket. Foto: Abaca
BABYJUBEL: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia av Sverige ble foreldre for første gang tirsdag 19. april. Allerede dagen etter delte de det første bildet av den nyfødte prinsen med folket. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag kveld kom den gledelige nyheten om at prins Carl Philip (36) og prinsesse Sofia (31) har blitt foreldre for første gang.

Babyen kom til verden 19. april klokken 18.28 på Danderyds sykehus, og kjønnet ble holdt hemmelig frem til den nybakte pappaen møtte pressen tre timer etter fødselen.

- Det ble en gutt. En sønn, strålte han stolt i blitzregnet.

Nå, mindre enn et døgn senere, har det svenske kongehuset publisert det aller første bildet av den vesle prinsen og hans ferske foreldre på sin Facebook-side.

«Prinsefamilien har nå forlatt sykehuset og er hjemme på Drottningholms slott. Alle har det fint og ser frem til tiden de skal tilbringe sammen» står det under bildet.

- For meg og min frue er det en stor dag med masse følelser. Det er vanskelig å beskrive. Å se kvinnens kraft, og å se Sofia gå gjennom dette. Det er sterke følelser, fortalte han smilende til et samlet pressekorps.

- Vi visste ikke kjønnet før fødselen. Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte Carl Philip.

Skrøt av Sofia

36-åringen avslørte også at det var han som klippet navlestrengen og at han felte noen tårer da sønnen så dagens lys.

- Sofia gjorde en fantastisk jobb!

- Det er litt vanskelig å se hvem han ligner enda, men han blir nok en god miks av oss begge. Han har mørkt hår, smilte han.

Torsdag vil den lille prinsens navn bli avslørt.

Saken fortsetter under bildet.

RØRENDE: Like etter fødselen viste Carl Philip hvor stor sønnen var. Foto: NTB Scanpix
RØRENDE: Like etter fødselen viste Carl Philip hvor stor sønnen var. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kongen møtte barnebarnet

Onsdag møtte svenske Expressen kong Carl Gustaf som hadde vært og hilst på sitt nye barnebarn.

- Det føles kjempebra å ha blitt farfar. Det viktigste er at prinsesse Sofia, prins Carl Philip og det lille barnet har det fint. Alt gikk jo veldig bra.

- Det er for tidlig å si hvem han ligner på, men det er et veldig fint og vakkert barn, avslørte han til reporterne.

Dette er kongen og dronningens femte barnebarn.

– Jeg har jo vært med på dette noen ganger nå, så jeg begynner å bli vant med det. Det er alltid like moro. Ikke minst er det viktig at alle har det bra, at denne lille familien er lykkelig og glad. Og at alt føles godt.

Det er Carl Gustaf som torsdag skal avsløre barnebarnets navn, og han holder kortene tett til brystet frem til annonseringen.

– Vent og se. Det skal være litt hokus pokus og spenning over det hele, sa han hemmelighetsfullt.

Den lille veide 3595 gram og var 49 cm lang da han kom til verden klokken 18.28 tirsdag.

BLE HYLLET: Onsdag ble det avfyrt 21 skudd fra Skeppsholmen som ligger rett ved det svenske slottet i Stockholm for å feire fødselen til Sofia og Carl Philips sønn.  Foto: NTB Scanpix
BLE HYLLET: Onsdag ble det avfyrt 21 skudd fra Skeppsholmen som ligger rett ved det svenske slottet i Stockholm for å feire fødselen til Sofia og Carl Philips sønn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Se, så stor prinsesse Estelle har blitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer