Den spanske kongefamilien:

- Viser seg som gode forbilder

Den kongelige trioen får skryt for flere detaljer.

FARGER: Kronprinsesse Leonor, prinsesse Sofia og dronning Letizia møtte alle opp i fargerikekjoler. Foto: Shutterstock / NTB
FARGER: Kronprinsesse Leonor, prinsesse Sofia og dronning Letizia møtte alle opp i fargerikekjoler. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den spanske trioen bestående av dronning Letizia (49) og døtrene kronprinsesse Leonor (16) og prinsesse Sofia (15) har flere ganger skapt overskrifter.

De to prinsessene fikk flere til å sperre opp øynene tidligere i sommer, etter sin ankomst under Princess of Girona Foundation Awards-seremonien ved museet Agbar Water.

På den kongelige bloggen Newmyroyals ble de rost opp i skyene for sine flotte antrekk.

Nå har trioen blitt avbildet igjen, denne gangen under sitt besøk til katedralen i Santiago de Compostela i anledning St. Jakobs dag.

TALE: Prinsesse Ingrid Alexandra holdt tale under bursdagsfeiringen hennes i Deichman Bibliotek i Bjørvika, Oslo torsdag 16. juni. Video: NRK Vis mer

Der deltok de på den tradisjonelle seremonien for å hylle minnet om apostelen Jakob. Kong Felipe (54) var også tilstede.

GLADE: Damene smilte da de deltok under sermonien mandag. Foto: Shutterstock / NTB
GLADE: Damene smilte da de deltok under sermonien mandag. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

Nettstedet New My Royals omtaler også saken.

Spansk mote

Alle tre ankom i fargerike kjoler fra spanske merker, men kjolene var imidlertid i en annen prisklasse enn hva kongelig mote ofte bruker å være.

- Man forbinder gjerne de kongelige med eksklusiv, svindyr mote, som de færreste har råd til. Det har imidlertid blitt mer vanlig at de handler billigere. For eksempel har vi sett alle de skandinaviske kronprinsessene i klær fra H&M, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

Kronprinsessen hadde på seg en rød og rosa kjole fra merket Cayro, mens lillesøsteren hadde på seg en blå kjole fra merket Bruna. Dronningen selv hadde på seg en oransje kjole fra Vogna.

Kjolene ligger på en pris mellom 900 og 2000 norske kroner. Dronningens kjole er riktig nok på salg på nettsiden og koster opprinnelig 2 600 kroner.

MOR OG DATTER: Her er dronning Letizia avbildet med yngste datteren Sofia. Foto: Shutterstock / NTB
MOR OG DATTER: Her er dronning Letizia avbildet med yngste datteren Sofia. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

- Den spanske dronningen er kjent for å bruke mye spansk mote, og gjerne fra billigkjedene Zara og Mango. Også denne gangen er både hun og døtrene kledd i spansk design, og viser seg som gode forbilder både når det kommer til å være ambassadører for eget lands mote og litt mer prisbevissthet, kan Vagle fortelle.

LES OGSÅ: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia: - Mer forelsket enn noen gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer