Viste fram den lille prinsessen

Prins George har fått en lillesøster - og hun har allerede forlatt sykehuset!

GOD STØTTE: William holdt sin kjære i hånden da de gikk ned trappene.  Foto: Scanpix
GOD STØTTE: William holdt sin kjære i hånden da de gikk ned trappene. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Gleden er stor i det britiske kongehuset - endelig kan den rojale familien ønske hertuginne Kate (33) og prins Williams (32) andre barn velkommen til verden - og denne gangen ble det en liten jente!

«Mor og barn har det bra», twitret Kengsington Palace da fødselen var overstått og dronningen var blitt informert.

Tolv timer etter at Kate kom til sykehuset, og ti timer etter at prinsessen kom til verden, kom Kate og William ut av sykehuset med sin nyfødte baby. Og den nybakte tobarnsmoren så strålende ut!

Den lille jenta ble født lørdag morgen, og veide 3,7 kilo. Pappa William var selvfølgelig til stede under fødselen.

 

GODT SOVEHJERTE: Den lille prinsessen sov seg igjennom fotoseansen. Foto: Scanpix
GODT SOVEHJERTE: Den lille prinsessen sov seg igjennom fotoseansen. Foto: Scanpix Vis mer

Fra før har paret sønnen prins George (1). Den nybakte storebroren ble født 22. juli 2013

I likhet med George ble den lille prinsessen født på St Mary's Hospital i Paddington.

FLOTT I BLÅTT: Dagen etter prins Georges fødsel 22. juli 2013, strålte de nybakte foreldrene Kate og William med det lille nurket på trappene utenfor St. Mary's Hospital. Foto: NTB Scanpix
FLOTT I BLÅTT: Dagen etter prins Georges fødsel 22. juli 2013, strålte de nybakte foreldrene Kate og William med det lille nurket på trappene utenfor St. Mary's Hospital. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slapp å dele dagen 

Ettersom Kate og William har bryllupsdag 29. april og oldemor dronning Elizabeth II fyller 88 år 21. april har rojalister verden over spekulert i om den lille måtte bli nødt til å dele fødselsdagen sin med øvrige familiemedlemmer, ettersom terminen har vært satt til slutten av april - men den gang ei.

Den lille jenta har foreløpig fått sin helt egen dag i familien - det vil si: hun deler den riktig nok med fotballkongen David Beckham, som fylte 40 år samme dag som den lille prinsessen ble født.

Han har sendt sine personlige lykkeønskninger via sosiale medier:

«Fantastiske nyheter. Jeg er så glad på William og Kates vegne. Godt å høre at mor og datter har det bra. Ikke en dårlig dag å bli født på ;)»

Incredible news. I couldn't be happier for William and Kate. Happy to hear that mother and daughter are fine. It's not a bad day to be born 󾍇

Posted by David Beckham on Saturday, May 2, 2015

Aldri mer enn to timer unna

Prins William har brukt dagene før fødselen på å trene seg opp til sin nye jobb som helikopterpilot, men har ifølge SkyNews, aldri vært mer enn to timer unna London og sin høygravide kone.

ROSA: Hertigunne Kates siste oppdrag før svangerskapspremisjonen var 27. mars 2015, kort tid før fødselen. Her viser 33-åringen fram en av babygavene for ektemannen William under besøket på Stephen Lawrence Centre i Deptford. Foto: Splash News
ROSA: Hertigunne Kates siste oppdrag før svangerskapspremisjonen var 27. mars 2015, kort tid før fødselen. Her viser 33-åringen fram en av babygavene for ektemannen William under besøket på Stephen Lawrence Centre i Deptford. Foto: Splash News Vis mer

Visste ikke kjønnet

Kate og William skal ikke ha visst kjønnet på den lille før fødselen. Det er foreløpig ukjent hva den nyfødte skal hete, men flere har spekulert i om det rojale navnet blir Alice. 

Familien på fire skal bo på Kensington Palace en periode etter at de forlater sykehuset, før de setter kursen mot Anmer hall hvor de skal tilbringe sommeren. Prins William skal ha to uker pappaperm. Kate vil også få hjelp av deres faste nanny Maria Teresa Turrion Borrallo, og det er lite trolig at de kommer til å hyre inn mer hjelp.

Både Kate og William har tidligere gitt uttrykk for at de ønsker å tilbringe så mye tid med barna deres som overhode mulig, til tross for deres travle jobber som medlemmer av det britiske kongehuset.

Den lille jenta er nummer fire til arverekken av den britiske tronen, etter bestefar Charles (66), pappa prins William og storebror George. Onkel Harry (30) er skjøvet ned til femteplass.

LES OGSÅ: Se så stolt bestefar Charles er!

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer